E S P O O N   B I L J A R D I K E R H O   R . Y . 

                                                                                                               

Erittäin perinteikäs ja todella kunniakas Espoon biljardikerho r.y. (130378) on toiminut jo useamman vuosikymmenen ajan biljardin parissa. Kerhon toimipaikka on vaihdellut monestikkin vuosien aikana. EBK on käytännössä perustettu vuoden 1980 huhtikuussa Ravintola Olariukseen, mutta virallisesti EBK on astunut voimaan lokakuussa 1980. Tämän jälkeen on EBK:n polku vienyt Perkkaan, Kuitinmäen, Kivenlahden, uudelleen Olarin kautta Matinkylään Biljardi Espooseen ja sieltä Kivenlahden teollisuusalueelle Ruukin alueelle, nykyisin nimeltään Kiviruukki. EBK vaihtoi pitkäaikaisen logonsa uuteen formaattiin 30 vuotisten juhlien kunniaksi kesällä 2010 ja oli myös juhlavuotensa SBIL:n menestynein jäsenseura. Sama menestystarina on jatkunut läpi 2010-luvun...Pääpelilajina Espoon biljardikerholla on ollut tietenkin Suomen kuningaspeli kaisa jo aikojen alusta asti. Leikkisästi Espoon Biljardikerhon lyhenne EBK tulee myös sanoista "Ei Biljardia Keskiviikkoisin", joka juortaa juonensa siitä, että EBK:lla on pelattu kaisan viikkokilpailut aina tiistaisin, perustamisesta lähtien ellei jo aikaisemminkin. Tämä ei tietenkään ole enää kovin validi, sillä keskiviikko on EBK:n toiminnassa myös vakio viikkokilpailupäivä, kun poolin viikkokilpailuja on pelattu aina keskiviikkoisin vuodesta 2006 lähtien. Biljardi Espoon aikakauden alusta vuoden 2005 lopulla EBK:n toimintaan tuli vahvasti mukaan myös Pool ja Snooker, koska Biljardi Espoon runsas pöytävalikoima mahdollisti tämän. Varsinkin pool toi ihan uudet kuviot koko EBK:n toimintaan uusien jäsenien ja haasteiden kera. Lisäksi myös Pyramidi teki valtavan nousun EBK:n toimintaan, koska nykyiset harjoitteluominaisuudet mahdollistivat myös tämän haastavan pelin pelaamisen. Nyt viimeisimmällä pelipaikalla aina vuodesta 2011 lähtien EBK on tehnyt aluevaltausta myös karabiljardissa ja onkin noussut siinä Suomen toiseksi pääpelipaikaksi.
EBK:lla ja klubilla on tällä hetkellä noin 70 aktiivista jäsentä, kaiken kaikkiaan jäsenistöön on kuulunut toista sataa eri henkilöä 2000-luvulla. Viimeisimpänä puheenjohtajana vuodesta 2011 on toiminut Joni Ahola joka otti tuolloin valtavat 25 vuoden puheenjohtajauransa tehneen Simo Larisen saappaat jalkaansa. Simo Larisesta tuli EBK:n kunniapuheenjohtaja vuonna 2016 joulukuussa. Simo on myös EBK:n kunniajäsen numero 3 vuodelta 2005. Muut kunniajäsenet ovat 1. Pekka Narvanto (1986), 2. Matti Kilpeläinen (2002), 4. Risto Ahola (2009) ja 5. Tuomo Träff (2015).

EBK on saalistanut viimeisen 20 vuoden aikana useita. Suomenmestaruuksia ja useita kymmeniä ellei jo toista sataa SM-mitalia eri biljardin pelimuodoista. EBK elää 2010-luvulla todella voimakasta "Biljardiaikaa" kaikissa eri biljardin pelimuodoissa ja nauttii roolistaan yhtenä arvostetuimmista SBIL:n jäsenseuroista kautta aikain. Onhan EBK sentään ainoa paikka Suomessa (=maailmassa) jossa pystyy pelaamaan SBIL:n kaikkia viittä virallista kilpailumuotoa.
EBK:n klubin pöytäkapasiteetti (11 pöytää):
Neljä (4) Pool pöytää joista kaksi 9' Brunswick IV:a ja yksi 9' Olio 2:a sekä yksi EPBF:n hyväksymä 9' kilpapöytä Dino Sport Pro
Kolme (3) Kaisa pöytää joista 2x (10') Dynamic profiililla sekä 1x (10') Deko Biljardi
Kaksi (2) Kara pöytää (10') Zeki
Yksi (1) Pyramidi pöytä (12') Dynamic
Yksi (1) Snooker pöytä (12') STAR, "ns. Eurosportpöytä"

Espoon Biljardikerho on kesällä 2011 aloittanut toimintansa yksityisellä klubilla joka pitää sisällään hulppeat 11 biljardipöytää yli 350 neliön tilassa. Klubin jäsenet pääsevät harrastamaan biljardia kaikissa eri pelimuodoissa sillä EBK:n tiloista löytyy jokaista SBIL:n kilpailumuodon pelipöytiä. Kaikki klubin jäsenet eivät ole tällä hetkellä Espoon Biljardikerhon pelaajia eikä myöskään kaikki EBK:n jäsenet kuulu Espoon Biljardikerhon Klubiin.

Espoon Biljardikerhon toiminta on alkanut Kivenlahden Bar & Billiards Broden biljardisalilla 1.1.2019 jossa on EBK:n yhteistyökumppanilla Brodella 8 pool pöytää ja 1 snooker pöytä. Pöydät kuvattuna: https://www.brode.fi/biljardi.php

Oletko kiinnostunut liittymään EBK:n toimintaan. Tästä voit täyttää jäsenhakemuksen:
Jäsenhakemus / profiilikysely

Muita tärkeitä dokumentteja tulostettavaksi/täytettäväksi:
Espoon Biljardikerhon uuden jäsenen liittymiskaavake
Klubin ja Kerhon perehdytysopas
EBK:n Klubin jäsenkysely
EBK:n Klubin maksutiedot
EBK:n Klubin viimeisen lähtijän muistilista
EBK:n Klubin yhteystiedot
EBK:n Klubisäännöt
Espoon Biljardikerhon uudet säännöt 7.3.2016

EBK:n Klubin jäsenille osoitettu Klubisopimus
EBK:n klubin parkkipaikkakartta (päivitetty 2013)
 


EBK:n historia puhuu jo sen puolesta.

Espoon Biljardikerhoon ja/tai klubitoimintaan on mahdollisuus liittyä mukaan. Yhteyshenkilöinä toimivat mm. joni.ahola@espoonbiljardikerho.com (0407563627) ja tuomas.komi@espoonbiljardikerho.com (0414323669) ja heiltä saa lisätietoa EBK:n toiminnasta ja kustannuksista.