Uutiset
Luotu: 31.10.2017 21:23:53 /
Muokattu: 01.11.2017 00:44:28 / Joni Ahola

Kontsa kaisan viikkokisan voittoon


Kaisan perinteisiin tiistaikisoihin saapui viime viikon tapaan 9 pelaajaa. Taso oli kuitenkin jälleen kova, sillä edellisviikonlopun seuran mestaruuskisojen mitalisteista Jeppe ja Panu kärsivät tappiot avauskierroksella, Joni puolestaan jätti kisat väliin. Jeppe löysi kuitenkin jyvän seuraavassa pelissään ja paukautti Panua vastaan komean 38 pisteen pökäleen.

Kolmannelle kierrokselle eteni 6 pelaajaa, joista Kontsa, Tube ja Simo olivat puhtaalla. Jeppe kärsi niukan tappion Muhoselle, Tuben 26-0 johto Kontsaa vastaan kääntyi erikoisten pyörähdysten vuoksi 25-60 tappioksi ja Winha päihitti Simon 60-40. Neljännellä kiekalla Kontsa ja hyvää peliä läpi kisojen esittänyt Simo taistelivat tiukasti voitosta, lopulta voitto Kontsalle 60-55. Tube sai kyytiä Timpalta, Timpan tehdessä 9-27 tilanteesta suoraan poikki varsin iloisella 33 sarjalla. Winha jäi hakemaan ylhäältä Kontsan, joka oli siis edelleen puhtaalla. 

Kontsa näytti jo etenevän puhtaalla finaaliin Timoa vastaan, mutta 46-57 tappiolla ollut Winha kaivoi pakistaan astetta kovemmat työkalut esille. Winha löi selän takaa valkoisen krossina kulmaan ja otti kaisan nakin. Kaisa sivuvalliin ja oma päätyvalliin. Pienet esigaasailut ja maalaus kaisa ylikeskelle. No arvaatte varmaan lopun :) Winha kaivautui upeaan voittoon ja semifinaaliin Timoa vastaan. Ilmeisesti kisakansliassa oli joku aiemmin tapahtunut hakuvirhe, sillä Winha ja Timppa joutuivat pelaamaan uudestaan vastakkain, koska Kontsa oli kierroksen edellä. Tämä kaisakaavio ei ole yhdeksälle pelaajalle aina se helpoin ja järkevin kaaviomalli, sillä usein jo neljänneltä kierrokselta eteenpäin pitäisi pelata vain yksi peli kerrallaan, jotta voi huomioda kaikki mahdollisuudet jatkopelien suhteen.

Timo löi aloituskaisan ohi, Winha paukautti punin kaisan nakilla ja mikäs se siihen jäi alle? Noh, krossi tietenkin ja Winhahan tuppaa niitä onnistuneesti lyömään jokaiseen peliin. Tällä kertaa matkaan tarttui vielä punaisen ja valkoisen nakit, joten 29 sarjassa kasassa ja pitkä sarja alla. Hyvä viti keskelle meni kuitenkin yllättäen ohi. Timo vastasi ensin 21 ja heti perään 15 pisteelläja siirtyen 36-29 johtoon. Winha päätti jatkaa samaa hyväksi havaittua linjaa ja kaivoi taas lähes mahdottoman krossikaisan punaisen nakilla ja taas johtopaikka 32-47 lukemin. Räväkän alun jälkeen tahti hieman hidastui molemmilla ja Timppa pääsi hivuttautumaan pallo kerrallaan tasoihin ja lopulta parttiin asti.

Finaalissa siis Timppa ja Kontsa. Kontsa aloitti vahvemmin, edeten vartin kohdalla 17-38 keulille. Timppa otti kuitenkin Winhan vyölaukun aseet käyttöön ja naulasi krossikaisan nakilla pesään tasoittaen tilanteen. Tästä edettiin 46-50 tilanteeseen, kunnes Timo teki kaisan kulmaan ja keskikaisan päälle. Parttipallo kuitenkin ohi ja sitten olikin Kontsan vuoro tonkia Winhan vyölaukusta se paniikkinappula esille. Eihän se pettänyt tälläkään kertaa, maalaus kaisa ylikeskelle, pallo pussiin ja oma kulmahaageihin ravistelemaan. Viti jäi niukasti pöydälle ja krossien ilta oli saatu vihdoin päätökseen. Onnea Kontsalle voitosta!

 
Luettu: 562 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
01.11.2017
09:48
  Hyvä Kontsa. Erkoismaininta JP:lle, jota isot pallot ei sittenkään haittaa.
Kontsa
01.11.2017
07:02
  Loistava raportti! Pääsi nauttimaan pelien huippuhetket uudelleen! =)
JB
01.11.2017
00:56
  Jopas mahtui kivoja krosseja kisoihin! Hieno voitto Kontsa! Jaa juu tuo Tube mitä sanoit, on ihan totta. Jos alle 10 pelaajan kaaviossa (jolloin ei ole cuppia) käy niin, että joku kolmikko pelaa pelinsä ristiin kolmella ekalla kiekalla (niin kuin Larinen, Muhonen, Vanhanen) niin tämmöinen ongelma tilanne syntyy todella helposti ja heti 4. kierros tuottanee mahdollisia ongelmia kaisan hakulogiikkaan.
Altti
31.10.2017
23:25
  Hienoa Kontsa!
Hyvä raportti, näitä lukee mielikseen.