Uutiset
Luotu: 06.12.2017 20:34:17 /
Muokattu: 06.12.2017 20:44:29 / Mikko Kauppinen

Tuomas Komilta uskomaton nousu kokonaisrankingin voittoon


Kunnioitettavan pyöreään sadan vuoden ikään yltäneen Suomen kunniaksi kauden viimeisiin poolmittelöihin ilmoittautui kunnioitettavasti kymmenen pyöreää pelaajaa Juti-paidat päällään. Ilta aloitettiin juhlallisesti kun kisaisäntä pyysi Panu Pekkalaa kajauttamaan Maamme-laulun biljardia seuraavalle yleisölle. Lisäksi klubi-isäntämme Tuomas Komi oli virittänyt tunnelmalliset jouluvalot kattopalkkeihin sekä Suomen lipun oikeaoppisesti valaistuna kunniapaikalle.

Isänmaallisissa tunnelmissa paikalle oli saapunut pitkästä aikaa myös J-P Heikkinen sekä Jarno Ahola. Herrojen asettuessa vastakkain toisella kierroksella, pelaamisesta ei meinannut tulla mitään tuuppareiden kerratessa kesän parhaimpia golf-kierroksia, mutta lopulta Jarno seuloutui voittajaksi klassikkokohtaamisesta.

Kuluneen viikon aikana biljardia seuraava kansa on jännittänyt miten käy Tuomas Komin ja Panu Pekkalan taistossa kokonaisrankingin voitosta. Komin kokonaisrankingin voittoon vaadittaisiin hänen voittoa illan mittelöistä sekä Panun putoamista kahdesta pihalle. Homma menikin kimurantiksi Panun pudottua pois jo kahden pelin jälkeen ja Tuben edettyä puhtaalla pelillä cupiin. Poolrankingin kolmannesta sijasta taisteleva Casper Matikainen hoiti myös oman osuutensa tyylillä edeten jatkoon Tuben seuraksi.

Kaavion vasemmalta puolelta neljän parhaan pelaajan joukkoon etenivät Jooel Honkasalo ja Jarno Ahola. Tuomo Träffin jäätyä kisoissa seitsemännelle sijalle, neljät viikkokisat putkeen voittaneen Casperin tarvitsisi hoitaa ainoastaan Jooel Honkasalo pois tieltään varmistaakseen kolmannen sijansa poolrankingissä. Jooelilla oli kuitenkin muita suunnitelmia ja hän onnistuikin shokeeraamaan biljardia seuraavaa yleisöä voittamalla Casperin lukemin 5-2. Toisessa semifinaalissa MVP-tittelin (kokonaisrankingin voittaja) perässä viillettävä Tube oli todennut tilaisuutensa todenteolla koittaneen. Tube pelasikin oivaan paikkaan unelma ottelun murskaten Jarno Aholan lukemin 5-0 edeten finaaliin, jonka panokset olivat huomattavasti normaalia korkeammat.

Finaalissa Tube siirtyi jo 4-1 johtoon ja Jooel jakeli anteliaasti paikkoja ratkaista ottelu Komin hyväksi. Tuben ratkaisujen epäonnistuttua Hiipivä Tiikeri Honkasalo ei suostunut enää päästämään Komia helpolla isolle purnukalle, vaan kavensi ottelun jo 4-3 tilanteeseen. Tilanteen vakavuuden huomattuaan Tube katkaisi kuitenkin Jooelin rimpuilun tehden uskomattoman, lähes mahdottomalta vaikuttaneen nousun kokonaisrankingin ja viikkokisojen voittoon!

Tänään kisoista poissaolollaan loistanut Tomi Piiparinen voitti lopulta poolrankingin ylivoimaisesti ennen Mikko Kauppista. Casper Matikainen ja Tuomo Träff päätyivät lopulta jakamaan kolmannen sijan.

 

Kisaisäntä kiittää kanssakilpailijoita kuluneesta kaudesta ja toivottaa onnea sata vuotiaalle Suomelle.

 Luettu: 904 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
07.12.2017
08:59
  Huikeeta, onnittelut Tubelle!
JB
07.12.2017
00:00
  No ohhoh! Kylläpä oli Tubelta melkoinen nousu kokonaisrankingissa. Panun lähes saletti voitto kutistui väkisin olemattomiin kahdesta kaisan viikkokisafinaalista huolimatta ja Tube nousi kuin nousikin tänään 0,5 pistettä kokonaisrankingin keulille. Myös Cappe teki syksyllä kovan nousun ja nosti itsensä lopulta tasapisteisiin Tuomon kanssa poolrankingissa kolmanneksi. Näin tasaiset tilanteet täytyy kuitenkin allekirjoittaneen vielä tarkistaa läpi, että löytyykö mahdollisesti joku kaavavirhe. On niin pienestä kiinni. Pikkujouluissa jaetaan kaikki palkinnot, siellä on ihan kivat kokonaispotit ja Kaisassa ja Poolissa palkitaan perinteisesti TOP6 ja Karassa TOP4 ja kokonaissarjan voittajalle menee siivu myös edellisen vuoden malliin. Lauantaina palkintogaala n. klo 21:00 klubilla pikkujouluillallisen jälkeen.
Panu
06.12.2017
23:58
  No niinpä tietenkin, mutta ei muuta ku hattua päästä. Melkonen nousu, hyvä Tube!
Skobe
06.12.2017
22:45
  J-P Heikkinen 1,5
Panu Pekkala 1,5
Jooel Honkasalo 0,5
Tuomo Träff 0,5
Tuomas Komi 0,5 1
Pasi Kilpivaara 0,5
Esa Kalela 0,5
Mikko Kauppinen 0 1
Jarno Ahola 0
Casper Matikainen 0 3