Uutiset
Luotu: 17.01.2018 22:17:10 /
Muokattu: 05.03.2018 06:09:06 / Mikko Kauppinen

Rakas päiväkirja, mahtava päivä poolmittelöissä


Rakas päiväkirja,

jälleen tuli täyteen yksi vuosi lahjattomana, sillä valkoparta ei muistanut minua taaskaan Jouluna. Tapasin hänet kyllä aattona, mutta nimeni ei sanonut hänelle mitään eikä facebookistakaan löytynyt yhteisiä kontakteja. Rohkenin pyytämään häneltä kuitenkin wolkkareita ja hillopurkkiin sullottuja ysipalloja ensi vuodeksi. 

Rakas päiväkirja, pettymysten täytteisen Joulun jälkeen vietin uudenvuodenaattona mukavan illan yksin kotona katsellen suosikkipelaajani Tuomo Träffin edesottamuksia VHS-kasetilta. Nykynuoriso ei taida edes tietää VHS:n tarkoittavan Very Highdef Supervideota, jonka kuvanlaatu hivelee verkkokalvoja. Tuomosta ei kyllä löytynyt paljoa materiaalia, mutta parin vuoden takainen puhe kansakunnan tilasta biljardikerhomme pikkujouluissa ajoi kyllä asiansa.

Rakas päiväkirja, tokihan valoin myös uudenvuoden tinat, pienessä tinassa totta kai. Sulan hevosenkengän sihahdettua ämpärinpohjalle, en voinut kuin ihmetellä ennustuksen tarkkuutta pienimpiä yksityiskohtia myöten. Riihikuivaa ennustus ei minulle tälläkään kertaa tarjonnut, mutta koskas se on biljardimiestä kiinnostanut..? Tarkemmin tinamöhkälettä tutkittuani, selvisi että tarjolla on paljon kikkejä sekä isoja sijoituksia tulevan kauden mittelöissä.

Rakas päiväkirja, onpahan taas mukavata päästä pitkästä aikaa mittelöimään mittelöintiklubimme viikkokisamittelöihin. Harmitti vietävästi kun viime viikkoiset mittelöt jäivät minulta väliin kadotettuani ajantajuni tyystin tuunaillessani ostamaani uutta neppisautoa. Se pitkä kaveri, se Jooel, veti kyllä kisat nätisti omaan taskuun minua tuuratessani. Kaverilla leikkasi kyllä nopeasti miten kisaisäntänä voi tuunailla kaaviota itselleen suotuisaksi vähän samaan tapaan kuin niitä neppisautoja. No tänään on kuitenkin hyvä päivä aloittaa vuoden mittelöt, sillä se nuori Casper-hurrikaani on kuulemma lähdössä ”toiselle puolelle rapakkoa” pelaamaan biljardia. Toivottavasti edes muutama sana ruotsia taipuu siellä Ahvenanmaalla, esimerkiksi ”När finns pojkar med stickor” jos haluaa jotain kumppaneita pelisaleilta…

Rakas päiväkirja, täällä klubilla muutkin olivat selvästi huomannut Casper-hurrikaanin uupumisen mittelöistä, sillä meitä kilvoittelijoita ilmestyi paikalle kaikkiaan 13 persoonaa. Oli hienoa nähdä elävä legenda Tuomo Träff jälleen ihka elävänä ja täydessä työn touhussa. Rakas päiväkirja, kuten muistat aikaisemmista merkinnöistäni, Tuomohan on voittanut tällä kaudella molemmat Kaisamittelöt näytöstyyliin. Nytkin Tuomo tuntui viillettävän voitosta voittoon aina semifinaaliin asti. On se hurja se Kultaranne! Oli myös mukava huomata, että omassa pelissäni on tullut roppakaupalla kehitystä ja onnistuinkin ottamaan jo useamman erävoiton siitä toisesta pitkästä jampasta, siitä Paajasen Mikosta. Hävisin kylläkin pelin, mutta poistuin lavetilta jälleen yhtä kokemusta rikkaampana! Paajanenhan on viimeaikoina laistanut niin poolikisoista kuin musiikkivastaavan hommistakin. Rakas päiväkirja, muistanet varmaan, kun viime kaudella jouduimme turvautumaan hätäpäissämme paikallisen musiikkipoliisin levylaukkuun, eikä suomiräpin hittikimara ole vieläkään kadonnut tärykalvoltani.

Rakas päiväkirja, Tuomon lisäksi oli huippua päästä näkemään tähtipelaaja Särkisillan, seniori-Hekan, hallitsevan sarjahallitsijan Piiparisen ja Miio ”In Flames” Ronkosen otteita. Miiohan ei ole kovin pitkä kaveri, mutta ylettyy kyllä pöydälle ihan normaalipohjaisillakin kengillä. Muistathan Miion? Se on se kaveri, joka pelaa vähän samannäköisesti kuin sillä olisi pieni pissahätä koko ajan. Rakas päiväkirja, ei ole mikään ihme ja kumma, että edellä mainitut hurjimukset etenivät cup-peleihin puhtaalla pelillä.

Rakas päiväkirja, itsehän päädyin nk. paajastappion jälkeen kaavion vasemmalle laidalle, jossa minua odotti Brad Pittin näköinen Bronson. Pelistä jäi minulle tosi hyvä maku suuhun, sillä pussitin useita palloja ihan pussiin asti! Hävisin kylläkin pelin, mutta poistuin lavetilta jälleen yhtä kokemusta rikkaampana! Tosi jännä kuitenkin päästä seuraamaan kutkuttavan jännittäviä piikkipuolen mittelöitä, joissa muun muassa Esa Kalelan ja Pasi Kilpivaaran kutkuttavan jännittävä mittelö eteni aina kutkuttavan jännittävään kontraan asti. Rakas päiväkirja, kuten varmaan jo tiedätkin, onhan se The Shield vaan niin kova ettei sula edes Esan kuumotuksessa. Myös Pauli ”Bronson” Wigeliuksen ja Lauri ”darra-Late” Kankkusen mittelö oli kyllä hurjan jännittävää seurattavaa kun sekin sattui menemään ratkaisevaan erään asti. Rakas päiväkirja, tiedäthän Laten, sen kolmannen pitkän jampan joka pelailee usein snookeria keskiviikkoiltaisin? No joka tapauksessa se kolmas pitkä jamppa hävisi sille Brad Pittin näköiselle Bronsonille.

Nojoo, niinhän siinä rakas päiväkirja lopulta kävi, että parhaimmat selvisivät jälleen semifinaaleihin. Siellä oli Särkisiltaa, Kilpivaaraa, Piiparista ja tietenkin Tuomoa, kuten jo sinulle kerroinkin. Voi rakas päiväkirja kyllä on vaikea nimetä omaa suosikkipelaajaa tästä neljän nipusta! Pasi on minun mielestäni suosikki voittamaan kisat, sillä hän kukisti edellisellä kierroksella toisen heviletin eli seniori-Hekan, joka ei ole hävinnyt cupin ensimmäisellä kierroksella sitten vuoden 1947 MN40-sarjan osakilpailun.

Rakas päiväkirja, niinhän siinä kävikin, että Pasi kurmootti tähtipelaaja Särkisiltaa 5-3 lukemin semifinaalissa ja näin unelma musiikkipoliisin voitosta säilyi elossa! Legendaarinen kultaranne osoitti puolestaan toisessa erässä merkkejä inhimillisyydestä häviämällä Tomille niukasti 3-5. Hallitseva rankinghallitsija oli tosin melkoisessa iskussa, kun naputteli kerta kaksikin aapelia ja kolmaskin oli huhujen mukaan lähellä. Rakas päiväkirja nyt minulla onkin vasta jännittävät paikat, kun saan seurata Pasin (tiedäthän Pasin, se on se neljäs pitkä jamppa, joka on koko ajan säätämässä nippeleitä ja nappeleita radiosta) ja Tomin välistä finaalimittelöä. Nyt radiosta on puljattu selvästi Pasille sopivat melodiat, sillä hän paineli jo 4-1 johtoon! Rakas päiväkirja, pahoin pelkään että Tomi ei ole kuitenkaan luovuttanut tätä peliä, sillä hän on kirinyt jo 4-3 tilanteeseen. Nyt ei ole kuitenkaan mitään hätää sillä Pasi se siellä sihtailee kaikesta huolimatta jo voittopalloa. Ja ysi menee säkkiin!!! Pasi voittaa! Kaikkien aikojen Pasi! Rakas päiväkirja, voi tätä ilon ja onnen päivää! Ei mutta mitä nyt?! Ei voi olla totta! Kivi on vieläkin liikkeessä ja se etenee kohti keskipussia ja voi mahoton paikka se muljahtaa pussin pohjalle! Rakas päiväkirja, tätä on ehkä vaikea uskoa, mutta Tomi vei kuin veikin lopulta ratkaisuerän nimiinsä ja voitti kisat aivan Pasin nenän edestä. Uskomatonta, mutta onhan se Piiparinen hurja kun se osaa kaikki alpakat ja sisäkierretyt ylätyöntölyönnitkin.

Rakas päiväkirja, kiitos että jaksoit taas kuunnella, olet uskollinen ystävä. Kirjoitan taas huomenna kun palaan neppisradalta naapurin kavereiden kanssa.Luettu: 803 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Jeps
19.01.2018
09:45
  Rakas Skoben päiväkirja, tein aloituspartin ensimmäisessä pelissä Tuomoa vastaan. Kukaan ei tätä kuitenkaan huomannut, saati merkinnyt ylös. Niin minä mieleni tästä pahoitin. :(
Altti
19.01.2018
07:44
  Nyt Skobe kyllä ylitti jo itsensäkin!
Tuomo
18.01.2018
22:15
  Uskomaton äijä toi skobe.
Teme
18.01.2018
20:34
  No.huh huh.
Tuli käytyä pitkästä aikaa näillä sivuilla
Ja kyllä kannatti.taidan tulla pitkästä aikaa käymään jos vaikka itsekkin pääsisi
Tarinan henkilöksi mukaan.
Loistavaa ja kyllä.hattu on päästä.
JB
18.01.2018
18:34
  Merkkasin Tomi sulle 3 listoille
Tomi
18.01.2018
16:06
  Skobe oliks mul vaa yks aapeli, vaik jo tuomoo vastaan tuli 2. Näyttää paajistakin vastaan tulleen.
Pasi
18.01.2018
12:53
  Joeel lienee tarinan ytimessä :))
Tor
18.01.2018
08:44
  Loistavaa!
Tube
18.01.2018
00:44
  Hahahaa, olipas taas tarina :)
Jooel
18.01.2018
00:41
  Pelkästä sanamäärästä voi päätellä kisaisännän pelimenestyksen, mahtavaa tekstiä!
JB
18.01.2018
00:31
  Olen sanaton! Kiitos että sain lukea päiväkirjaasi alias Skobe!