Uutiset
Luotu: 07.12.2012 01:19:58 /
Muokattu: 07.12.2012 09:16:02 / Joni Ahola

Tasi Soinisalosta EBK:n karamestari vuosimallia 2012


Todella upeasti peräti 14 EBK:n pelaajaa otti osaa tämän vuoden kerhon karamestaruuteen joka pelattiin 6.12. Suomen itsenäisyyspäivänä klubillamme. Noin puolet osallistujista olivat karabiljardin osalta EBK:n vakiopelaajia viikkokilpailuista ja toinen puolisko taas joko täysin uusia karailijoita tai ainakin hyvin harvoin kisoihin osallistuneita kerhon jäseniä. Pelit aloitettiin kello 11:00 ja ennakkoon tiedettiin, että kilpailuista tulee n. 12h pitkät karkelot.

14 pelaajaa oli arvottu neljään eri lohkoon, joko kolmen tai neljän hengen. EBK:n kararankingin neljä parasta pelaajaa keskiarvojen perusteella sijoitettiin kukin eri lohkoihinsa. Alkulohkoista kaksi parasta per lohko selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon - cupiin. Alkulohkojen ottelut pelattiin 50:n lyöntivuoron rajoituksin ja 15:een karaan.

Kisojen makoisin yllätyspaukku nähtiin A-lohkon ottelussa, jossa Tuomo Träff onnistui voittamaan Tapio Soinisalon lukemin 15-9. Koska Tuomo oli hävinnyt puolestaan Joni Aholalle ja hän taas Tasille, niin A-lohkon kaksi parasta pelaajat selvisi vasta karan keskivarvojen perusteella. B-lohkossa oli puolestaan kisojen paras ja nopein ottelu, kun Jarno Ahola iski 29 lyöntivuoron aikana tarvittavat 15 karaa Jesse Särkisiltaa vastaan.


Kahdeksan parasta selviytyi lohkoista jatkoon ja 8-cup pelattiinkin puolestaan max. 50 lyöntivuoroon ja 20:een karaan.

8-CUP vaiheessa suosikit pitivät pintansa, kun kaikki neljä parasta kauden keskiarvopelaajaa (sijoitetut); Jarno Ahola, Tapio Soinisalo, Altti Helläkoski ja Kai Grannas kaatoivat vastustajansa. Jarno, Tasi ja Altti olivat kukin voittaneet lohkonsa ja voittivat vastustajansa selkeästi edeten neljän joukkoon. Hienot alkulohkot ja toiseksi parhaalla keskiarvolla pelannut Tuomas NIittylä sai vastansa Kai Grannaksen cupissa jolloin Togen peli ei enää kulkenut Kaitsua vastaan samalla lailla kuin alkulohkoissa ja nyt Grannas tästä jatkoon.Jarno Aholan ja Altti Helläkosken semifinaali oli paikotellen hyvää peliä ja välillä tuli räikeitäkin epäonnistumisia. Altti hallitsi ottelua koko ajan pitäen reilun tuntuisen johdon hallussaan aina loppumetreille asti. Altti oli aivan lopussa siirtynyt 19-15 johtoon ja pelkäsi toiseksi viimeisellä lyöntivuorollaan, että, koska Jarnolla on tasoittava lyöntivuoro, hän ei uskalla edes yrittää 20:ä karaa vaan tyytyy tilanteeseen, koska on paljon vaikeampi Jarnon nousta takaa kahdella lyöntivuorolla kesken pelin, kuin antaa hänen koittaa aloitustilanteesta sarjaa. Jarno ei kuitenkaan tähän Altin seiftiin lannistunut vaan iski todella vaikean karan heti alkuun toiseksi viimeisellä lyöntivuorolla ja sai kuin sainkin siihen heti tehtyä upeasti viisi karaa perätysten nousten koko ottelun voittoon aivan lopussa äärimmäisen niukasti lukemin 20-19. Jarno näin ollen siis finaaliin (kaisan, poolin ja pyramidin tapaan) ja vastaan asettui EBK:n karamaestro Tapio Soinisalo.

Tasi oli voittanut 18-13 Kai Grannaksen "vain" 0,36 keskiarvolla pelanneena, joten finaalissa suosikkina olisi voinut pitää viime vuoden karamestaria, Jarno Aholaa. Toki vastakkain, kun ovat Jarno Ahola ja Tasi Soinisalo niin ottelussa voi käydä aina ihan kuin vain, riippuen, kumpi yksinkertaisesti on vain tehokkaammalla päällä.

Altti Helläkosken ja Jarno Aholan semifinaalitulostaulu. Katkoiivat on 10 lyöntivuoron välein josta näkee, että Altti hallitsi ottelua alusta loppuun asti aina toiseksi viimeiseen lyöntivuoroon asti.


Finaalissa pelasivat siis entinen ja nykyinen karabiljardin lajipäällikkö. Itse finaali alkoi Jarnon komennossa ja kymmenen lyöntivuoron jälkeen Jarno johtikin ottelua jo peräti 8-2. Tasi puolestaan ryhtyi tässä nousuun ja iski Jarnoa vastaan tehokkaammin nousten pikkuhiljaa tasoihin 10-10 ja siitä sitten aina karkuun. 30 lyöntivuoron jälkeen Tasi johti ottelua jo 20-15 ja pystyi tästä vaan kiihdyttämään viemällä koko ottelun nimiinsä lukemin 25-16.


Tapio Soinisalo vs. Jarno Ahola karamestaruusfinaali 6.12.2012 (Tasi - Jackson 25-16)

Kisoista jaettiin 1,5x Rankingpisteet kauden 2012 karataistoihin

EBK kiittää kaikkia osallistujia ja onnittelee pärjänneitä! Hienot kilpailut, ehkä koko vuoden parhaat karakilpailut.Luettu: 2827 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

BigJack
08.12.2012
00:48
  ...kaikkien KARA -pelaajien ÄITI voitti... huippu hyvä suoritus Tasi Onnittelut !
Altti
07.12.2012
15:53
  Mestari vei mestaruuden. Onneksi olkoon!