Uutiset
Luotu: 07.02.2018 21:09:05 /
Muokattu: 05.03.2018 06:10:02 / Mikko Kauppinen

Kalelan täydellistä dominointia poolimittelöissä


Klubin keskiviikkokisat vetivät tällä kertaa litillisen verran tuuppareita paikalle, muutaman vakionaaman loistaessa poissaolollaan. Ilahduttavasti ilahduttavaa ilahtelijoiden joukkiota ilahduttamaan saapui myös ensimmäistä kertaa Kim Nyman. Kimin saapuminen kisoihin hieman jälkijunassa sekoitti aavistuksen kaaviota, mutta tähtipelaaja Särkisilta ei pannut pahakseen vaikka hänen paras ystävänsä mr.WO vaihtuikin Nymaniin. Jesperi kätteli pelin rutiinilla 5-1 voittoon.

Tappioitta semifinaaliin ylsi lopulta ainoana aloitusparttisuoritukseen kyennyt Esa Kalela sekä Mikko Kauppinen. Kaavion vasemmalla laidalla kuului puolestaan kummia, kun tähtipelaaja Särkisilta sysättiin Mikko Rannan toimesta katsomon puolelle. Hieman ylempänä kaaviota Lauri Kankkunen pisti pystyyn niin kutsutun Late Show’n, joka tarjosi paikalle saapuneelle biljardia seuraavalle yleisölle niin vauhtia kuin vaarallisia tilanteitakin. Laurin ja Kimin välinen kontrataisto sai paikalle saapuneen biljardia seuraavan yleisön jo muistelemaan lämmöllä vuoden 1985 snookerin MM-kilpailujen loppuottelun ratkaisuhetkiä. Herrat Kankkunen & Nyman koitostelivat ratkaisevaa ysipallukkaa kuin Davis ja Taylor konsanaan. Lopulta Laurin pää piti ja hän matkasi jatkoon vain huomatakseen olevan samassa pulassa Tuomo Träffin kanssa. Tällä kertaa Late ei onnistunut pussittamaan muutamaa jäljellä ollutta palloa kontrassa, joten Tuomo sai tilaisuuden päästä koittamaan semifinaaliin pääsyä Jooel Honkasaloa vastaan. Ja eikös vain draama jatkunutkin yhtä jännittävänä myös Jooelin ja Tuomon välisessä taistossa. Jooel päätti kuitenkin Tuomon pyristelyn lopulta tiukasti lukemin 5-4 ja eteni näin ollen semifinaaliin Henri Kaksosen seuraksi.

Otteluennakoissa sekä kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen arvioissa Kaksonen & Kalela -ottelusta ennustettiin erittäin tasaväkistä, mutta tosiasiassa pöydällä oli vain yksi tuloksen tekijä.  Esa Kalela oli täysin pitelemätön viedessä mittelön suvereenisti lukemin 5-1 napaten samalla kauden ensimmäisen finaalipaikkansa. Toisessa semissä kohtasivat Honkasalo & Kauppinen. Ottelun tapahtumat olivat varsin tasaväkisiä, itse kamppailun ratkettua lopulta pariin helpohkoon Kauppisen tekemään virheeseen. Kisaisännän oli näin ollen tyytyminen köyhän miehen hattutemppuun hävittyään jo kolmannen perättäisen semifinaalinsa.

Esa Kalela jatkoi finaalissa yhden miehen näytöstä mennen nopeasti jo 4-1 johtoon. Jooel sai tässä vaiheessa paikan kaventaa peli, mutta päälleveto ysille epäonnistui ja turvalyönnistäkin jäi liian helppo paikka kovakuntoiselle Kalelalle. Esa ei epäröinyt, vaan ratkaisu ottelun ja koko turnauksen naulaamalla ysipallon kulmaan. Esan täydellisestä illasta kertoo omaa kieltään ilman tasoituksia laskettu 12-2 eräsuhde kahdella aapelilla höystettynä.Luettu: 565 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
07.02.2018
23:12
  nimi/tasoitus/ap:t
Henri Kaksonen 0
Mikko Kauppinen 0
Esa Kalela 0,5 2
Jooel Honkasalo 0,5
Mikko Ranta 1,5
Lauri Kankkunen 2
Tuomo Träff 0,5
Seppo Syrjälä 2
Jesse Särkisilta 0
Kim Nyman 1