Uutiset
Luotu: 20.02.2018 23:00:18 /
Muokattu: 20.02.2018 21:34:49 / Joni Ahola

Kaisan viikkokisoissa saatiin mestari Helsingistä


Kaisan viikkokisoihin saapui alkuvuoden ennätysmäärä pelaajia, 14kpl. Saimme Helsingistä muutaman vieraan, kun Olli Muotka, Pave Rantanen ja Mikke Nordberg osallistuivat pitkästä aikaa EBK:n kisoihin. Mukana oli ilahduttavasti myös kaksi naispelaajaa, Mella Frosterus ja Laura Talo. Molemmat osallistuvat huhtikuussa kilpailukalenteriin palaaviin naisten kaisan SM-kisoihin, jotka on aiemmin pelattu yhden ja ainoan kerran vuonna 1998, silloin 21 pelaajan voimin Töölön kisahallissa.

Arvontakone heittikin naiset vastakkain heti avauskierroksella ja peli meni rankkareille kutkuttavasti 45-45 tasatilanteessa. Molemmat tekivät ensin yhden rankun pesään ja ratkaisukin eteni jatkolyönneille. Muutaman yrityksen jälkeen Mella pääsi napauttamaan ratkaisevan rankun pussiin, edeten tiukkaan 57-51 voittoon. Molemmat jatkoivat hienoja otteita myös toisella kierroksella. Laura voitti Pekka Verhon 60-33 ja Mella vei toisenkin pelin rankkareilla Pauli Wigeliusta vastaan lukemin 51-35.

Rankingin kärkikaksikko Tube ja Tuomo olivat ainoat puhtaalla cup-kierroksille selvinneet pelaajat, mutta molempien lento päättyi heti cupin ensimmäisellä kierroksella. Hienon alkukauden pelannut Fredi tiputti Tuomon ja viime viikon voittaja Joni puolestaan Tuben. Avauskierroksella isolla pöydällä tappion Panulle kärsinyt Mikke Nordberg sisuuntui päästyään pikkupöydälle ja eteni voitosta voittoon aina loppuotteluun asti. Joni oli hävinnyt Mikelle kolmannella kierroksella, mutta eteni myös finaaliin hakemaan revanssia Mikestä.

Finaalista tulikin kunnon trilleri sillä peli eteni kalkkiviivoille asti tasaisissa merkeissä. Tilanteessa 57-56 Jonin hyväksi pallot ajautuivat valleihin ja yksittäisistä paikoista taisteltiin kuumeisesti. Molemmille avautui aina silloin tällöin tehdä partti, mutta piikkejä ja tunttauksia lähemmäksi ei päästy vaan ratkaisua haettiin rankkareilla. Joni voitti teikkauksen, mutta ei onnistunut yrityksessään. Mikke sen sijaan pamautti kaisan ekalla kulmaan mestarin elkein ja voitti finaalin 60-57.

teksti: Tuomas Komi & apurina Joni AholaLuettu: 440 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti: