Uutiset
Luotu: 03.04.2018 18:54:43 /
Muokattu: 03.04.2018 22:40:47 / Tuomas Komi

Kaisakisojen pelaajaryntäys venytti kisat kaksipäiväisiksi.


EBK:n kaisan viikkokisageneraattorista löytyi tuplausnappi, jota painamalla viime viikon seitsemän pelaajaa saatiin tuplattua neljäksitoista pelaajaksi. Viikon aikana jouduimme tosin käyttämään lähes kaikkia keinoja tämän saavuttamiseksi. Uhkailun, kiristämisen, vesikuulustelun sekä kotiarestilla ja huonekasvien myrkyttämisellä uhkaamisen lisäksi myös lievä lahjonta näyttää toimivan yllättävän hyvin. Pikkujouluista ylijäänyt Annas pepparkakor purkki saattaa aueta kahvipöytään vielä toistekin, mikäli saamme sen piilotettua Winhalta, joka on niin kovasti piparin perään. Tuomon fillarista lienee kumi puhki, sillä miestä ei näkynyt tänään klubilla lainkaan.

Täysin ensikertalaisena saimme mukaan poolin viikkokisoista tutun Eero Vakkurin, joka vasta viime keskiviikkona löi ensimmäiset lyöntinsä kaisapöydällä. Lisäksi kauden ensimmäiset kisansa pelasivat Pauli Wigelius ja pari kertaa viime kaudella kaisakisoissa vieraillut Jimi Vihko. Heistä Eero oli ainoa, joka onnistui nappaamaan myös heti ensimmäisen voiton ottelussaan Jimiä vastaan. Jimi kuitenkin esitti pelimiehen merkkejä tehden Tubea vastaan todella hienoja palloja avausottelussaan. Tästä nuoresta miehestä voisi kehittyä nopeasti taitava pelaaja myös kaisaan poolin lisäksi.

Avauskierroksen ensimmäinen trilleri nähtiin Mikko Rannan ja Laura Talon välisessä ottelussa. Täyden peliajan ja kahden rankkarikierroksen jälkeen tilanne oli 48-47 Mikolle. Laura teki upeasti oman viimeisen rankkunsa kulmaan (48-53), mutta päälleveto lipsahti pitkäksi, eikä jatkopallo uponnut. Mikko pääsi vielä paineen alla yrittämään ja käyttikin paikkansa upeasti. Kaisa kulmaan (54-53) ja vielä varmistuksena keskelle (60-53). Vastaavan trillerin saivat aikaiseksi myös Pekka Verho ja Jukka Kontio, sillä herrojen peli oli 39-39 tasatilanteessa vielä kolmen rankkarinkin jälkeen. Sudden death-kierroksilla Pecca onnistui tekemään kaksi kaisaa, eikä Kontsa saanut enää kuitattua. Myös Pauli pelasi kaksi jännää ottelua, mutta niukat tappiot Simolle ja Fredille päättivät kuitenkin Paulin kisat kahteen kierrokseen. Saarisen Jaska paukutti jälleen hyvin Frediä vastaan, mutta kokeneet Simo ja Ripa saivat pidettyä Jaskan aisoissa seuraavissa peleissä.
Mona pisti hienosti kampoihin EBK:n seuran ja klubin tuoreimmalle jäsenelle Juuso Lukkarille, mutta Juuso sai lopulta ottelun poikki 56-43 johtotilanteesta.

Cup-kierros aloitettiin neljännellä kierroksella ja viime viikon finalistit Tube ja Mikko selvisivät sinne ainoina puhtaalla pelillä. Piikillä tiensä mukaan selvittivät Fredi, Simo, Ripa, Pecca ja Juuso. Tube teki Frediä vastaan alkupelissä hienon 36 sarjan. Seuraava merkintä oli kuitenkin -3, joten myös 26p sarja saatiin mahtumaan tauluun, ennen 59-11 tilanteessa tehtyä parttia. Ripa valitteli nälkäänsä, eikä tarkoittanut ilmeisesti voitonnälkää, sillä Simo vei ottelun nimiinsä suht selvin lukemin 60-33. Pecca puolestaan onnistui voittamaan Juuson 60-45 tiukassa ottelussa. Mikko jäi hakemaan ylhäältä ja sai vastaansa jo viidettä peliään pelanneen Simon. Tämäkin peli eteni lopulta rankkareille, eikä voittotulos yltänyt tässäkään pelissä 60 pisteeseen jo neljättä kertaa illan aikana.

Mukana oli siis enää Tube, Mikko ja Pecca. Kaksi ensin mainittua olivat vielä puhtaalla, mutta joutuivat silti vastakkain semifinaaliin, Pecan luikerrellessa oman keppinsä taakse piiloon ja jekutti siten itsensä suoraan finaaliin. Jo vuonna 1989 Vantaan kaisamestaruuden voittanut Mikko aloitti vahvasti, tehden aloituksesta 18p ja seuraava kaisakin kävi vielä kulmahaageissa. Tube nousi nopeasti tasoihin, ohi ja pääsi 27 sarjalla jo pallon päähän partista. Tubelle lopulta voitto lukemin 60-26. Finaalissa Pecca teki avauspisteet edeten 0-18 johtoon. Tube vastasi tähän 29 sarjalla ja pian peli olikin jo 50-18. Pienen haparoinnin ja seiftaamisen jälkeen Pecca täräytti ensin upeasti kaisan valkoisen pallosta keskelle ja perään kaisan punaisen kyydillä keskelle. Myös seuravaat pisteet (3 ja 7) kirjattiin Pecalle, joilla tilanteeksi jo 50-40. Pienen pisteettömän hetken jälkeen Pecalta jäi punainen keskelle teolle. Tube teki punaisen, otti hallitun nakin vallissa olleeseen kaisaan, ja kaisa pyöri kulmapussin suulle. Tube pääsi niittamaan täydellä forssilla partin ja nappasi jälleen viikkokisavoiton, kirkonkellojen lyödessä samalla hetkellä puolenyön merkiksi. Tilastojen mukaan tämä oli Tuben 80. kaisan ja 130. (kaikki lajit laskettuna) viikkokisavoitto EBK:lla 2006 vuodesta alkaen.

Unohtui vaihtaa kuvasta nuo sijoitukset oikein, mutta Pecca oli siis toinen. Tämä sekoittaa myös kuvassa näkyvät rg-pisteet. Joni klaaraa :)

 

 Luettu: 557 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
04.04.2018
10:06
  Hyvä Kaisajyrät!
Skobe
04.04.2018
07:49
  Kova boogie ollu kaisajehveleillä, hyvä Tube!
JB
04.04.2018
01:03
  Hyvä ja Kiitos Tube! Kivasti tuli osallistujiakin pitkästä aikaa, kun osallistujien keskiarvo on ollut ennätyksellisesti jo alle 9 tähän mennessä.

Aika tehokas alkukausi Tubelta! 13 kisaa, 9 finaalia ja 7 voittoa. 26 pisteen johto rankingissa seuraavaan ja peräti 62 pisteen johto jo kolmanteen!! Kaudesta pelattu vasta n. kolmasosa kisoja.