Uutiset
Luotu: 25.04.2018 20:27:17 /
Muokattu: 25.04.2018 20:30:56 / Mikko Kauppinen

Ronkoselle kauden kolmas täyspotti poolmittelöissä


Se oli hästäg meetoo ja hästäg youtoo, kun kymmenen ukkoa mittelivät keskiviikkokilvoitteluissa ysipalloa. Mukaan ei tällä kertaa sattunut ainuttakaan ensikertalaista, joten poimittakoon kaaviosta ihan perusnaamoja palstatilaa täyttämään. Paikalle saapuneen biljardia seuraavan yleisön mielenkiinto kiinnittyi mittelöiden alkuvaiheella mielenkiintoiseen ja varsin poikkeukselliseen otteluun Esa Kalelan ja Tomi Piiparisen välillä. Poikkeuksellisen ottelusta teki se, että rankingin toisella ja kolmannella sijalla majailevat herrat mittelivät kaavion vasemmalla laidalla panoksena välttyä kisojen viimeiseltä sijalta. Ehkäpä juuri tämän vuoksi ottelusta muodostuikin varsin tiukka, Piiparisen harjattua taisto vasta ratkaisuerässä. Voitto oli kuitenkin Piipariselle laiha lohtu, sillä Jussi Mertsalmi piikitti seuraavalla kierroksella Tominkin ulos kisoista selvin 5-1 lukemin.

Voittamattomina semifinaaleihin ylsivät tällä kertaa vaihteeksi pooliverallekin eksynyt Tuomas Komi sekä Miio Ronkonen. Tappiopuolelta heitä vastaan asettuivat Tuomo Träff ja Mikko Kauppinen. Ensimmäisessä semifinaalissa Komi ja Kauppinen tohisivat tasaisesti aina 2-2 tilanteeseen asti. Tässä vaiheessa Komi oli kiemurrellut itsensä pois pahasta pinteestä jättäen Kauppiselle kuitenkin hankalan kasipallon lyötäväksi. Kauppinen biljarditermein ilmaistuna ”röpötti” kasipallon, joka jäi luukulle odottamaan noutajaansa. Ja Komihan nouti siirtyen 3-2 johtoon. Tämän jälkeen Kauppisen aloituksesta livahti kolmen muun pallon lisäksi myös valkoinen lyöntipallo, jonka seurauksena Komi nouti myös tämän erän. Viimeiseen erään Komi upotti aloituksesta mukavasti mollukoita koteloon ja nouti itselleen aloituspartin ja koko ottelun.

Toisessa semifinaalissa kohtasivat nuoruus ja kokemus Ronkosen ja Träffin astellessa peliareenalle. Tuomo on ollut Miiolle aina hankala vastustaja, mutta tällä kertaa Miio käytti paikkansa oivasti hyväkseen ja eteni finaaliin 5-3 voittolukemin.

Komin ja Ronkosen välinen finaali eteni tasaisesti aina 3-3 tilanteeseen asti, jonka jälkeen Miio kiristi takatähtäintä piirun verran ja sai kaivettua hienon aloituspartin siirtyen ”kukkulalle” eli erän päähän voitosta. Komi nouti kuitenkin seuraavan erän nimiinsä vieden kutkuttavan jännittävän finaalimittelön ratkaisuerään. Miio sai kontrassa ensimmäisenä paikan siivoilla pöytää mollukoista, mutta epäonnistuneen pussitusyrityksen jälkeen joutui päästämään Tuben vielä mouhoamaan pöydälle. Tube mouhosikin vakuuttavasti putsaten pallot aina jäljellä olevaan ysipalloon saakka. Vaikea ”kynnestä” lyöty ysipallo meni kuitenkin shokeeraavasti ohi ja näin ollen Miio pääsi kuin pääsikin vielä lyöntivuoroon. Helppo paikka Miiollakaan ei ollut, sillä ainoa pussitusmahdollisuus oli apuvälinein lyötävä yli vallin erikoislyönti. Tuumasta toimeen mietti Ronkonen kun pallon matkaan ampaisi ja sinnehän se upposi! Paikalla ollut biljardia seuraava yleisöä oli tilanteesta äimän käkenä, mutta tokeni kuitenkin antamaan Miion sankarisuorituksesta raikuvat aplodit.Luettu: 534 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
26.04.2018
10:28
  Hyvä Miio!
Pauli
26.04.2018
06:43
  Ei lähteny kulkee. Saatiin arvokasta kokemusta ja tulevaisuudessa kuka tietää ehkä pääsemme cup vaiheeseen!
Skobe
25.04.2018
23:31
  Kai Grannnas 1,5
Tuomas Komi 0,5 2
Jussi Mertsalmi 1,5
Lauri Kankkunen 2
Tuomo Träff 0,5 1
Pauli Wigelius 1
Miio Ronkonen 0,5 1
Esa Kalela 0,5
Mikko Kauppinen 0 1
Tomi Piiparinen 0