Uutiset
Luotu: 15.05.2018 18:22:21 /
Muokattu: 15.05.2018 22:11:52 / Tuomas Komi

Helletiistain viikkokisat tahkottu täyden kympin voimin


Vuoden tähän asti lämpimintä päivää vietettiin tietenkin sisätiloissa, Espoon biljardipyhätössä. Kellon lyödessä viisi, näytti vielä siltä, ettei tällä viikolla saada kisoja aikaiseksi.Juuri ennen ilmoittautumisajan päättymistä ihmisiä alkoi kuitenkin lappaamaan ovista, ikkunoista ja viemäreistä. Ilmastoinnin huutaessa laikka punaisena, painettiin arvontanappia ja alettiin taistelemaan tiistain-illan herruudesta kymmenen ruskettuneen adoniksen kesken. Koska naisia ei saapunut paikalle, päättivät urheilijat kilpailla pelkissä Speedoissa.

Avauskierroksella ainoastaan Jarno selvisi pelistään Jimiä vastaan helpolla, kaikki muut pelit olivat tiukkaa vääntöä. Fredi ja Mikko taistelivat rinta rinnan 59-58 tilanteeseen ja molemmat puristivat keppiä partin kiilto silmissään. Fredi onnistui lopulta niittaamaan ratkaisevan kuugelin mukiin. Joensuun Kaisakerhon EBK:lta ryöstämä Tor Janzon piti Tubea niskalenkissä lähes koko pelin ajan. Tor pääsi alussa karkuun, eikä jättänyt Tubelle paikkoja tasoitukseen. Lopulta Tube pääsi hetkeksi tasoihin, mutta taas Tor painoi pari hienoa palloa ja 24-46 karkuun. Tube nousi kuitenkin vielä 34-46 iskuetäisyydelle ennen rankkareita. Tor löi ekan rankun ohi, Tube teki kaksi kaisaa ja peli tasan 46-46. Seuraavat meni molemmilta ohi, mutta viimeisellä Tor painoi kaisan kulmaan (46-52), keskikaisa ei kuitenkaan onnistunut. Tube napautti myös kaisan kulmaan (52-52), mutta oma jäi vaikeasti valliin, eikä keskikaisa uponnut Tubellakaan. Jatkokierroksilla Tor käytti kaisan haageissa, mutta ei pudonnut. Tube teki kaisan kulmaan ja keskeen ja vei ottelun nimiinsä tiukan väännön jälkeen.

Toisen kerroksen lukemat olivat selkeämpiä, ainoastaan Simo ja Mikko väänsivät tasatahtia kellon soittoon asti ja Mikko nappasi voiton vasta viimeisellä rankkarilla. Tube jätti Fredin -3 pisteeseen, pelissä, jossa kaikki mahdottomat pallotkin upposivat koppaan. Kolmannella kierroksella Jarno napautti Kontsaa vastaan 49 pisteen sarjan ja jätti Kontsan tylysti nollille. Nyt oli aiemmin tiukat pelit Mikon kanssa vääntäneiden Simon ja Fredin vuoro taistella keskenään, eikä tästäkään pelistä selvitty ilman trilleriä. Lopulta Fredi niittasi parttipallon pussiin ja vei ottelun 60-58 lukemin.

Semifinaaleissa kohtasivat puhtaalla olleet Jarno ja Tube, sekä piikillä mukana keikkuneet Jouna ja Fredi. Jarno aloitti räväkästi, Tuben hyökkäysten tunttaillessa ja eteni jo 5-42 johtoon. Jarno viritteli virveliään aikansa, tähtäillessään vaikeaa punaista. Jarno painoikin lopulta kiven liikkeelle kovalla forssilla (vähän yli täysiä) ja maksimiziippaa. Mitäs tästä sitten seurasi? Noh.. Kaikki pallot pomppi lattian ja katon välillä ja hetken aikaa ainoa, mikä koski verkaa, taisi olla Jarnon kepistä irronnut nahka. Tilanteen selkiydyttyä Jarno kaivoi seinäkepin tilalle ja Tube vastasi heti 18 pisteellä, nousten tilanteeseen 23-42. Jarno teki kaisan keskeen ja kulmaan, punaisen kulmaan, mutta parttikaisa keskelle ei pudonnutkaan (23-57) Tube vastasi tähän puolestaan 27 sarjalla ja nousi vielä peliin mukaan (50-57). Parin seiftin jälkeen Jarno täräytti kuitenkin parttipunin koteloon ja eteni finaaliin. Fredi ja Jouna mittelivät myös tasaisesti, tästä pelistä finaaliin matkasi lopulta Jouna.

Jarno pikaliimaili saman nahan jo kahdeksatta kertaa takaisin soittimensa nokkaan ja lähti finaaliin kottirahoilla ostettu olut eväänään. Finaalistakin kehkeytyi vielä tasainen vääntö. Jarnon 45-37 johdossa Jouna viritteli kenties illan hienoimman, krossikaisallakin maustetun parttisarjan ja nappasi upean voiton. Onnea Jounalle hienosta voitosta, hyvin kaivettu avauspelin tappiosta huolimatta.

 

 Luettu: 509 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
16.05.2018
02:05
  Onnea Jounalle! Ja olipas mukaansa tempaiseva stoori lukea!!
Tor
15.05.2018
23:25
  Eli kaikki :)
Tor
15.05.2018
23:25
  Hyvä Jouna ja kakki muutkin!