Uutiset
Luotu: 25.05.2018 19:22:22 /
Muokattu: 25.05.2018 19:23:10 / Paul Figueroa

Kara #20 viikkokisat 25.5 tulokset
Luettu: 519 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Sauli
29.05.2018
10:24
  Minulle ei kukaan ole valittanut eikä kiukutellut saati sitten esittänyt toivetta a tai b sarjoista eli pohdiskelin ihan vaan lämpimikseni miksi taulukko näyttää tuolta. Yhdyn täysin edellisiin puhujiin.
WJ
29.05.2018
08:26
  tasurikisoissa kannattaa myös huomioida se että se koskee puhtaasti vaan karamäärää eikä muita aspekteja mitä liittyy peliin kuten esim. voittamisen taito, tiukassa paikassa pelaaminen hyvin /paremmin kuin normitilanteessa, paineensietokyky. eli henkiselle puolelle kun ei tasoituksia anneta.

sitten vielä semmoinen huomio. että kyllähän se on selvää että voitot "kasaantuu"samoille muutamille pelaajille kun ei eri pelaajia muutenkaan montaa ole ja nämä muutamat ovat pelillisesti edellä muita, mutta minun mielestä perusajatus onkin se kun aloittaa pelaamaan uutta lajia, niin täytyy harjoitella ja ottaa oppia näistä paremmista jotta sitten pääsee jossain vaiheessa niistä paremmista ohi ja vielä paremmaksi. Yksi parhaista tavoista kehittyä on pelata parempiaan vastaan, ja nyt mikäli aletaan erottelemaan tämmöistä pientä joukkoa tai vastaavasti antamaan isompia tasureita niin nämä aiemmin mainitut aspektit katoaa.

Treenatkaa ajatuksella ja pelatkaa parempia vastaan ja imekää oppia älkääkä keskittykö kiukuttelemaan tai harmittelemaan kun ei voi pärjätä. Asettakaa tavoitteita ja tehkää töitä niitten eteen.
WJ
29.05.2018
08:19
  semmoinen yleinen kommentti, että älkää nyt herranjumala koko ajan veivatko systeemiä edestakasin että kerkee tulemaan Altin mainitsemaa pitkää aikaväliä yhdellä ja samalla systeemillä.

sitten myöskään tämmöistä erottelua a ja b sarjoihin en näe tarpeellisena. meillä on kuitenkin aika ailahtelevaa pelin taso niin paremmilla kuin heikommillakin pelaajilla. Tämä mahdollistaa, tasoitusten kanssa, että kuka vaan voi voittaa kenet vaan, mutta sitten kun pelataan useampi peli niin silloin nuo ns. yllätykset tasaantuu.
Sauli
29.05.2018
07:58
  Kiinnitin tuossa edellä huomiota siihen, että rkg-listalla on kuusi melko aktiivisesti osallistunutta alle 0,300 k-arvolla pelannutta kaveria, jotka Grahnin yhtä voittoa lukuun ottamatta eivät ole voittaneet yhtään kisaa. Sen vuoksi aloin ihmetellä toimiiko tasuritaulukko kunnolla (matalien tasoitusten osalta). Tasoituksen ideahan on se, että myös heikommat pelaajat voivat voittaa kisoja. Jos kaikki ovat taulukkoon kuitenkin tyytyväisiä, niin eihän siinä sitten mitään.
Altti
29.05.2018
07:25
  Mielestäni tasoituksen tulisi perustua pidemmän ajan keskiarvoon, vaikkapa 10-15 edellisen kilpailun perusteella. Muutenkin jatkuva liukuva keskiarvo on parempi kuin vuositason tai viimeisen kisan ka.
Tasoitukset ovat mielestäni tosi hyvä tapa mahdollistaa kokemattomampiekin pelaajien voitot. Näillä pelaaja/pöytämäärillä en kannata A/B-sarjoja.
Pauli
28.05.2018
12:49
  Miikan kanssa samaa mieltä. Nykyinen tasurisysteemi on hyvä. Ehkä voisi lisätä tämmöisen seikan tasurin määritykseen, että esim. 75% vaikutus on edelisen kisan ka:lla ja 25% ranking taulukon ka:n mukaan. Näin yksittäiset "ylilyönnit" vaikuttavat vähemmän ja ajanmittaan kun rg taulukon ka muodostuu aina useammasta ja useammasta yksittäisestä kisasta, tasurista tulee koko ajan "oikeampi".

Sauli, A ja B kisat on jo käytössä valtakunnan tasolla. Mielestäni emme tarvitse semmoista jakoa klubin "kaikkien yhteiseen" viikkokisaan. A-miehet jos kyllästyvät B-miesten tunarointiin voivat pitää keskenään A-kisoja tai jotain.
Sauli
27.05.2018
09:43
  Tasoituskisassa jokainen pelaaja voi osallistua yhteiseen kisaan ja systeemin toimiessa pärjätä olipa huippu tai vähemmän hyvä. Sen vuoksi siitä kannattaa keskustella ja sitä kannattaa kehittää.
Kun katselin uusinta rkg-taulukkoa näyttää siltä, että nyt vallitsee kuitenkin jonkinlainen jako kahteen. Eli niihin muutamiin, jotka voittavat kilpailuja ja niihin, jotka eivät voita. Pikku hiljaa varmaan jotkut pettyvät ja jättävät osallistumisen sikseen. Homma ei siis toimi täysin optimaalisesti. Voisi olla ehkä antoisampaa pelata a-sarjaa ja b-sarjaa kokonaan ilman tasoituksia ja limittää illan aikana pelattavat ottelut.
Tasoituskisa on helpompi toteuttaa oikeudenmukaisesti esimerkiksi golfissa, koska siinä vastaat itse pallosi kierrättämisestä radalla eikä vastapelaaja saa lyödä palloasi metsään vaikka kuinka haluaisi. Kozoom aloittaa karan huipputasolla ilmeisesti jo tänä kesänä uuden kilpailumuodon, josta joskus jo kirjoitinkin eli kaikki pelaa 20 lyöntivuoroa samoista tietokoneen arpomista asennoista ja katsotaan kuka saa eniten pisteitä. Taktiikka jää siis pois ja tasuritkin voisivat toimia paremmin.
Lisäksi voisi pohtia kokopäivän pituisten tasurikisojen järjestämistä joskus harvakseltaan. Tasoitukset voisivat perustua silloin vaikka sbilin keskiarvotilastoon tai jos ulkolaisia osallistujia tulisi, niin heidän vastaaviin k-arvoihinsa.


Miika
26.05.2018
22:00
  Olisiko siinä järkeä ettei tasoitus koskaan laskisi ja nostamista tarkasteltaisiin pidemmällä aikavälillä esim. yksi nosto pelikauden (3kk) aikana? Karan tasoitussysteemi on nykyisessä muodossaankin mielestäni todella hyvä, tasoituksen muutoksen porrastukseen voisi ehkä tehdä säätöä ettei yksittäiset hyvät kisat tai rimanalitukset ota tasoituksen muutoksessa niin isoa roolia.
Paul
26.05.2018
18:53
  Moi Sauli, ohjelma tunnistaa tekijänsä, sen takia etuja... Hahaha! Hcp lasketaan aina edellisen kisan keskiarvon mukaan, vuoden alussa minun hcp oli 12 ja nyt on 16 ja toivottavasti pian 20. Miikalla on pystynyt koko vuoden melkein samana. Toki ei ole huono idea laskea hcp ranking-taulukon keskiarvon mukaan. Te päätätte!
T. Paul
Sauli
26.05.2018
12:33
  Hyviä tuloksia monella ja varsinkin Paulilla, onnittelut niistä!
Rkg-taulukossa ihmetyttää, että Miikalla on nyt korkeampi tasuri kuin Paulilla vaikka k-arvo on alempi ja voittojakin vain pari kpl.?
Paul
26.05.2018
11:25
  Kiitos!
Miika
26.05.2018
01:22
  Onnittelut Paul! Hienoja pelejä tänään, Jarnolle tuli illasta kiireitä niin finaalia ei pelattu loppuun.
markku
26.05.2018
00:38
  Finaalissa vain 6 lv?
Altti
25.05.2018
23:55
  Onneksi olkoon Paul, hienoa peliä!