Uutiset
Luotu: 25.09.2018 17:12:24 /
Muokattu: 25.09.2018 20:28:35 / Tuomas Komi

Jukka Kontio - liukkaiden kelien etevin kuski


Kirkkaan sinisenä hohtaneet, juuri vaihdetut lakanat menettivät neitseellisen koskemattomuutensa, kun mikkokauppisellisen (14) verran pelaajia saapui niitä kepit tanassa paukuttamaan. Paikalle valui perinteisempien vakiokävijöiden lisäksi hieman harvemmin klubillamme vierailevat Pauli `Pave´ Rantanen ja viime viikonlopun rg-kisoissa menestystä niittänyt Mauno `Yne´ Nuutinen. Myös pidempää taukoa viikkokisoista pitäneet Pekka Verho ja Miio Ronkonen ilahduttivat saapumisellaan biljardia seuraavaa yleisöä. 

Sosiaalisessa mediassa levinneet uutisoinnit yhden tähtipelaajamme menestyksestä maailmalla ovat levinneet kulovalkean tavoin. Vihdoin hän saapui pitkän tauon jälkeen myös klubille kertomaan mehukkaita stoorejaan. Kyseessä oli tottakai Mika Koljonen, joka saapui Itä-Suomen hustlauskiertueeltaan, josta plakkariin jäi viikkokisavoitto ja lukuisia voitettuja haaste- ja näytösotteluita. Kotisalin 40min peliaika ei kuitenkaan täysin sopinut 30min peliaikaan reissuillaan tottuneelle Mixalle ja vastustajat rynnivät väkisin viime hetkillä ohi. Myös Kentsun, Miion ja Winhan oli tänään tyytyminen hieman lyhyempään visiittiin, kun pelit päättyivät kahden kierroksen jälkeen. 

Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen puhtaalla olivat vielä Tube, Kontsa, Yne ja Pekka. Pena haastoi Tuben pelaamaan peli isolla pöydällä, ja totesi 4min myöhemmin sen olleen ehkä virhe. Tube naputteli neljällä lyöntivuorolla pelin poikki ja siihen mahtui 27 ja 24 sarjat. Pekka jatkoi voittokulkuaan voittamalla Ynen selkein 60-16 lukemin. Kaksi muuta peliä olivatkin todella tiukkoja ja jännittäviä. Mikko johti rankkareille mentäessä Kontsaa 57-50, mutta sieltä se rankkarispesialisti rynni ohi. Vesku johti Jounaa jo komeasti 52-19, mutta Jouna nousi vielä 57 pisteeseen ennen Veskun parttilyöntiä.

Cup-kierrokselle eteni 6 pelaajaa, joista Tube, Kontsa ja Pekka puhtaalla. Pelipareiksi muodostui Tube-Pekka, Kontsa-Vesku ja Tuomo-Yne. Tube voitti Pekan suht selkein lukemin 60-12. Kontsa näytti menevän menojaan Veskua vastaan ja Yne Tuomoa vastaan, mutta liukkaalla veralla tilanteet muuttuu nopeasti. Vesku nousi vielä iskuetäisyydelle, kunnes Kontsa naulasi parttipallon 57-37 johdossa pussiin. Ynen johto puolestaan hupeni nopeasti, kun hän teki kaisasta omat ja kun Tuomo painoi kostoksi jo toisen krossikaisan pussiin, niin peli olikin yhtäkkiä tasan. Tiukka kamppailu päättyi lopulta, kun Tuomolle jäi 54-50 johdossa kaisa teolle. 

Viidennelle kierrokselle siirryttäessä kolme pelaajaa oli enää jäljellä ja kaavio määräsi Tuben ja Kontsan semifinaaliin, Tuomon siirtyessä takaportin kautta siivoamaan pöytiä ja odottelemaan finaalia. Semifinaali alkoi tukkoisesti, kun ensimmäisen viiden minuutin ainoa merkintä oli Kontsan tekemä -2. Pelin puolivälissä Tuben taulu oli edelleen tyhjä, eikä avaavaa palloa meinannut irrota mistään. Kontsa napsutteli sieltä täältä irtopalloja ja eteni jo 0-33 johtoon, ennenkuin Tube sai kuivan pois. Tube nousi 21 pisteeseen, mutta Kontsa käytti paikkansa ja siirtyi jo 21-58 johtoon. Peliajan lähestyessä loppuaan, Tube teki kaksi vaikeaa punaista, joista toinen kaisan nakilla. Samalla kello soi ajan päättymisen merkiksi, eikä sarjalle tullut jatkoa. Omalla viimeisellä vuorollaan Tube tälläsi vaikean krossikaisan koppaan ja nousi 45-58 tilanteeseen. Punainen oli kulmapussin vieressä ja pelkällä työnnöllä olisi päässyt pistekaisan tai sen vieressä olleen punaisen päälle kokeilemaan parttia. Helppo punainen meni kuitenkin ohi, keskittymisen ollessa jo seuraavassa lyönnissä. Kontsalla pelin viimeinen lyönti ja vaikea linkkukaisa rauhallisesti pussiin. Kontsa siis finaaliin Tuomoa vastaan.

Finaali eteni myös varovaisesti, Kontsan ollessa kokoajan hieman edellä. Kun kaksi viimeistä minuuttia käynnistyi, tilanne oli 30-36 Kontsalle. Tuomo yritti ohutta kaisaa keskelle, mutta oma viti lipahtikin sen sijaan pussiin. Kellon piipatessa tilanne oli 24-39 Kontsalle. Molemmat kuitenkin innostuivat vielä kahdella viimeisellä lyöntivuorolla pistetehtailuun, joten rankkareille lähdettiin 33-45 tilanteessa. Kontsa voitti teikkauksen ja molemmat sivalsivat kaksi ensimmäistä ohi. Viimeisellään Kontsa vaihtoi kulmaa ja naulasi kaisan voimalla pussiin. Hyvä keskikaisa kuitenkin ohi ja Tuomo pääsi vielä lauteille kolmen kaisan takaa-ajomatkalta. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään pussin pohjalle, joten Kontsalle kauden avausvoitto 33-51v lukemin.

Pisimmät sarjat lähtivät tänään Jounan (33p) ja Tuomon (30p) lapasista.

  Luettu: 363 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
26.09.2018
09:26
  Hyvä Kontsa! Ja Tuomo! Ja Itä-Suomi!