Uutiset
Luotu: 27.09.2018 04:31:39 /
Muokattu: 27.09.2018 04:36:54 / Mikko Kauppinen

Kultaranteen hirmuvire jatkui poolissa


teksti: Jooel Honkasalo

Odotetuun keskiviikkoiseen poolbiljardin massatapahtumaan osallistui tällä viikolla tusinan verran syysmyrskyä pakoilevia pelimiehiä. Perusnaamojen joukosta löytyi mm. pitkän kisatauon viettänyt Konsta Bergman, joka huhujen mukaan tunnetaan myös ”stadin parhaana biljardinpelaajana”. Konsta iskikin kyntensä heti ensimmäisessä ottelussaan Darra-Lateen, eli Lauri Kankkuseen, voittaen tämän luvuin 5-3. Tämän jälkeen Konstalle tarjoiltiin hieman karvasta esimerkkiä biljardin yleisestä tasosta Espoon puolella, kun Tuomo Träff ja Jussi Mertsalmi piikittivät Konstan ulos karkeloista myös lukemin 5-3. Konstan toinen kutsumanimi ”stadin paras snookerinpelaaja” jäi kuitenkin elämään.

Alkukierroksilta tappioitta semifinaaliin iskivät rautaisella kokemuksella Tuomo Träff ja Tomi Piiparinen. Kaavion vasemmalta laidalta vahvimpina selviytyivät Jussi Mertsalmi ja Esa Kalela. Ensimmäisessä semifinaalissa Tomi jatkoi varmaa peliään Jussia vastaan ja eteni vakuuttavalla otteella selkeään 5-2 voittoon. Jälkimmäisessä semifinaalissa katsojille sen sijaan tarjottiin draamaa koko rahan edestä, kun Tuomo Träff ja Esa Kalela iskivät yhteen. Herrat tyhjensivät pöytää vuorotellen pysyen jatkuvasti iskuetäisyydellä toisistaan ja taistelun lomassa nähtiin myös aloituspartti Tuomon toimesta. Tasainen ottelu eteni jännittävästi kontraerään, jossa Esa sai hyvällä ykkösen pussituksella ensimmäisen mahdollisuuden kuitata finaalipaikka itselleen. Päälleveto vitoselle jäi kuitenkin armottoman vajaaksi, joka johti paikan tarjoamiseen Tuomolle. Ratkaisuerän paineista välittämättä Tuomo säilytti tavanomaisen varmuutensa ja napsi pallo kerrallaan jäljellä olevat kuulat pöydältä valtavien hurrausten säestämänä.

Finaalissa siis kohtasivat vaiherikkaan illan päätteeksi Tomi Piiparinen ja Tuomo Träff. Ottelun vedonlyöntikertoimiin vaikutti merkittävästi se, että Tuomolla kyseessä oli jo neljäs peräkkäinen finaali niistä kilpailuista, joihin hän on osallistunut. Kauden toista voittoa metsästävä Tuomo sai mukavan startin ja siirtyi käsipallon avustuksella 3-1 johtoasemaan. Tomi pääsi kaventamaan voitetun turvapelitaistelun jälkeen 3-2, jonka jälkeen Tuomo sai kaivettua itsensä 4-2 johtoon erän päähän voitosta. Seuraavassa erässä Tuomolla oli hieman hankaluuksia päästä ykköseltä kunnolla seuraavana vuorossa olevan kolmosen päälle, mutta vuosikymmenien pelikokemuksesta Tuomo löysi tilanteeseen juuri sopivan ratkaisun. Hän naulasi ykkösen kulmaan, pussitti nakista kolmosen ja jätti itsensä lisäksi sopivan nelos-ysikyydin alle. Tällaisen suorituksen jälkeen Tuomolla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa, kuin naulata ysi kulmaan ja julistaa itsensä illan voittajaksi.Luettu: 500 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Teme
28.09.2018
09:03
  No.huh.huh.
Eipä oo klubilla kummoinenkaan
Taso nykyään.
Ei vaimea.taitaapi keskittymis
Taito olennaiseen parantunut
Pauli
27.09.2018
11:19
  Hyvä Tuomo! Systemaattinen harjoittelu alkaa näkyä!
Pena
27.09.2018
08:09
  Hyvä Tuomo, kyllä sinulla on biljardi hallinnassa onnittelut!
Tor
27.09.2018
07:41
  Rutiinisuoritus Tuomolta kaisapelien välissä. Hyvä Tuomo!
Skobe
27.09.2018
07:37
  tasurit ja aapelit
Esa Kalela 0,5
Mikko Kauppinen 0 1
Tomi Piiparinen 0 1
Jooel Honkasalo 0,5
Konsta Bergman 0,5
Jussi Mertsalmi 1 1
Tuomo Träff 0,5 1
Tor Janzon 1
Jukka Hällström 1,5
Lauri Kankkunen 1,5
Mikko Paajanen 1