Uutiset
Luotu: 15.11.2018 12:37:44 /
Muokattu: 15.11.2018 12:39:34 / Mikko Kauppinen

Vakionaamat poolkisojen finaalissa


teksti: Jooel Honkasalo

Marraskuun säälimätön pimeys ajoi keskiviikon poolikisoihin mikkokauppisellisen (14) verran kulmakunnan kovimpia pelureita. Värikkäästä joukosta löytyi useita vakiokasvoja ja myös harvemmin havaittuja tähtiä, kuten aina vaarallinen Jyri Toivonen. Ensimmäistä kertaa EBK:n iloiseen poolporukkaan liittyi myös Broden puolella enemmän pelannut Sami Iisaho. Sami osoitti heti hyvää pussitusvarmuuttaan Jooel Honkasaloa vastaan viedessään ottelu aina kontraerään asti. Ujoksi jäänyt forssi jätti kuitenkin valitettavan helpon luukkuykkösen ja avoimen pöydän, josta Jooel onnistui lopulta tekemään voittavan lyöntisarjan. Tappiopuolelta Samin päälle heitettiin tapojen mukaan vielä kovempaa löylyä kun vastaan asettui Miio ”Mestis-Miio” Ronkonen. Sami sai taistelusta kuitenkin yhden erän nimiinsä Miion voittaessa ottelun 5-3 yhdellä aloituspartilla höystettynä.  Alkukierroksilta voittamattomina jatkoon marssivat Jyri Toivonen, Pasi Kilpivaara, Jussi Ahde ja Esa Kalela. Yhdestä piikistä viisaampina kaavion vasemmalta puolelta kunnostautuivat Tomi Piiparinen, Miio Ronkonen, Mikko Kauppinen ja Jooel Honkasalo.

 

Puolivälierissä Jyri, Jooel ja Esa ratkaisivat omat ottelunsa selvin lukemin, mutta Pasin ja Tomin välisessä kamppailussa tarjoiltiin biljardifaneille muidenkin edestä draamaa kun kivenkovat konkarit etenivät erä kerrallaan kontraan asti. Ottelu ratkesi loppujen lopuksi Pasin hyväksi vasta molempien epäonnistuttua yhden kerran ysin pussittamisessa. Jyrin ja Pasin semifinaali eteni alkuvaiheessa tasaisesti, mutta 3-3 tasatilanteessa Pasi otti pelin haltuun ja vei ottelun poikki 5-3 lukemin. Jooelin ja Esan mittelö eteni alusta asti Esan selkeässä komennossa ja Esalla olikin loistava paikka loppuniitille 4-2 tilanteessa. Ysiä tähdätessään Esa kuitenkin tajusi, että ei ole tehnyt vielä koko kisassa aloitusparttia. Tilastoja korjaavana toimenpiteenä Esa löi helpon ysin ohi lahjoittaen erän Jooelille ja tämän jälkeen teki onnistuneen breikin ja tyhjensi pöydän pallo kerrallaan aloituspartin merkiksi, siirtyen samalla 5-3 voitolla finaaliin.

 

Finaalissa siis kohtasivat Pasi Kilpivaara ja Esa Kalela. Paikalla seuraavan yleisön keskuudessa ottelusta odotettiin erittäin tiukkaa, mutta Esalla oli erilaiset pyrkimykset hänen karatessaan jo 3-1 johtoasemaan. Pasi kuitenkin kavensi tilannetta tyhjentäessään seuraavassa erässä pöydän loistavilla pussituksilla. Finaalin ratkaisevimmat hetket nähtiin 3-2 tilanteessa kun Esa löi ohi ysipallon, mutta jätti Pasille hankalan paikan. Pasin hyökkäys meni ohi, mutta Esalle jäi maksimipitkä erittäin ohut paikka ja valkoinen pallo oli aivan kulmapussin haageissa. Tästä Esa tälläsi kovalla forssilla pallon pussiin raikuvien aplodien säestämänä. Siitä saadun huuman avulla Esa teki hyvän aloituslyönnin seuraavassa erässä ja naputteli tämän jälkeen äärimmäisellä varmuudella pöydän tyhjäksi ja viimeisteli näin kisavoittonsa illan toisella aloituspartilla. Illan pelien kovasta tasosta kertoo hyvin se, että aloituspartteja tahkottiin yhteensä 15 kappaletta yhdeksän eri pelaajan toimesta.Luettu: 312 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tube
16.11.2018
11:59
  Hyvä vakionaamat!
Tor
16.11.2018
09:22
  Hyvä Esa!
Skobe
15.11.2018
14:41
  Kiitokset Jooelille jälleen kisavedosta!
Skobe
15.11.2018
14:40
  tasurit:
Jooel Honkasalo 0,5
Mikko Kauppinen 0
Joonas Castren 1
Tuomo Träff 0,5
Esa Kalela 0,5
Jyri Toivonen 0
Jussi Mertsalmi 1
Jussi Ahde 1
Sami Iisaho 1,5
Lauri Kankkunen 1,5
Miio Ronkonen 0
Henry Grahn 1
Pasi Kilpivaara 0,5
Tomi Piiparinen 0