Uutiset
Luotu: 21.11.2018 21:40:18 /
Muokattu: 21.11.2018 21:48:07 / Mikko Kauppinen

Poolkisojen finaalissa Tuben ja Torin jännitysnäytelmä


EBK:n keskiviikkoiseen poolbiljardin massatapahtumaan osallistui tällä viikolla 13 kappaletta toiveikkaita ysipallon pelailijoita. Poikkeavampina kasvoina klubilla vieraili muutaman kerran kisoissa pelannut Sami Suominen ja myös jokusen vuoden tauon pitänyt Robin Brinkas. Hieman yleisempänä näkynä myös tuore suomenmestari Tuomas Komi saapui kunnioittamaan biljardikansaa läsnäolollaan ja päätti samalla jakaa katsojille katseluelämyksiä osallistumalla itsekin mukaan karkeloihin. Alkukierroksilla Sami osoitti pelaavansa tosissaan ja tarjosi suoralta kädeltä piikkiä 5-3 lukemin sekä Jooel Honkasalolle että Esa Kalelalle edeten puhtaalla pelillä cup-vaiheeseen. Robinin peli taas alkoi dramaattisella kontravoitolla Jukka Hällströmiä vastaan, mutta tämän jälkeen tie nousi pystyyn ja Robinin taival päättyi alkukierroksilla kahteen peräkkäiseen tappioon. Kaavion vasemmalla laidalla pelattiin tärkeä ottelu kisojen huonoimmasta sijoituksesta Jooel Honkasalon ja Mikko Kauppisen välillä. Ottelusta tulikin kutkuttavan jännittävä ja kontravaiheessa Kauppisen tiukka turvapeli jätti Jooelin ulos kisoista yksinäiseen 13. sijoitukseen. Alkukierroksilta selviytyi puhtaalla pelillä jatkoon Tuomas Komi, Sami Suominen, Pasi Kilpivaara ja Tor Janzon. Yhdestä tappiosta viisastuneina jatkoon kunnostautuivat Tuomo Träff, Mikko Kauppinen, Lauri Kankkunen ja Esa Kalela.

Neljännesfinaaleissa vaiheessa nähtiin monipuolisten tulosten merkiksi Tuben ylivoimainen 5-1 voitto, Samin selkeä 5-2 voitto, Esan tiukahko 5-3 voitto ja Torin täpärä 5-4 voitto. Ensimmäisessä semifinaalissa vastassa oli kaksi Soukan biljardikerhon huippulahjakkuutta, kun Tube ja Sami ottivat mittaa taidoistaan. Taistelu kävi tiukkana, mutta kokemus oli tässä tapauksessa ratkaiseva tekijä kun Tube naputteli varmaan tyyliinsä pallot koteloon ja siirtyi finaaliin 5-3 lukemilla. Esa Kalelan ja Tor Janzonin ottelussa Tor oli selkeä altavastaaja, olihan Esalla takanaan kaksi peräkkäistä kisavoittoa. Tor ei kuitenkaan haasteista lannistunut, vaan suoriutui tehokkaasti saamistaan paikoista ja kaatoi lopulta rankingin ykkösen 5-3 edeten kauden toiseen finaaliinsa.

Illan viimeisessä näytöksessä esiintyivät siis Tuomas Komi ja Tor Janzon. Kaksikosta Tubella oli tavoitteena kauden kolmas kisavoitto, kun taas Torilla haaveena oli hänen ensimmäinen voittonsa kautta aikain. Kamppailu alkoi tasaisesti molempien pelaajien suosiessa turvapelipainotteista taktiikkaa ja tilanteeksi muodostui tasainen 3-3. Seuraavassa erässä ratkaisua saatiin odotella kutkuttavan jännittävästi aivan loppuun asti kun snooker-tilanteita tehtailtiin vielä kahdella viimeiselläkin pallolla. Kiven kontrolli oli lopulta Tuben puolelta ja hän eteni hyvin ansaitun pussituspaikan avulla ensimmäisenä ”huipulle” eli 4-3 tilanteeseen. Seuraavassa erässä tilanne näytti jo kääntyneen täysin Toria vastaan, kunnes Tubelta jäi ottelun ratkaiseva ysi aivan keskipussin suun eteen, josta Tor sai napsittua helpon erävoiton. Loistava biljardi-ilta sai siis arvoisensa lopetuksen kun voitosta miteltiin kontraerässä. Tube jatkoi tasokasta turvapeliään ja hankki erän alussa käsipallolla ensimmäisen paikan tehdä sarjaa. Yksitellen pallot putoilivat pussiin, mutta biljardia seurannut yleisö sai vielä lopussa haukkoa henkeään jännityksen vallassa kun päälleveto seiskalta kasille jäi armottoman vajaaksi ja kasi jäi kilpailutoimikunnan arvion mukaan noin 90 asteen leikkuulle. Tästähän Tube ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan painoi kultamitalin kuvat silmissään ohuen ohuen kasin kovalla forssilla kulmaan. Valkoinen pomppi edestakaisin pöydällä ja asettui lopulta kiinni päätyvalliin, josta jäljelle jäi tiukka pilkkuysi keskelle. Katsojat eivät ehtineet tästä kummempia tilanneanalyysejä suorittamaan kun Tube asettui tähtäämään ja naulasi ottelupallon koteloon 5-4 voiton merkiksi. Loistavalla partilla siis Tubelle kauden kolmas viikkokisavoitto.

 Luettu: 460 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
22.11.2018
00:42
  Tackar Jooel kisavedosta jälleen ja onnea tubemaisteri!
Tor
22.11.2018
00:20
  Onnittelut voittajalle, huikee ja rohkea kontraerän ratkaisu.
Altti
21.11.2018
23:56
  Tubelle tupla!
Jooel
21.11.2018
23:49
  Aloituspartit:
Sami Suominen 1
Esa Kalela 1

viime viikolta jäi merkkaamatta Tuomo Träff 1kpl