Uutiset
Luotu: 28.11.2018 21:13:53 /
Muokattu: 28.11.2018 21:27:34 / Mikko Kauppinen

Poolin viikkokisoissa joulutunnelmaa ja perustuloksia


Marraskuun viimeisen keskiviikon tapaan tällä viikolla järjestettiin EBK:n ylväisiin perinteisiin kuuluva joulukauden startti, joka lähti riehakkaasi käyntiin Skoben joululistan kuuntelutilaisuudella. Illan ohjelmaan oli kirjattu piparkakkujen leipomista, kynttilöiden sytyttelyä, yhteislaulutuokioita ja olipa Tube varannut myös tilkan glögiä innokkaimmille. Kovista odotuksista huolimatta juhlan taika sai käänteen heti alkumetreillä kun seuran musiikkipoliisi Pasi Kilpivaara asteli paikalle ja huomautti juhlaväkeä tapahtuman järjestämiseen liittyvien viranomaislupien puuttumisesta. Rikkeiden seurauksena juhlinta keskeytettiin välittömästi ja musiikkiesitysten tilalle asettui EBK-säädösten mukainen heavy-metal-soittolista ja paikallaolijoiden ohjelmanumeroksi vaihdettiin poolbiljardin pelaaminen 9-pallon merkeissä. Tästä tyrmistyneenä tuore EBK:n poolmestari Tomi Piiparinen ilmoitti vetäytyvänsä välittömästi pois koko leikistä ja poistui paikalta jättäen jäljelle 14 muuta osallistujaa pyörittelemään palloja.

Päivän pelaajakatras sisälsi tällä viikolla yleisimpien kävijöiden lisäksi myös pikkuhiljaa vakionaamoiksi muodostuneet Joonas Castren ja klubin tuore paluumuuttaja Tor Janzon. Lisäksi paikalliseen biljardikulttuuriin tuli ensimmäistä kertaa tutustumaan Ville Virtanen. Tuntemattomien olosuhteiden ja klubin lajien monipuolisuuden aiheuttama hämmennys ei kuitenkaan häikäissyt tuoretta tulokasta, kun Ville otti heti kättelyssä 5-3 otteluvoiton tasaisesti menestyneestä konkarista Tuomo Träffistä. Vaikka seuraavassa pelissä tulikin takkiin Pasi Kilpivaaraa vastaan, eteni Ville silti lopulta kahdeksan hengen cup-vaiheeseen päihittämällä hieman vähemmän menestyneen ja vähemmän konkariksi kutsuttavan Jooel Honkasalon. Voittajien puolelta jatkoon selviytyi Timo Montonen, Pasi Kilpivaara, Esa Kalela ja Tuomas Komi. Vasemmalta puolelta uuden mahdollisuuden ansaitsivat Villen lisäksi Jussi Ahde, Tor Janzon ja Mikko Kauppinen.

Cup-vaiheen ensimmäiseltä kierrokselta vahvimpina menestyivät Tor Janzon, Jussi Ahde, Esa Kalela ja Tuomas Komi. Tässä vaiheessa lienee sanomattakin selvää, että viranomaisvalvonnan poistuttua paikalta sukelsi Skoben joululista vaivihkaa takaisin kaiuttimiin. Semifinaalipareina yhteen ottivat viime viikkoina erityisen vahvoja otteita osoittaneet Tor Janzon ja Jussi Ahde, kun taas toisessa semifinaalissa esiintyi lähes aina menestyvät Esa Kalela ja Tuomas Komi. Viime viikon sensaatiomaisessa finaalissa pelannut Tor Janzon näki hyvän vireensä jatkuvan ja asetti koko illan loistavasti pelanneen Jussin valtaisaan pyöritykseen, jossa edes tarkkaan laskelmoidut voimajuomien sekoitussuhteet tai ravinneliuokset eivät voineet kääntää tilannetta positiivisen puolelle. Pölyn laskeuduttua ei ollut mitään epäselvyyksiä, kun taululla komeilivat Janzonin selkeät 5-2 voittolukemat ja samalla toinen peräkkäinen finaalipaikka. Esan ja Tuben välinen semifinaali eteni piirun verran tasaisemmin, mutta Esa hallitsi jatkuvasti pelin kulkua ja Tuben taistelusta huolimatta ratkaisu saatiin 5-3 lukemilla.

Finaalissa miehestä mittaa ottivat siis Tor Janzon ja Esa Kalela. Pelissä koettiin dramaattisia hetkiä heti alkuvaiheessa kun 2-2 tilanteessa mustaa kasia liikuteltiin tarkalla kontrollilla suuntaan ja toiseen. Lopulta kuitenkin Esan valtava treeniaktiivisuus toi hänelle edun ja Esa pääsi nappaamaan itselleen 3-2 johtoaseman. Tästä eteenpäin ei ollut Esaa pysäyttäminen, vaan Kalela jauhoi samaan varmaan tahtiin kaikki loput erät nimiinsä ja otti itselleen kisavoiton selkeällä 5-2 tuloksella. Esa oli myös vastuussa koko illan ainoasta kaavioihin asti merkitystä aloituspartista. Seuraavat kaksi kisaa ovatkin kauden viimeiset ja sen kunniaksi molemmista on luvassa 1,5-kertaiset rankingpisteet. Kaikki mukaan kauden loppuhuipennukseen!

 

teksti: Jooel Honkasalo

 Luettu: 416 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
29.11.2018
12:32
  Kiitos, Ja hatunnosto Esalle. Ei tehnyt tällä kertaa virheitä. Itse sorruin pariin helpohkoon virheeseen 8 pallon kanssa.
Tuomo
29.11.2018
11:13
  Hyvä tor.en mä huonolle hävinnyt.esalta rutiiniSuoritus.onnea finalisteille.