Uutiset
Luotu: 18.12.2018 09:13:30 /
Muokattu: 28.02.2020 21:05:12 / Joni Ahola

EBK:n mestaruussarjojen ja klubisarjojen kysely


EBK:n vuosi 2019 täyttyy taas kilpailukalenterista erinäisillä mestaruussarjoilla ja kuukausisarjoilla.

Seuraavassa on alustava runko:

Snookerin tasoitussarja aloitetaan tammi-helmikuun vaihteessa
Karamestaruus aloitetaan helmi-maaliskuun vaihteessa
Kaisan kaikki kaikkia vastaan- sarja aloitetaan huhtikuussa
Toukokuussa järjestetään EBK:n avoin kevät-kaisa
Snookermestaruus aloitetaan kesäkuun alussa
Kesäkuussa järjestetään EBK:n All-round open V
Heinä-elokuun vaihteessa järjestetään EBK:n Kesärieha XI
Pyramidimestaruus aloitetaan elo-syyskuun vaihteessa
Poolmestaruus aloitetaan syyskuussa
Kaisa Espoon Avoimet pelataan lokakuussa
Kaisamestaruus pelataan marras-joulukuun aikana

Kertokaahan ajatuksia/ideoita/kommentteja tästä oheisesta alustavasta suunnitelmasta.
Onko sopivat ajankohdat? Haittaako tietyt päällekkäisyydet liikaa, että pitäisi olla jotenkin toisin?
Antakaa omat ehdotuksenne/palautteenne tähän kommenttikenttään niin päivitetään EBK:n kilpailukalenteri vuoden vaihteeseen mennessä ajantasalle.Luettu: 1178 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Miika
10.02.2019
01:32
  Kannatan karamestaruuden osalta myös lyhyempää formaattia esim. alkulohkot vapaasti sovittuina ajankohtina ja yhden viikonlopun aikana pelattavat jatkopelit.
Jukka
23.01.2019
20:49
  Pyrismestikseen ehdotan max. 4 viikon kestoa. Joko
a) normaali arvottu pyriskaavio (tuplaeliminaatio) + 4 cup ennakkoon ilmoitettuna päivänä kaikki cup-pelit. (mahd. muutama sijoitettu), tai
b) alkusarjaan arvotaan kaikille esim. 4-6 peliä, pelit 3 tai 4 erävoittoon. Sitten jatkopelit play-off ja/tai suoraan 4 cup osallistujamäärän mukaan.
Jukka
23.01.2019
20:34
  Karamestikseen ehdotan ajallisesti lyhyempää kilpailua. Joko
a) 1-päiväinen kilpailu RG-kisaformaatilla, tai
b) viime vuoden mallin mukaisesti alkulohkot + jatkopelit, mutta ajallisesti esim. 3- 4 viikkoon lyhennetty koko kilpailu. Jatkopeleille ennalta ilmoitettu yksi yhteinen päivä, kuten Sauli ehdottaa, tai peliaikaa 1 viikko jos kaikki eivät pääse samana päivänä.
Sauli
23.01.2019
08:13
  Karamestiksen aikataulujen vapaa sopiminen on periaatteessa hyvä, mutta kun aikataulujen säätäminen arjessakin tahtoo olla usein työlästä, niin tässä yhteydessä toivoisin muuta mallia. Ehdotan, että osallistujat arvotaan tai sijoitetaan neljän lohkoihin, joista jokaisesta kaksi jatkaa jne. ja näillä lohkopeleillä olisi ennalta sovittu päivä la tai su.
Toinen juttu kara SM:iin liittyen eli hyvä kun päivä on nyt merkitty huhtikuulle eikä toukokuulle, mutta edelleen vallitsee epätietoisuus siitä onko kisa yksipäiväinen vai tuleeko huhtikuussa tieto, että pelataankin suuren osallistujamäärän vuoksi lisää toukokuussa. Kun osallistujamäärä voi tuottaa tällaisia ongelmia, niin ehdotan, että SM osallistujat rajataan kahdeksaan pelaajaan Rkg listan perusteella. Se voi myös motivoida osallistumaan Rkg kisoihin.
Eikä kahta ilman kolmatta eli kara SM olisi hyvä jatkossa pitää tammi- helmikuussa, koska ne toimisivat silloin EM karsintoina kuten muissakin maissa.
En lopettanutkaan vielä, joten ehdotan joulukuun onnistuneen kolmiottelutempauksen rohkaisemana, että karapöydillä pelattaisiin lisää kisoja Italian pipassa ja yhdessä vallissa. Niissäkin lajeissa on mahdollista edetä EM kisoihin asti.
Skobe
21.01.2019
11:13
  En ole yhden päivän kisoja vastaan enkä puolesta, mutta täytyy kyllä muistaa sekin, että sarja perustettiin alunperin juuri siitä syystä ettei pelaajia löytynyt yhteen päivään tarpeeksi. Samahan on nyt käynyt Kaisassakin. Eli pitää myös varautua siihen, että mestaruudesta pelataan 10 pelaajan kesken.

Luulen myös, että sarjoihin osallistuu senkin vuoksi enemmän pelaajia koska saavat saletisti monta tiukkaa kisapeliä, eikä kahdesta pihalle.

Kuten sanottua, minulle sopii kuitenkin molemmat vaihtoehdot ihan passelisti.
Tomi
18.01.2019
16:53
  Tota Jepen ehdotusta vois kyl kokeilla.
Eli puollan sitä.
Jeps
15.01.2019
08:30
  Toisessa yhteydessä jo ehdotin, että poolmestaruus tulisi pelata kaisan tapaan päivän kilpailuna. Erikseen voisi sitten pitää poolsarjan, kuten kaisassakin on. Vaikka tasoituksilla jos halutaan.
JB
15.01.2019
01:28
  Kilpailut lisätty kilpailukalenteriin. Antakaa palautetta.
Tube
27.12.2018
23:36
  Hallitsevat mestarit ansaitsevat taulupaikan ja aiempien mestareiden nimet kaiverretaan laattoihin, joka on kuvien alla erillisessä taulussa. Mestaruustauluissa ei ole vuosilukua, ettei niitä tarvitse painaa joka vuosi uusiksi, mikäli pelaaja on aiemmin voittanut mestaruuden. Esim. tänä vuonna vain 2/5 taulua piti painaa uusiksi. Lisäksi seinätilaa on hyvin vähän jäljellä, joten tauluja pitäisi nostella kattopalkkeihin, jonne ei riitä valoa ja tekisivät klubista vaan sekavamman näköisen.
Sauli
27.12.2018
12:54
  Tuli mieleen, kun on taas saatu seinälle komeita kuvia uusista kerhomestareista, että eikö entisten mestareiden kuvilla voisi myös täyttää jonkun seinän? Vuosiluvut vaan näkyviin!
JB
18.12.2018
11:33
  SBIL:n kara ja pyriskisat laitoin kevään osalta jo kilpailukalenteriin, mutta täydennän sinne myös meidän mestaruussarjat yms. tuttuun tapaan vuoden vaihteessa. Antakaa ihmeessä palautetta niin katsotaan josko saataisiin kalenteria ja aikatauluja entistäkin paremmaksi.