Uutiset
Luotu: 09.01.2019 21:14:10 /
Muokattu: 09.01.2019 22:03:01 / Jooel Honkasalo

Jepster ja Kalela poolkisojen finaalissa


Ulkona esiintyneestä vähintään metrin syvästä lumihangesta huolimatta 12 uljasta soturia taivalsivat joulukinkkujämiensä äärestä Espoon biljardipyhättöön vuoden ensimmäisiin poolkarkeloihin. Luvassa oli heti poikkeuksellinen ilta kun nelospöydän keskeneräisen remontin takia kisat pelattiin kolmella pöydällä ja yksinkertaistetulla tasoitusmallilla vain 4 voittoon. Osallistujiin kuului vakiokasvojen lisäksi myös harvemmin paikalla tavattu Juha Pekkarinen ja lisäksi EBK:n poolikisojen kaikkien aikojen menestynein tähtipelaaja Jesse Särkisilta. Paikalla ollut media piiritti heti Jessen haastatteluillaan ja tiedusteli, onko luvassa paluu aktiiviseksi viikkokisaajaksi. Jesse antoi lausunnon, jonka mukaan ”voi olla että tää on kauden ainoa kisa tai sitten käyn kaikki loputkin kisat”.

Fanien riemuksi Jesse aloitti tälläkin kertaa urakkansa vahvasti ja eteni voittajien puolelta semifinaaliin pyyhkäisten tieltään Mikko Kauppisen, Mikko Paajasen ja Jukka Hällströmin. Voittajien puolelta toisesta jatkopaikasta kamppailivat rajusti Esa Kalela ja Tomi Piiparinen. Tomi laittoi kontraerässä kaikki turvapelitaitonsa kehiin ja erässä nähtiin noin tusinan verran toinen toistaan hankalampia snooker-tilanteita. Esa kuitenkin osoitti hyvää vallituntemusta purkulyönneissään ja kieltäytyi antamasta Tomille hyvää pussituspaikkaa. Lopulta Tomilla jäi muuten hyvässä turvalyönnissä vallisääntö vain millimetrejä vajaaksi ja yllättävästä käsipallosta Esa totesi, että mahdollisuus on parasta hyödyntää. Varman pöydän tyhjennyksen jälkeen Esa eteni lopulta semifinaaliin. Tappiopuolen ottelussa Juha Pekkarista vastaan Tomi pääsi vasta tiukan kontraerän seurauksena tekemään loistavan ratkaisevan lyöntisarjan ja ansaitsi näin jatkopaikkansa. Yhden piikin kera jatkoon selviytyi myös vakuuttavia suorituksia illan otteluissaan esitellyt Tor Janzon.

Ensimmäisessä semifinaalissa nähtiin varsinainen klassikko-ottelu kun Jesse Särkisilta ja Tomi Piiparinen kohtasivat toisensa. Pitkästä odottelusta huolimatta lennokkaamman startin otteluun sai Jesse, joka pääsi nopeasti 3-1 johtoon. Selkä seinää vasten Tomi sai vielä hyvää comeback-virettä käyntiin ja piti toivoa yllä 3-2 kavennuksellaan. Seuraavassa erässä Tomilla oli loistava tilaisuus viedä ottelu kontraerään, kun hänelle siunaantui käsipallo ainoastaan neljän pallon ollessa jäljellä. Heti ensimmäisessä lyönnissä kuitenkin iski reipas kikki, joka sotki päällevedon kokonaan ja loppujen lopuksi aiheutti epäonnistumisen. Tällaisesta tilanteesta Jesse ei enää turhaan jaellut armopaloja vaan otti voiton kotiin 4-2 lukemin. Toisessa semifinaalissa Tor Janzonille tuli vastustajaksi viime vuoden rankingykkönen Esa Kalela. Tiukasta yrityksesta huolimatta varmaa peliä pelannut Esa ratkaisi ottelun 4-2 lukemin.

Kauden ensimmäisen finaaliin parivaljakkona olivat siis Jesse Särkisilta ja Esa Kalela. Pelaajien meriittien perusteella yleisössä odotettiin ottelusta tasaista ja jännittävää, kenties jopa kontranäytelmää. Tämän sijaan Jesse päätti kuitenkin tarjota katsojille soololuennon biljardin pitkästä oppimäärästä ja naputteli heti kättelystä taululle 3-0 lukemat yhdellä aloituspartilla höystettynä. Tämän jälkeen Esa sai aloituksestaan paikan sarjan tekemiseen, mutta päätyi parin lyönnin jälkeen maskiin neloselle. Esa onnistui vielä osumaan hyppylyönnillä, mutta samalla jäi avoin paikka Jesselle ja tässä vaiheessa ottelu olikin jo rutiinityöskentelyä vaille valmis. Jesse putsasi virheettömästi pöydän palloista ja otti huippuesityksen seurauksena uransa jopa 80. viikkokisavoiton. Murskaava finaali kesti yhteensä noin 15 minuuttia.

 Luettu: 423 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
10.01.2019
00:22
  Hyvä Jepster!