Uutiset
Luotu: 16.01.2019 21:00:53 /
Muokattu: 16.01.2019 21:39:57 / Jooel Honkasalo

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita nelospöydän avajaiskisoissa


Tiistai-illalla Suomen biljardikansa sai ilouutisia kun Tube julisti tiedon EBK:n nelospöydän remontin valmistumisesta. Keskustelupalstat kävivät yömyöhään asti kuumana arvuuttelusta liittyen uudistetun pöydän pussien tiukkuuteen, veran nopeuteen, käsituntumaan ja mahdollisiin sävyeroihin. Klubin edellä oli luonnollisesti heti aamusta asti suuri kansanjoukko jonottamassa pöydän testausta varten ja osa jonottajista saapui paikalle myös ilmaisten ämpäreiden toivossa. Klubin portsarit suorittivat tarkkaa arviointia ja niin sanotusti erottelivat jyvät akanoista päästäen sisään vain 16 kappaletta biljardin saralla ansioituneinta peluria, joille oli luvassa illan täydeltä unohtumattomia kokemuksia ja dramaattisia pelitilanteita.

Keskiviikon poolikisat pelattiin siis tällä viikolla mukavasti täydellä 16 pelaajan kaaviolla ja ysipalloa hakattiin neljään voittoon puolikkailla tasoituksilla. Biljardia vuosia seuranneet katsojat kokivat iloisen yllätyksen kun pitkän kisatauon jälkeen seuraan liittyivät Tommi Fredriksson ja J-P Heikkinen. Biljarditähtien vaatimattomista odotuksista huolimatta molemmat herrat aloittivat vielä vakuuttavasti voittaen avausottelunsa. Seuraavalla kierroksella kanssapelaajien sympatiat kävivät kuitenkin vähiin ja kumpikin koki lumierätappion. Fredi onnistui kuitenkin laittamaan tappiopuolella parasta peliin Tor Janzonia vastaan etenemällä 8 cup-vaiheeseen 4-0 lukemin. Valitettavasti J-P ei enää saanut kuuluisaa kellontarkkaa koneistoa käyntiin ja kärsi 4-2 tappion. Positiivisesta asenteesta tunnettu J-P kuitenkin huomautti saavuttaneensa kisojen yhdellä voitolla Juristiliigan sivutittelin. Voittajien puolella alkukierroksilta pudotuspeleihin pääsivät Jesse Särkisilta, Jooel Honkasalo, Mikko Kauppinen ja Esa Kalela. Kaavion vasemmalla puolella suurinta taistelutahtoa osoittivat Fredin lisäksi Henri Kaksonen, Juha Pekkarinen ja Tomi Piiparinen.

Kahdeksan pelaajan pudotuspelit suosivat pääasiassa voittajien puolelta jatkoon päässeitä pelaajia, mutta Henri Kaksonen ei tällaisia miettinyt höykyttäessään Jooelia 4-2 lukemin. Turvapelitaisteluiden tohinassa Heka esitteli riehaantuneelle yleisölle myös näyttäviä ilmaveivejä biljardikepillä ja lyöntipallolla (HUOM! Älä yritä tätä kotona!). Semifinaaleihin pääsi Hekan lisäksi Jesse Särkisilta ylivoimaisella 4-0 voitolla ja myös Mikko Kauppinen ja Esa Kalela molemmat tiukalla kontravoitolla. Ensimmäisessä semifinaalissa eivät Hekan taidonnäytteet enää riittäneet, kun vastassa oli huippuvireinen Jesse Särkisilta. Kamppailu päättyi lopulta Jessen 4-2 voittoon ja toiseen peräkkäiseen finaalipaikkaan. Mikko Kauppinen ei antanut tämänkään vertaa siimaa Esa Kalelaa vastaan napsimalla kaikki erät talteensa ja ottamalla voiton 4-0 lukemin yhden aloituspartin kera.

Finaali alkoi viime viikon tapaan Jessen täydellisyyttä hipovalla pussituspelillä, mutta Skobe pisti heti perään kovan vastaiskua aloituspartin muodossa. Skobella oli myös seuraavassa erässä käsipallosta paikka parantaa lukemia, mutta kiinni vallista lyöty ysipallo jäi dramaattisesti aivan luukulle. Myös seuraavan erän ratkaisu eteni viimeisille palloille kun seiskan kanssa käytiin kovaa turvapeliä, mutta tästäkin erästä Jesse veti pidemmän korren ja hankkiutui jo 3-1 johtoon. Tässä vaiheessa Jesse ei enää taaksepäin katsonut, vaan jatkoi dominoimalla viidennenkin erän ja ottamalla toisen peräkkäisen viikkokisavoiton 4-1 tuloksella. Kahden viikkokisan jälkeen Jesse ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtäkään ottelua ja fanit jäävät innolla seuraamaan tulevia mittelöitä mielessään kysymys, löytyykö tälle suurelle mestarille pysäyttäjää.Luettu: 464 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
17.01.2019
09:51
  Jeppe tuntuu taas määräävän! Kiitos hyvästä uutisraportista!
J-P
17.01.2019
09:49
  Täytyy sanoa että nakutin tasaista tulosta. Kaikki pelit 4-0! Harmi että kaksi vikaa vastustajalle. Noh, what do you know!?
Tor
17.01.2019
09:49
  Jeps, Jeps!
Skobe
17.01.2019
08:16
  Tackar Jooel! Mulle 3 x ap.