Uutiset
Luotu: 20.02.2019 21:08:17 /
Muokattu: 20.02.2019 21:23:05 / Jooel Honkasalo

Poolkisoissa herkuttelua täydellä kaaviolla


Espoon Biljardikerholla oli keskiviikkona tunnelma huipussaan kun klubilla otettiin vastaan tuoreet joukkue-sm-mestarit, Casper Matikainen, Jesse Särkisilta ja Tomi Piiparinen. Edellämainituista mestareista paikalle saapui lopulta vain Tomi Piiparinen, joka oli suurien hurraahuutojen aikana ulkona savukkeella. Juhlaherkut menivät kuitenkin nappiin kun Tube kantoi paikalle kakkua ja pullaa ja lisäksi nautittiin maankuulua Tuomo Träffin kahvia. Lisäksi hankittiin niin ikään jälkiruuaksi vino pino pizzoja. Herkkupöytien ääreen saapui mestarin itsensä lisäksi 15 pelaajaa, joten tällä viikolla ysipalloa pelattiin mukavasti täydellä 16 hengen kaaviolla ilman mahdollisuuksia W.O-spekulointeihin. Osallistujien joukossa oli myös mukavasti uusia kasvoja kun Jussi Sahravuo ja Ville Vaskimo saapuivat ensimmäistä kertaa mukaan. Molemmista löytyi selkeitä pelimiesaineksia kun kumpikin voitti heti avausottelunsa. Jussi eteni kaksikon keskinäisestä kohtaamisesta voittajien puolelta cup-peleihin ja Ville joutui lopulta taipumaan tappiopuolella Tor Janzonia vastaan. Voittajien puolelta jatkoon menivät Jussin lisäksi Pasi Kilpivaara, Mikko Kauppinen ja Tomi Piiparinen. Tappiopuolelta kunnostautuivat taas Juha Pekkarinen, Tor Janzon, Tuomas Komi ja Esa Kalela.

Kahdeksan pelaajan cup-kierroksella ainoa selkeä voitto tuli Pasin ja Torin välisessä mittelössä kun Pasi eteni ylilyöntiensä ja hyvän pussituspelin avulla 4-2 voittoon. Kaikki kolme muuta ottelua ratkesivat kutkuttavasti vasta ratkaisuerässä. Mikko ja Juha vetivät omassa katkaisuerässään varsinaisen turvapelitaistelun ja voittajaksi nousi vasta molempien pelaajien useiden ohilyöntien seurauksena Juha Pekkarinen. Esan ja Tomin ratkaisu näytti tulevan selvästi nopeammin kun Esa oli suorittamassa täyttä pöydän tyhjennystä. Päälleveto seiskalta kasille meni kuitenkin pahan kerran pieleen kun lopputuloksena oli maski kasille. Hyppylyönnistä tuli osuma, mutta pussitusta ei kuitenkaan tullut. Tässä vaiheessa Tomi näytti mestariainestaan ja painoi Judd Trump-tyylisen pitkän linkkupallon kulmaan ja otti onnistuneella ysipallolla semifinaalipaikan. Tube päätti edetä kontrassa Jussia vastaan niin sanotusti yksinkertaisinta reittiä ja teki onnistuneesta aloituslyönnistä pallo kerrallaan pöydän tyhjäksi jättäen vastustajansa vaille mahdollisuuksia.

Ensimmäisessä semifinaalissa Pasi Kilpivaara piti yllä huippuvirettään ja Juha Pekkarinen joutui tekemään aloituspartin saadakseen taululle edes yhden erän. Loppujen lopuksi Juhalta lipsahti seiskalta kasille päällevedon ohella kivi pussiin, joka sinetöi Pasin ylivoimaiset 4-1 voittolukemat. Toisessa semifinaalissa kohtasivat Soukan Biljardikerhon hurjimmat ässät Tomi Piiparinen ja Tuomas Komi. Tubella oli alkuvaiheessa useamman kerran hyvä sarja käynnissä, mutta viimeistelyssä ilmeni ongelmia ja Tomi pääsi 3-0 johtoon. Neljännessä erässä Tube sai voitettua hankalan turvapelitaistelun tekemällä pahasta maskista viiden vallin osuman ja vastamaskin. Seuraavassa erässä tuli kuitenkin ratkaiseva paikka Tomille kun Tuben ylilyönti kävi keskipussin haagit ja jäi suoraan luukulle. Finaalissa siis olivat vastakkain Pasi Kilpivaara ja Tomi Piiparinen. Tässä vaiheessa Tomi iski suoraan kaasun pohjaan ja voitti neljä erää peräkkäin jokusen näytöslyönnin säestämänä täydentäen SM-kultaa hienolla viikkokisavoitolla.

 

Viime viikon hankaluuksien jälkeen kisatoimitus voi ylpeänä sanoa, että korjaustoimenpiteet klubin pizzakulttuurin säilyttämiseksi ovat onnistuneet erinomaisesti kun tämän viikon saldona oli kuusi kappaletta herkullisia Pepinon lättyjä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Klubilla oli tällä viikolla tarjoilut parasta laatua.Luettu: 450 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
21.02.2019
19:48
  Yks ämmä, mut suoritus kuin MM: lla.
Tomi
21.02.2019
17:58
  Tor, kyl mulle yks ämmä riittää;)
Tor
20.02.2019
23:30
  Hyvä Tommi ja pizzansyöjät!