Uutiset
Luotu: 08.05.2019 19:38:53 /
Muokattu: 08.05.2019 20:23:01 / Jooel Honkasalo

Esa ja Pasi tiukassa poolfinaalissa


Viikon kovimmassa pooltapahtumassa oli tällä kertaa 12 nimeä ja listaan lisättiin vielä vain sekunteja ennen arvontaan Lauri Kankkusen nimi, jonka poissaoloa olikin jo ehditty porukalla ihmettelemään. Poolkisojen uudempana kasvona paikalle saapui Mikko Sutinen, joka on aiemmin tavattu kaisan viikkokisojen puolelta. Sutinen sai ensimmäisiin poolkisoihin EBK-tyylisen alkutervehdyksen kun Jooel Honkasalon ohilyönneistä jäi käteen vain maskipaikkoja ja kirsikkana kakun päälle tuli vielä Jooelille yksi aloitusysi. Lopputuloksena oli ensimmäisestä ottelusta lumierälukemat, mutta tappiopuolella Sutinen sai otettua dramaattisen taistelun jälkeen voiton Lauri Kankkusesta ennen kisojen päättymistä Nikke Tyryä vastaan. Voittajien puolelta cup-vaiheeseen astelivat Juha Pekkarinen, Jooel Honkasalo, Mikko Kauppinen ja Pasi Kilpivaara. Jatkopeleihin löytyi kaavion vasemmalta puolelta peliseuraksi Esa Kalela, Nikke Tyry, Henri Kaksonen ja Tommi Peltonen.

Ensimmäisellä cup-kierroksella Pekkis laittoi taas parastaan peliin ja voitti ottelunsa Nikkeä vastaan 4-1 yhden aloituspartin kera. Esa oli jo ottamassa selvää 4-2 voittoa Jooelista, mutta virhearvio johti oman upotukseen seiskan kohdalla. Kontraerässä kohtalo antoi kuitenkin hyvitystä, kun Esan aloitus jätti kakkoselta pillin ysikyydin, josta ei enää voinut erehtyä. Skobe antoi Tommille suuren kunnioituksen cup-paikan johdosta, mutta näytti seuraavaksi kaapin paikan voittaen kaikki neljä erää tylysti. Pasin ja Hekan mittelö alitti sille odotetut valtavat kontraodotukset kun Pasi otti selvän 4-1 voiton. Ensimmäisessä semifinaalissa Pekkis otti vahvan startin Esaa vastaan aloituspartin merkeissä, mutta tiukat turvapelitaistelut käänsivät ottelun lopulta Esan eduksi 4-2. Toisessa semissä Skobe ja Pasi ottivat miehestä mittaa, mutta tällä kertaa jopa itse ap-kingi joutui alistumaan Pasin rautaisen kokemuksen edessä ja ilman aloituspartteja ratkaisu tuli 4-2 lukemilla.

Finaalissa olivat siis vastakkain Esa Kalela ja Pasi Kilpivaara. Kovassa ottelussa edettiin rinta rinnan erä kerrallaan ja peleissä nähtiin paljon hyvää turvapelitaistelua. Ottelun suuri käänne tuli 2-2 tilanteessa kun Esalta jäi laiha ysipallo ikävästi pussin suulle, jonka ansiosta Pasi pääsi ensimmäisenä erän päähän voitosta. Pasilla oli vielä mahdollisuus laittaa ottelu poikki, mutta nelonen meni ohi, mikä oli ikävä, koska pöydällä oli vitoselta helppo ysikyyti. Kontraerässä Esa pääsi ensimmäisenä tekemään sarjaa ja saikin mm. ylilyönnin avulla tyhjennettyä pöytää aina viimeisiin palloihin asti, mutta kasipallo menikin ohi ja Pasi sai vielä mahdollisuuden lyödä avopaikasta. Kasi meni valitettavasti tälläkin kerralla ohi ja jäi lähelle pussin suuta, josta Esalla oli helppo työ pelata hyvä päälleveto ysille ja ottaa ottelu- ja kisavoitto itselleen.

 

 

Kuvat finalisteista: Henri KaksonenLuettu: 373 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JussiM
09.05.2019
17:53
  Hienoa Esa! Toivotan onnea tänne:"Seniorien 9-pallon SM-alkukilpailut, MN43-sarja, Tampere 11.05.2019" .. kun näin että olet kaaviossa. Tsemppiä myös muille EBK:laisille. Hieman tuuriakin tarvitaan jotta pääsee talolle, luulen.
Tor
09.05.2019
17:32
  Hyvä Esa!