Uutiset
Luotu: 22.05.2019 20:51:49 /
Muokattu: 22.05.2019 21:04:52 / Jooel Honkasalo

Kauppinen ja Piiparinen poolin kontrafinaalissa


Aurinkoisena keskiviikkopäivänä näytti pahasti tulevan pienen porukan poolmittelöt, mutta viimeisen vartin aikana mahdollinen ukkosmyrskyjen uhka sai puhelimet pirisemään ja kävijämäärä tuplaantui hetkessä mukavaan 14 osallistujaan. Kokoonpano oli jopa poikkeuksellisen tavanomainen kun paikalla oli pelkkiä vakiokasvoja, joista noin puolet golfareita ja puolet biljardinpelaajia. Alkukierroksilla oli normaalisti sekä tiukkoja otteluita, että selkeitä otteluita ja mukaan saatiin myös yksi aloituspartti, joka oli tavanomaisesti ”AP-kingi” Kauppisen käsialaa. Ilman turhia tappioita pudotuspeleihin menivät Tor Janzon, Mikko Kauppinen, Juha Pekkarinen ja Pasi Kilpivaara. Tappiopuolelta haastajiksi selviytyivät Jukka Hällström, Esa Kalela, Tomi Piiparinen ja Nikke Tyry.

Puolivälierissä suurin yllätys nähtiin, kun Nikke pelasi sensaatiomaisesti kontrassa Pekkiksen kassalle, saavuttaen kaksikon 11. kohtaamisesta ensimmäisen voiton. Myös Kalela ja Kauppinen joutuivat jännittämään viimeiseen palloon asti molempien voittaessaan omat ottelunsa 4-3 lukemin. Piiparinen sen sijaan valitsi nopean siirtymisen pizzatauolle löylyttäen jäätävällä varmuudella Kilpivaaraa 4-0 lukemilla. Piiparisen vire jatkui positiivisena myös semifinaalissa, jossa hän pisti Tyryn haaveille lopun voittaen jälleen kaikki neljä erää putkeen yhden aloituspartin kera. Myös Kauppisen ja Kalelan ottelu näytti loppuvan lyhyeen kun ”AP-kingi” siirtyi 3-0 keulille ja teki vielä ikävän turvalyönnin neljännen erän viimeisillä palloilla. Kalelalta tuli kuitenkin laadukas purku ja pienen pallottelun jälkeen 3-1 kavennus. Myös seuraava erä meni Kalelalle, mutta lopulta tie nousi pystyyn kun Kauppinen sai sinetöityä finaalipaikan 4-2 tuloksella.

Kauppisen ja Piiparisen finaali lähti käyntiin Kauppisen johdossa kun hänellä oli jo mahdollisuus siirtyä 3-1 asemaan. Kasipallon kohdalla kuitenkin tapahtui kamala kiksaus ja kivi valui kulmapussiin. Viidennessä erässä molemmilla oli hyvät paikat tehdä sarjaa, mutta herrasmiehet antoivat toisilleen anteliaasti mahdollisuuksia kunnes Kauppinen päätti korjata ylimääräiset mollukat pöydältä pyöriskelemästä ja siirtyi 3-2 johtoon. Kuudennessakin erässä käytiin ankaraa taistelua, mutta tällä kertaa Piiparinen otti paikoistaan hyödyn irti ja vei ottelun kontraerään. Ratkaisevaa pakkaa lähti aloittamaan itse AP-kingi, joka teki tuloksellisesti palloja sisään, mutta valitettavasti sarja kuihtui heti alkuun sopivan pussituspaikan jäätyä uupumaan. Turvalyönnistä jäi valitettavasti avopaikka, josta Piiparisella oli hyvät asemat ottaa kontrolli pöydästä. Muutamien turvalyöntien jälkeen Kauppisen täytyi yrittää parin vallin kautta osumaa onnenkantamoisen kera, mutta jäljelle jäi helppo pussituspaikka, josta lähti Piiparisen sarja käyntiin. Peli näytti pitkään selvältä, mutta kasilta ysille jäi vielä ärsyttävän laiha pussitus pilkulta. Piiparinen kaivoi kuitenkin kylmäpäisesti bägistään jatkopalan keppiin ja napautti ratkaisevan ysin keskeltä reikää ja kisavoiton kotiin.Luettu: 357 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
23.05.2019
09:56
  Hyvä Piiparinen.