Uutiset
Luotu: 29.05.2019 20:02:41 /
Muokattu: 29.05.2019 20:06:39 / Jooel Honkasalo

Poolin viikkokisat - Löikö Puhveli sisään??


Keskiviikon poolkisat käytiin tällä viikolla 12 osallistujan voimin. Pelaajakatras koostui 11 vakiokävijästä ja kaaviota täydentämään saatiin vielä snookerin äärestä EBK:n oma Joonas ”Takarauta”-Rissanen. Kaavion alapuolella Joonas Rissanen laittoikin takaraudat paukkumaan heti alussa päihittäessään Nikke Tyryn 4-2, mutta tästä ei kuitenkaan alkanut ihan Leijonien vertainen menestystarina, kun Tomi Piiparinen ja Mikko Kauppinen palauttivat Joonaksen äkkiä maan tasalle tarjoamalla kaksi peräkkäistä lumieräottelua. Voittajien puolella kaaviota sekä Juha Pekkarinen että Tomi Piiparinen joutuivat kohtaamaan ratkaisuhetkiä kontraerässä asti, mutta voitot saavutettuaan molemmat pääsivät etenemään semifinaaliin vailla epäselvyyksiä. Tappiopuolella pääsystä semifinaaliin tuli äärimmäisen dramaattinen loppuratkaisu, kun Pasi Kilpivaara oli jo tekemässä täyttä pöydän tyhjennystä laadukkaan ottelun kontraerässä Jooel Honkasaloa vastaan. Valitettavasti suoritus oli jopa liian perinpohjainen, kun reiluhkolla forssilla pussitetun ysipallon jälkeen myös valkoinen pallo meni vallin kautta suoraan vastakkaiseen kulmapussiin. Tappiopuolelta semeihin asteli myös Mikko Kauppinen, joka otti ensimmäisestä ottelustaan tappion, mutta voitti tämän jälkeen kolme seuraavaa selkein lukemin.

Ensimmäisessä semissä Juha Pekkarinen ja Mikko Kauppinen etenivät käsi kädessä 3-2 tilanteeseen, jossa Pekkiksellä oli jo loistava sauma katkaista ottelu. Ratkaiseva ysipallo jäi kuitenkin aivan luukulle siirtäen pelin kontraerään. Vaikka ”AP-kingi” Kauppisella oli katalia juonia liittyen kontra-aloituspartin tekemiseen, onnettaren suosio jäi kuitenkin saamatta ja Pekkis sai mahdollisuuden pitää pintansa ja ottaa finaalipaikka itselleen. Toisessa semifinaalissa Tomi Piiparinen sai ikävän alun, kun Jooel Honkasalo teki turvalyönnistä krossin keskelle ja siitä pöydän tyhjennyksen. Tämä takaisku jäi kuitenkin loppujen lopuksi vähäiseksi Piiparisen voittaessa kaikki loput neljä erää yhdellä aloituspartilla kuorrutettuna.

Pekkiksen ja Piiparisen finaali tarjosi yleisölle jännitysnäytelmää heti ensimmäisestä erästä lähtien kun Piiparisen pakki kasilta ysille karkasi hieman käsistä ja valkoinen pallo päätyi keskipussiin. Tämän jälkeen freimejä vaihdettiin tasaisesti 2-2 tilanteeseen asti, jossa päästiin seuraamaan kiivasta turvapelitaistelua. Pekkis sai tehtyä kutoselle hyvän maskin, mutta Piiparinen painoi oma-yhdestä pallon suoraan pussiin. Sarja jäi kuitenkin lyhyeksi, kun kasille jäi hankala paikka ja lyönti meni lopulta ohi antaen Pekkikselle 3-2 johtoaseman. Yllättävästä tilanteesta Valkoinen Puhveli heräsi täyteen loistoonsa ja paukutti samalla hengenvedolla seuraavaan erään varmalla sarjalla pöydän tyhjäksi ja 4-2 voittolukemat taululle. Raikuvien aplodien aikana yleisölle esitettiin myös perinteisiä puhvelitansseja ja –lauluja. Tämän itsevarman esityksen jälkeen kisatoimitus toivottaa Pekkikselle menestyksekästä reissua Ruotsiin Interpool Openiin!Luettu: 415 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
30.05.2019
07:10
  Tatanka!