Uutiset
Luotu: 27.07.2019 22:55:39 /
Muokattu: 30.07.2019 19:44:07 / Mikko Paajanen

Kesäriehan voittoon ylivoimainen Esa Kalela!


Kesärieha 2019 saatiin päätökseen ja mestaruuden vei Esa Kalela. Esan esitys oli alusta loppuun vakuuttava ja kolmen lajivoiton ja viiden top-3 sijoituksen myötä ero seuraavaan oli peräti kahdeksan pistettä. Välillä johdossakin perättäisten lajivoiton ja kakkossijan ansiosta käynyt Tommi Fredriksson taipui lopulta toiseksi ja pokaalikolmikon täydensi tasaisen kisapäivän suorittanut, hallitsevana mestarina kilpaillut, Vesa Puustinen.

Riehailemaan saapui lopulta 15 kisailijaa, mikä ylitti ennakko-odotukset upeasti! Kiitoksia hienosta päivästä!

Kesärieha 2019 tulokset:

1 Esa Kalela 78
2 Tommi Fredriksson 70
3 Vesa Puustinen 58
4 Matti Kärnä 56
5 Mikko Paajanen 55
6 Jouni Kelokaski 52
7 Panu Pekkala 51
8 Mikko Ranta 50
9 Jyri Toivonen 48
10 Lauri Kankkunen 47
11 Jooel Honkasalo 46
12 Ville Vaskimo 41
13 Timo Montonen 35
14 Joonas Rissanen 32
15 Pentti Kalliomäki 27


Rieharaportti


1. laji: Minigolf

Viimevuotiseen tapaan rieha startattiin Espoon Minigolfkeskuksesta. Suurin osa osallistujista onnistui saapumaan paikalle ajoissa, joskin Joonas Rissanen katsoi riittävien yöunien antavan paremman strategisen aseman loppupäivään.

Kolmen hengen ryhmien jakautuessa ympäri rataa raikuivat hole-in-one -tuuletukset lähes taukoamatta. Viime vuoden tapaan voittotulos oli tälläkin kertaa 53. Voittoon kuitenkin vaadittiin vielä Kivi-Sakset-Paperi ratkaisu, jossa Esa Kalela oli etevämpi ja jätti Lauri Kankkusen toiselle sijalle. Viimeisen sijan toisena vuonna peräkkäin saavutti Mikko Paajanen, vaikka 2018 tulos parani 20 lyöntiä.2. laji: Mökkitikka
Perinteinen kävelysiirtymä Espoonlahden uimahallin takaiseen maastoon ei noussut paahtavassa helteessä suureen suosioon. Kesäriehaveteraanikaksikko Paajanen/Kärnä kävi kuitenkin uhmaamaan kuumotusta ja matkalla opastivat pyöräillen liikkeellä olleen kesäriehatulokas Timo Montosen harhareitille. Osaapahan ensi kerralla paremmin.

Uimahallin takana päädyttiin vaihtamaan lajijärjestystä, että saadaan Mökkitikka(nen) heitettyä vakiopaikassa ylätasanteella ja päästään sitten siirtymään hiukan parempia varjopaikkoja tarjonneelle alatasanteelle.

Mökkitikassa heitettiin kaksi alku-, jatko- ja finaalikierrosta. Alkukierrosten jälkeinen kärkikolmikko Panu Pekkala, Lauri Kankkunen ja Matti Kärnä pitivät pintansa ja etenivät finaaliin. Neljäntenä voittotaistoon selvisi kolmen hengen tasatuloksen turvin jatkokierroksille päässyt huiman nousun tehnyt Vesa Puustinen.

Finaalissa "The Chef" ei muiden etumatkasta piitannut. Heittotulokset 36 ja 37 toivat voiton 11 pisteen erolla Panuun.

3. laji: Keppiakrobatia
Tämän vuoden lajitulokas, Keppiakrobatia, otettiin vastaan lämpimästi. Tunteet tuntuivat suorastaan kuumenevan, kun laji alkoi aluksi näyttää liian helpolta. Alkukierroksella ideana oli tasapainotella pool-keppiä yhtä sormea käyttäen. Ehkäpä epäilystä lajia kohtaan herättikin juuri se, että kilpailijat joutuisivat pitämään "sormea butissa" mahdollisesti kokonaisen minuutin ja muut vielä ympärillä katsoisivat ja kannustaisivat!

Helppoa tai ei, finaalikierrokselle pääsi yhdeksän maksimisuoritukseen yltänyttä kilpailijaa. Nyt vaikeusastetta kasvatettiin siten, että suoritus tehtiin yhdellä jalalla seisten. Tämä haaste alkoikin välittömästi tuoda eroja finalistien joukkoon ja nähtiin enää vain yksi maksimisuoritus. Sen esitti Esa "Zen" Kalela, joka huhupuheiden mukaan aikoi ottaa liikkeen mukaan pre-shot-rutiineihinsa.


4. laji: Saappaanheitto
Yksi kesäriehan urheilullisimmista lajeista oli jälleen Saappaanheitto. Raaka voima on selvästi yksi lähestymistapa, mutta koska vuodesta toiseen näyttäisi kärkikahinoissa olevan eräs kukkakeppikin mukana, niin voi olla että tekniikallakin on oma osuutensa (eikä se saapas taida joka kerta tuulen mukanakaan mennä). Mikko Paajasen saapasteltua ensimmäiseen heittoonsa alkoikin yleisössä jo kuulumaan innostunutta supinaa. Eikä yleisöä jätetty kylmäksi, vaan "Paajiksen" kädestä saapas sinkoutui yli 30 metrin (30,15m). Tulos jäi kierroksen ja kisan kärkitulokseksi.

Mutta kesäriehan vakiintuneisiin käytäntöihin on liittynyt finaalien aloittaminen puhtaalta pöydältä ja niin tehtiin tälläkin kertaa. Käänteisessä järjestyksessä heitetty finaali tarjosi hienoa draamaa, kun 4. sijan Jouni Kelokaski viskaisi tuloksekseen 27,43m ja nousi koko kilpailun voittoon toisena olleen Esa Kalelan ja viimeisenä heittäneen Mikko Paajasen romahdettua omista alkukierroksen tuloksistaan.


5. laji: Pituuspotku
Kisapäivän sujuessa hyvin aikataulussa päätettiin lajijärjestystä ja ruokailua hieman muuttaa ja ottaa Pituuspotku vuoroon Saappaanheiton ja lyhyen hengähdystauon jälkeen. Pituuspotkussa annettiin jälleen telepalloille kyytiä. Kukin kilpailija sai kolme palloa potkaistavaksi ja pisimmälle mennyt mitattiin.
Kilpailusta tuli kovatasoinen ja alkukierroksen (ja koko kisan) kovimmasta tuloksesta vastasi Tommi Fredriksson 35 metrin kudillaan. "Fredi" olikin tässä vaiheessa päivää kokonaistilanteessa toisena Esa Kalelan pitäessä piikkipaikkaa.

Tässäkin lajissa finaaliin lähdettiin nollista ja ensimmäisenä potkaissut - viime vuoden lajivoittaja - Jyri Toivonen aloittikin vahvasti nousten ohi kolmen seuraavan potkaisijan. Toiseksi viimeisenä vuoroon asettui omien sanojensa mukaan tiukkaa treeniohjelmaa noudattanut (mm. jalkapalloa katsellen) Mikko Ranta. Manageri Kalliomäen huudellessa ohjeitaan, "Mikon Ranta" tykitti yhden teleistä mittaan 32,90m. Tämä riittikin hienosti lajivoittoon Fredin jäädessä finaalin toiseksi tuloksella 32,15m.

Tässä välissä oli aika täyttää vatsaa muullakin kuin nestemäisellä nautintoaineilla.

Tilanne Saappaanheiton jälkeen:
Esa 37
Tommi 30
Jouni 29
Jooel 28
Late 28
Vesku 28
Myrkky 26
Paajis 26
Panu 24
Ville 22
Jyri 17
Mikko 12
Timo 12
Pena 11
Joonas 11

6. laji: Kolikon tarkkuusheitto (+ kruuna/klaava)
Kolikon tarkkuusheitto käytiin tänä vuonna tuplaeliminaationa. Lajia oli tuunattu aikasemmista kerroista lisäämällä tuurielementiksi kolikonheitto. Ennen jokaista ottelua heitettiin parille kruunaa ja klaavaa. Tämän hävinnyt joutui heittämään tarkkuusheiton sokkona. Muutama totesi sokkona heittämisen olleen jopa etu ja yleisö tuntui asettuvan helposti "sokean" puolelle.

Tommi Fredriksson oli vainunnut mahdollisuudet mestaruuteen ja eteni vakuuttavasti voittajapuolelta finaaliin voittamalla juurikin kokonaiskisan johtajan Esa Kalelan. Tappiopuolella puolestaan ensimmäisellä kierroksella Panu Pekkalalle hävinnyt Jouni Kelokaski teki mahdottomasta mahdollista ja voitti kuusi perättäistä kamppailua selviten finaaliin kukistamalla Esan kolmannelle sijalle.

Voittoputki ei päättynyt vielä, vaan Jouni voitti myös ensimmäisen finaalin. Koska kaavio mentiin ns. tuplana loppuun asti, oli edessä toinen ja ratkaiseva finaali. Tommin valitessa kolikon puolen väärin oli ilmassa jo muikean yllätyksen tuoksahdus. Sokkona heittänyt Tommi oli kuitenkin toista mieltä ja kampesi voiton suoraan 2-0 lukemin.

7. laji: Kaisapallon tarkkuusheitto
Kaisapallon tarkkuusheiton sääntöjä muutettiin myös hiukan viime vuosiin nähden. Tuttuun tapaan jokainen heitti yhden pallosarjan kohti maalikeppiä. Tämän jälkeen mitattiin aina Kaisan ja muutoin lähimmän pallon etäisyys ja ne laskettiin yhteen. Näin ollen kaisan merkitys korostui.

Alkukierroksen tarkimman ja heikoimman tuloksen erotus oli vajaa kolme metriä, eli hajontaa alkoi tässä vaiheessa päivää jo olemaan. Syy oli luultavasti lämpimän kelin. Tai alkoholin. Vaikea sanoa. Mestaruustaiston kannalta tiukin tilanne oli Esalla. Kuusi kilpailijaa pääsi finaaliin. Sijalla 7 oli Ville Vaskimo tuloksella 2m 12cm, sijalla 6 puolestaan Esa turvallisesti tuloksella 2m 11cm.

Näin ollen Esa pääsi aloittamaan finaalin ja aloittikin upeasti tuloksella 1m 34cm. Tulos riitti lopulta kakkossijaan. Voittajaksi tuloksella 1m 14cm tuli, kuinkas muutenkaan Tommi Fredriksson ja näin hän siirtyi myös kokonaistilanteessa kärkeen.

8. laji: Kivi-Sakset-Paperi
KSP laitetaan harmillisen usein lajikategorioissa "tuurilajien" sarakkeeseen. Tänäkin vuonna nähtiin kuitenkin miten huolellinen valmistautuminen, KSP-käden hyvä linjaus ja täydellinen keskittyminen suoritukseen ovat avainasemassa KSP-otteluiden voittamiseen. Tuplaeliminaationa käyty kilpailu oli viimeinen ennen siirtymistä Ravintola Casanovan saunatiloja kohti.

Voittajapuolella Esa Kalela näytti hallitsevan lajin kaikki niksit ja selviytyi finaaliin. Tappiopuolelta on nostettava Tommi Fredrikssonin aikainen tipahtaminen. Arpaonni ei siinä mielessä suosinut, että vastassa oli hallitseva lajivoittaja Jyri Toivonen. Finaaliin tiensä selvitti Timo Montonen, jonka oli piikkipuolella lähettänyt juurikin Esa.

Timo oli joutunut venymään lähes kaikissa otteluissaan kontraan, mutta onnistui viemään ensimmäisen finaalin (kontrassa). Toiseen finaaliin varmaankin alkoi tankki olemaan jo tyhjä ja Esa pyyhkäisi voittoon 2-0.

9. laji: The Hattu
Ennen Hattua tilanne kärjessä olisi muuten ollut jo ratkaisevan tuntuinen, mutta siinä missä KSP saattaisikin olla vielä taitolaji, niin legendaarinen The Hattu ei sitä ole missään muodossa. Käytännössä jos Esa Kalelan kortti nousisi hatusta 11 ensimmäisen joukossa, olisi Fredillä vielä voitolla mahdollisuus nousta tasapisteisiin.

Hattu osoitti tällä kertaa kuitenkin todella huonoa draamantajua ja Fredin kortti nousi jo toisena sinetöiden kesäriehan Mestaruuden Esa Kalelalle!

Hatun voiton nappasi Jyri Toivonen.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja ensi vuonna uudestaan!Luettu: 526 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Pale
30.07.2019
15:17
  Kesärieha ilman yhtään Träffiä tai Aholaa on kuin pilvinen päivä. On kuin pirtti ilman pihapolkua pitkin iloisesti astelevaa emäntää.
Paajis
29.07.2019
18:27
  Uutiseen on nyt lisätty raportti kuvineen.

Onnittelut Esalle!
Kiitokset koko laumalle!
pale
29.07.2019
10:17
  Hyvä Esa!
Skobe
28.07.2019
21:57
  tervetuloa Esa!
Mikko Ranta
28.07.2019
18:54
  Kiitos Paajikselle , Fredille ja Juonille jotka hommaa pyöritti ja piti hienosti näpeissä. Oli tosi nasta päivä, vaikka keli tais ottaa joka pojalta vähän mehuja pois.
Ja onnittelut tietty Esalle, vaikka sillä nyt vaan sattu taas pyörimään joka lajissa. ????
Teme
28.07.2019
06:33
  Loistavaa ESA
Tervetuloa tekevään mutta
Sitäkin harvinaisempaan
Joukkoon.
Teme
28.07.2019
06:33
  Loistavaa ESA
Tervetuloa tekevään mutta
Sitäkin harvinaisempaan
Joukkoon.