Uutiset
Luotu: 07.08.2019 19:41:30 /
Muokattu: 07.08.2019 20:48:22 / Jooel Honkasalo

Piiparinen ja Pekkarinen poolkisojen finaalissa


Poolin syyskauden avauskisat houkuttelivat sisäharrastusten pariin yhteensä 14 erilaisilla mökkireissulla ja auringonpalvonnoissa marinoitunutta pelimiestä. Kisaisännän etäisten muistikuvien mukaan kyseessä oli pitkälti perusnaamoista koostuva joukkio. Paikalle tosin saatiin myös todistetusti uusi pelaaja, kun Jouni Jumisko saapui tekemään tuttavuutta Espoolaisiin pallopeleihin. Lisäksi paikalle riensi suoraan frisbeegolfradoilta reilusti auringonpaistetta nauttinut henkilö jonka myöhemmin tunnistettiin olevan rusketuksen peittämä rankingin kärkipelaaja Tomi Piiparinen.

Normaaliin tyyliin alkukierroksilla tuli hyviä suorituksia, huonoja suorituksia, normaaleja lopputuloksia ja yllättäviä lopputuloksia. Tommi Peltonen aloitti pelinsä yllättämällä Juha Pekkarisen ja voittamalla ottelun 4-3 lukemin. Myös mainittava lopputulos on Mikael Mäenpään puhdas 4-0 voitto Jyri Toivosesta. Kisojen ensikertalainen Jouni Jumisko sai aluksi piinattua Mikko Paajasta aina kontraerään asti, mutta lopulta rautainen snookerkokemus ansaitsi Paajaselle kontrassa edun. Paajanen jatkoi putkeaan voittamalla myös Tommi Peltosen pääsystä cup-vaiheeseen. Jounille ei valitettavasti ensimmäisen ottelun jälkeen siunaantunut kunnon saumoja kun vastaan asettui ensimmäisen kierroksen tappiosta vihainen ”Valkoinen Puhveli” Juha Pekkarinen, joka voitti neljä erää peräkkäin jättäen vastustajansa kylmäksi. Otteluiden tiimellyksessä pallot katoilivat pusseihin normaaliin tapaan, mutta nelospöydällä tuli lisäksi ainakin läsnäolijoiden mukaan ensimmäinen kerta, kun pelin aikana hävitetään pallo. Paajasen ja Peltosen ottelussa lähti nimittäin lyöntipallo pöydältä karkuteille ja rakennusvälineiden tarjoaman näköesteen takia etsintä kesti lopulta sen verran pitkään, että harkittiin jo korvaavan pallon hankintaa. Lopulta kadonnut mollukka kuitenkin paikannettiin varastohuoneen puolelta ja viikkokisoja saatiin jatkettua ilman suurempaa skandaalia. Alkukierroksilta pääsivät voittamattomina cup-vaiheeseen Tomi Piiparinen, Tor Janzon, Mikko Paajanen ja Mikko Kauppinen. Tappiopuolelta uuden elämän itselleen hankkivat Tommi Peltonen, Esa Kalela, Juha Pekkarinen ja Jussi Mertsalmi.

Kuva: Kadonneen lyöntipallon etsintäryhmä

 

Kahdeksan parhaan joukossa selvähköt 4-2 voitot tulivat Tomi Piipariselle, Tor Janzonille ja Mikko Paajaselle. Sen sijaan Mikko Kauppisen ja Juha Pekkarisen välienselvittelyssä mentiin aivan päätyyn asti ja virheiden siivittämä katkaisuerä päättyi lopulta Pekkarisen voittoon. Ensimmäisessä semifinaalissa ei liikoja jännitetty kun Tomi Piiparinen tylytti Tor Janzonia neljässä erässä peräkkäin ottaen 4-1 voiton. Mikko Paajanen ja Juha Pekkarinen hoitivat taas homman pidemmän kaavan kautta kun peli eteni tasaisesti 2-2 tilanteeseen. Tässä vaiheessa nähtiin yllättävä käänne kun Pekkarinen jätti helpohkon ysipallon haageihin lahjoittaen johtopaikan Paajaselle. Paajis pääsi seuraavassa erässä tekemään pidempää sarjaa, mutta valitettavasti kutoselta seiskalle päällevedon yhteydessä lipsahti kivi keskipussiin, josta seurasi kontraerä. Pekkarinen pääsi kontrassa ensimmäisenä pöydälle, mutta sarja jäi yllättävän lyhyeksi ja Paajaselle jäi hyvät asemat. Kutoselta seiskalle päällevedossa tuli tälläkin kertaa ongelmia vastaan, koska kivi jäi valliin ja seiskalta ei saanut enää pelattua kunnon päällevetoa kasille. Tämän seurauksena käytännössä ottelun ratkaiseva kasipallo ei uponnutkaan pussiin, jonka jälkeen Pekkarinen sai otettua vihdoinkin loppuniitin ja 4-3 voiton.

Finaalissa pelasivat siis Tomi Piiparinen ja Juha Pekkarinen. Ottelussa vahvemman alun otti Pekkarinen voittamalla avauserän, mutta tämän jälkeen virheet hiipivät peliin ja samalla Piiparinen alkoi koventaa otettaan selvästi. Pian oltiinkin jo Piiparisen 3-1 johtotilanteessa, jolloin Pekkarinen löi kuivan aloituksen jättäen ysipallon aivan luukulle. Tämä osoittautui lopulta ratkaisun hetkeksi kun Piiparinen pussitteli muutaman pallon sisään ennen 5-9-kyytiä. Näin tuli siis 4-1 lukemilla Tomi Piipariselle syyskauden ensimmäisten kisojen voitto. Tällä kertaa ei muuten koko kisojen aikana tullut ainuttakaan aloitusparttia ainakaan kaaviomerkinnäksi asti.

 Luettu: 317 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
08.08.2019
12:20
  Hyvä Tomi!