Uutiset
Luotu: 28.08.2019 19:21:06 /
Muokattu: 28.08.2019 19:25:00 / Jooel Honkasalo

Kilpivaara ja Piiparinen poolkisojen finaalissa


Keskiviikon kisapäivälle osuneet hipiää hellivät helteet verottivat päivän pelaajakantaa siihen malliin, että ehdittiin jo kuiskuttelemaan mahdollisesta kisojen peruuntumisesta. Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin kun ovi alkoi käydä ja lopulta karkelot polkaistiin käyntiin mukavalla kahdeksan hengen joukolla. Rankingin kärkipaikalla sijaitseva kaksi viimeistä kisaa voittanut Juha Pekkarinen loisti poissaololtaan antaen välillä muillekin mahdollisuuksia menestykseen. Myös Esa Kalela jätti skandaalinomaisesti kisat väliin ja katkaisi noin kahden vuoden osallistumisputkensa.

Alkukierroksilla ilman turhia tappioita semifinaaliin selvisivät Pasi Kilpivaara ja Tomi Piiparinen kun taas yhden piikin motivoimina ryhdistäytyivät Jussi Mertsalmi ja Mikko Kauppinen. Ensimmäisessä semifinaalissa ei turhia jännitysnäytelmiä näytelty kun Pasi Kilpivaara pallotteli Mikko Kauppisen kassalle selkeillä 4-1 lukemilla. Myöskään Tomi Piiparinen ei liikoja jahkaillut suorituksessaan voittamalla Jussi Mertsalmea vastaan ensimmäiset kolme erää ja täydentämällä suorituksensa tekemällä neljännessä erässä vaikeista asetelmista erittäin hienon putsin ja voittamalla ottelun ilman erätappioita.

Finaalissa oli siis kaksi rautaista konkaria kun Pasi Kilpivaara ja Tomi Piiparinen pääsivät ilman tappioita kilpailemaan paremmuudestaan. Yleistöä hemmoteltiinkin tällä kertaa kunnolla kun pelissä näytettiin reilusti hyvää pussituspeliä ja myös taktista osaamista. Ottelussa edettiin tasaisesti 2-2 tilanteeseen asti kummankin kieltäytyessä antamaan kaverille kaulaa. Viidennen erän turvapelitaistelussa Tomi onnistui hankkimaan käsipallon ja loistavan paikan päästä ensimmäisenä ”hillille”. Hyvännäköisessä sarjassa tuli hieman haasteita vastaan kun kasipallo jäi keskipussiin hieman nihkeälle leikkuulle. Tästä Tomi ei kuitenkaan liikoja hätkähtänyt, vaan painoi kasin keskelle ja kierrätti Stricklandin tyylisesti kiven alakierteellä pöydän ympäri ysin päälle. Päälleveto meni kuitenkin reippaasti pitkäksi eikä ysi jäänyt auki kulmaan. Vaihtoehdoksi jäi siis vain painaa pallo yli-keskelle kovalla voimalla ja siirtyä 3-2 johtoon. Seuraavassa erässä Pasi sai mahdollisuuden tyhjentää pöytä ja viedä mittelö kontraan, mutta valitettavasti sarja katkesi epäonnistuneeseen seiskan pussitukseen. Tästä ei enää armopaloja annettu, vaan Tomi naputteli pallot koteloon ja voitti ottelun 4-2 lukemilla. Voitto tietää Tomi Piipariselle paluuta rankingin kärkeen, mutta loppukaudelle voidaan varmasti odottaa erittäin tiukkoja käänteitä.

 

 Luettu: 378 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
29.08.2019
11:10
  Näytti osa pelureista olevan broden kisoissa, jotka käsittääkseni ovat yleensä olleet torstaina. Onnittelut Tomille.
JussiM
28.08.2019
22:31
  Juu, vakuuttavaa peliä tänään Piipariselta. Ja Kilpivaarahan pelaa hyvin aina. Toivottavasti ensi viikolla saadaan taas enemmän osallistujia.