Uutiset
Luotu: 04.09.2019 20:35:59 /
Muokattu: 04.09.2019 20:38:10 / Mikko Kauppinen

Puhveli vankisti asemaansa rg-kärjessä


Viime kuukausien aikana kisaisännöinnin mallikkaasti haltuun ottanut Jooel Honkasalo oli viettämässä ansaittua ja etukäteen anottua ilta-vapaata keskiviikon viikkokisamittelöistä, joten ullakolta kaivettiin vanha ja pölyttynyt mittelötirehtööri Skobe. Vetovastuun hetkellinen vaihtuminen innoittikin litillisen verran pelaajia paikalle. Litmasmaiseen joukkioon mahtui mukaan myös kuluneena vuonna harvakseltaan mittelöitä kiertänyt Henry Grahn ja Jyri Toivonen. Kisaisäntä toivotti molemmat herrat takaisin piikittämällä heidän kotimatkalle. Kiusalliseksi tilanteen teki se tosiseikka, että Jyri Toivonen metsästää vielä kauden ensimmäistä otteluvoittoaan. Kovasti vaan tsemppiä Jyrille!

Läpeensä korruptoitunut Excelin arpa-generaattori asetteli rankingin kärkikaksikon Tomi Piiparisen ja Juha Pekkarisen kutkuttavasti vastakkain heti ensimmäisellä kierroksella. Pekkis oli kaksikosta tällä kertaa kovempi ja etenikin lopulta aina semifinaaliin asti Tor Janzonin seuraksi. Piikkipuolella hurjassa lyönnissä liihottava Tuomo Träff kukisti Mikko Kauppisen 4-0 lukemin lähestulkoon täydellisellä pelillä. Täydellisyyttä vaadittiin myös Tomi Piipariselta, mikäli hän mielisi kukistaa rankingin kolmospaikkaa hallussaan pitävän Esa Kalelan. Tomi teki työtä käskettyä ja piirteli taululle kauniit 4-0 lukemat.

Ensimmäisessä semifinaalissa Tomin revanssi jäi kanan lennoksi hänen saatua Pekkikseltä jo illan toisen piikin selvin 4-1 lukemin. Toisessa semifinaalissa riitti sentään vauhtia ja vaarallisia tilanteita MN53-sarjalaisten Tor Janzonin ja Tuomo Träffin kilvoitellessa lavetilla. Ottelu eteni kutkuttavan jännittävästi aina kontra erään saakka. Kontrassa Tuomo pääsi ensimmäisenä niin sanotusti ”puheille”, mutta missasi pussituksen ja Tor pääsi tuikkaamaan loput mollukat pesäänsä ja nappasi näin ollen jo kauden kolmannen finaalipaikkansa.

Torin ja Pekkiksen välinen finaali alkoi varovaisella tunnustelulla. Tämän jälkeen herrat ryhtyivät pelaamaan biljardia. Paikkoja siunaantui molemmille tuuppareille, mutta niin vain erä toisensa jälkeen Pekkis pääsi napauttamaan pisteitä valotaululle ja päätyi lopulta voittamaan ottelun puhtaasti 4-1 lukemin. Viikkomittelövoitto oli Pekkikselle jo kauden kuudes.Luettu: 343 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Skobe
04.09.2019
23:39
  Tor Janzon 0,5
Henry Grahn 0,5
Jyri Toivonen 0 1
Juha Pekkarinen 0 1
Jussi Mertsalmi 0,5
Esa Kalela 0
Mikko Kauppinen 0
Lauri Kankkunen 1
Tuomo Träff 0 1
Tomi Piiparinen 0 2