Uutiset
Luotu: 11.09.2019 21:10:29 /
Muokattu: 11.09.2019 21:12:15 / Mikko Kauppinen

Kutkuttavan jännittävät poolmittelöt läpi Piiparisen komennossa


Pitkien ja raastavien neuvottelujen jälkeen Espoon Biljardikerhon kilpailuorganisaation pelaajasopimuksista vastaava neuvotteludelegaatio (EBKKPVN) sai kiinnitettyä Mikko Rannan yhden suunnan ja yhden ottelun mittaiseen kiintiöpelaaja sopimukseen. EBKKPVN:n kiintiöpelaajan kiinnitys tiesi sitä, että keskiviikkoiset mittelöt pystyttiin viemään läpi 13 pelaajan sekä 8-cupin kera. Kesän try-outeista pelaavaan kokoonpanoon itsensä nosti myös Sami Iisaho, joka pääsi näin avaamaan EBK:n viikkokisakautensa. Samin kauden avaus poiki tällä kertaa roppakaupalla sitä kuuluisaa kultaakin arvokkaampaa kokemusta, sillä niin Henri Laitinen kuin Tor Janzonkin olivat tylyjä isäntiä tuoreelle EBK:laiselle.

Voittamattomina jatkoon ylsivät lopulta Pasi Kilpivaara, Esa Kalela, Henry Grahn ja Tuomo Träff. Piikkipuolella Henri Laitinen nappasi kenties kaikkien aikojen walk overin, sillä Mikko Rannan yhden ottelun pelaajasopimuksen päätyttyä, sai Henri cuppipaikan vapaataipaleella. Henrin vanavedessä kakkospesälle seurasivat myös Mikko Kauppinen, Tor Janzon ja Tomi Piiparinen.

Cupin ensimmäisellä kierroksella kaikki ottelut Kauppisen ja Kilpivaaran välistä kontra-mittelöä lukuun ottamatta, päättyivät selviin 4-1 lukemiin parempien osapuolien voittoon. Semifinaalissa paikalla ollut biljardia seuraava yleisö sai sen sijaan enemmän jännitettävää Kauppisen ja Kalelan välisen ottelun edettyä kutkuttavan jännittävästi aina ratkaisuerään saakka. Kauppinen oli noussut ratkaisuerään tuuppaamalla partin Esan kuivasta aloituksesta, mutta sortui itse mokomaan tylsääkin tylsempään aloitukseen ja Esa pääsi kuittaamaan hienolla partilla kauden kahdeksannen finaalipaikkansa.

Toisessa semifinaalissa huippulyöntejä väläytellyt Tor Janzon ei lopulta mahtanut keisari Piipariselle mitään vaan joutui taipumaan 4-2 luvuin Tomille.

Tomi aloitti finaalin väkevästi siirtymällä jo 2-0 johtoon, vain todetakseen että kovassa lyönnissä liihottava Esa Kalela olisi tuleman yhtä vikkelästi tasoihin. Esa jatkoikin tästä varmoin ottein jopa ”kukkulalle”, mutta Tomi onnistui kieroilemaan itsensä vielä tasoihin ja venyttämään finaalin viimeiseen ratkaisevaan erään. Kontrassa Tomi jatkoi kieroja otteitaan piilottelemalla kiveä onnistuneesti kerta toisensa jälkeen. Esa purki taistossa monta vaikeaa maskipaikkaa, mutta viimeisin niistä meni hiuksen hienosti ohi ja Tomilla oli helppo työ nakutella jäljellä olevat mollukat koloihin. Voitto oli Tomille jo kauden yhdeksäs.

 Luettu: 365 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tomi
12.09.2019
18:29
  Nimiä listaan poolmestaruussarjaan.
Tomi
12.09.2019
18:28
  Hyvä huomio Jussi. Skobe on tommonen hupiukko;)
Skobe
12.09.2019
13:19
  Joo Tomille 3 ap:ta. Tomi oli itse merkinnyt oikein, jonka jälkeen itse "sensuroin" siitä vahingossa pari pois.
JussiM
12.09.2019
10:35
  Juu, Piiparinenhan pelasi taas hyvin. Hänellä AP:t kait 3 merkityn yhden sijaan, eikö niin ?
Tor
12.09.2019
10:04
  Hyvä Tomi.