Uutiset
Luotu: 25.09.2019 20:14:54 /
Muokattu: 26.09.2019 06:35:24 / Jooel Honkasalo

Tomi ja Skobe poolkisojen finaalissa


Keskiviikon ysipallotteluihin saapui tällä kerralla ilahduttavasti 15 peluria. Kokoonpanossa saatiin perusnaamoihin pientä vaihtelua, kun Tommi Peltonen rekrytoi mukaansa ensimmäiselle kisavierailulle Mikko Kiurun ja yhden kerran aikaisemmin käyneen Jani Leinosen. Lisäksi seuraksi saapui tuttu konkari, mutta viime aikoina harvemmin kisoissa tavattu Henry Grahn. Alkukierrokset eivät tällä kertaa suosineet uudempia pelaajia kun Mikko ja Jani kumpainenkin joutuivat poistumaan karkeloista kahden ottelun jälkeen. Herra Grahn sen sijaan sai väkevämmän alun antaessaan kisaisännälle ensimmäisessä ottelussaan tukkapöllyä 4-0 lukemin ja yhdestä välitappiosta huolimatta eteni lopulta kunniakkaasti jatkopeleihin. Kiivaiden alkukierrosten haasteita selvisi puhtaalla pelillä Tomi Piiparinen, Juha Pekkarinen, Esa Kalela ja Mikko Kauppinen. Tappiopuolelta toista elämää taas hyödynsivät etevimmin Jukka Hällström, Henry Grahn, Jussi Mertsalmi ja Jooel Honkasalo.

Kahdeksan pelaajan cup-vaihe oli hyvin selkeä kun kaikissa tapauksissa ottelun voittaja salli tappion kärsineelle osapuolelle maksimissaan yhden erän. Henry Grahnilla tuon ainoan erän ansaitseminen vaati vielä aloituspartin suorittamista. Voitokkaina semifinaaliin siirtyivät höykytyksestä Tomi Piiparinen, Juha Pekkarinen, Jooel Honkasalo ja Mikko Kauppinen. Ensimmäisessä semissa kohtasivat kutkuttavan jännittävästi rankingin ykkönen ja kakkonen kun Tomi ja Pekkis ottivat miehestä mittaa. Tunnerikkaassa ottelussa todistettiin loistavia pussituksia, Efren-tasoista turvapeliä ja myös muutamia epätavallisia pyörähdyksiä ja muita jekkuja pöydän taholta. Herroista Tomi pääsi ensimmäisenä ”hillille” 3-1 lukemin ja sai seuraavassa erässä hyvän mahdollisuuden ottaa finaalipaikka haltuun, mutta kasipallo röpötteli ärsyttävästi luukulle ja seurauksena oli helppo kavennus. Seuraavassa erässä Tomi onnistui kuitenkin voittamaan hankaluudet ja sinetöi ottelun 4-2 lukemilla. Oikaisu: Buffalo vs ebk_efren päättyi vasta kontrassa Efrenin jäädykemäiseen oman maskin säkitykseen alotusalotuspardöön arvoisesti.

Toisessa semissa Skobe oli jo lähdössä karkumatkalle Jooelia vastaan, kunnes 2-0 tilanteessa tuli seiskalla ohilyönti ja Jooelin kavennuksen ohella Skobelle vasta kisojen ensimmäinen erätappio. Jooel sai tämän jälkeen käännettyä vielä veistä haavassa tekemällä perään aloituspartin, mutta tällä ei päässyt ihon alle kun Skobe naputteli heti perään omasta aloituksestaan kaikki pallot koteloon vahvistaen ”Ap-kingin” nimeään biljardipiireissä. Huima tahti oli lähellä jatkua kun Jooel sai taas hyvän aloituksen ja pääsi rakentamaan sarjaa, mutta ottelun kolmas peräkkäinen aapeli jäi valitettavasti haaveeksi kun seiskan pussitus epäonnistui ja tästä Skobella olikin helppo työ viimeistellä työnsä 4-2 lukemilla.

Finaali käytiin siis Tomi Piiparisen ja Mikko Kauppisen välillä. Tasaisesti alkaneessa ottelussa oli ensimmäinen ratkaiseva käänne 1-1 tilanteessa kun Tomilta tuli ohuella seiskalla ohilyönti, jonka seurauksena Skobe pääsi johtoasemaan. Tomi sai kammettua itsensä jälleen tasoihin ja pöydällä oli vielä mahdollisuudet voittaa seuraavakin erä, mutta jälleen ikävästi tuli ohilyönti, jonka Skobe sai jälleen hyödynnettyä. Tämän jälkeen ei ollut enää takaisin palaamista kun Skobe pääsi seuraavassa erässä pöydälle ja sai heti varman sarjan päälle. Hienon loppuhuipennuksen Skobe viimeisteli ysikyydillä heittäytyessään Fillerin tyylisiin tuuletuksiin kisavoiton kunniaksi. Näin saatiin pitkästä aikaa vaihtelua Tomin ja Pekkiksen dominoimaan voittotaulukkoon. Laadukkaista kisoista kertoo yksityiskohta, että aloituspartteja tehtailtiin illan aikana yhteensä seitsemän eri pelaajan toimesta.Luettu: 292 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Anonymous
26.09.2019
17:31
  Seuraavat viikkokisat 18.9;))
Jooel
26.09.2019
09:37
  Niin vauhdikasta peliä ettei kisaisäntäkään pysyny mukana... juttuun on tehty oikaisu :)
Puhveli
26.09.2019
00:18
  Miiikkkoooo kaaauuuppiiinen! Mikko Kauppinen! Ps. Buffalo vs ebk_efren päätty kontrassa jäädykemäiseen oman maskin säkitykseen alotuspardöön arvoisesti
JussiM
25.09.2019
23:41
  Hienoa Skobe! Jatka samaa tahtia tulevissa Broden kisoissa.
Tor
25.09.2019
23:29
  Hyvä AP-Kingi!