Uutiset
Luotu: 09.10.2019 20:36:07 /
Muokattu: 09.10.2019 20:38:44 / Jooel Honkasalo

Poolkisojen finaalissa viime viikon uusinta


Keskiviikkoiset poolbiljardin viikkokilpailut pelattiin täydellisen tasapuolisesti kun usein kisoissa vieraillut W.O. käännytettiin useiden luovutusvoittojen takia etuovelta takaisin ja kaavioon laitettiin 16 paikalle saapuneen herrasmiehen nimet. Kisat kuulutettiin hienosti käyntiin Skoben toimesta, mutta kisamaksuun liittyvien epäselvyyksien johdosta Jooel Honkasalo määrättiin ansaitsemaan pelireissunsa raskaalla työllä kisaisännän tehtävässä. Siitä huolimatta pelit sujuivat keskimäärin hyvässä hengessä ilman että peliin kuuluvan normaalin draaman lisäksi oli ylimääräistä draamaa.

Tällä viikolla pelanneista harvakseltaan kävijöitä oli Mikko Kiuru ja Pauli Wigelius, joille kumpaisellekin vierailu oli tämän kauden toinen. Muuten oli aika perusjoukkoa läsnä. Kiuru sai toisen käyntinsä kunniaksi paranneltua voittoprosenttiaan päihitettyään konkarin Henry Grahnin ennen putoamistaan. Wigeliuksella ei valitettavasti samaa kohtaloa suotu kun kahden ottelun jälkeen pelit vihellettiin poikki. Alkukierroksilla Tommi Peltonen kohautti yleisöä etenemällä kahdella 4-2 tuloksella voittajien puolelta cup-vaiheeseen. Voittamattomia olivat alkukierroksilla myös Esa Kalela, Mikko Kauppinen ja Jesse Särkisilta. Yhden tappion jälkeisissä peleissä todellisen itsensä löysivät Jooel Honkasalo, Juha Pekkarinen, Jukka Hällström ja Tomi Piiparinen.

Kahdeksan pelaajan pudotuspeleissä Skobe ja Tomi olivat ainoat, jotka vähän pyrkivät tasaiseen ottelun, Skoben voittaessa 4-2 numeroilla. Muissa kolmessa ottelussa lopputulos oli tyly 4-1 ja voittajina semifinaaliin siirtyivät Juha Pekkarinen, Jooel Honkasalo ja Jesse Särkisilta. Ensimmäisessä semissä Jooelin joskus pehmeän varma alpakka heittäytyi hallitsemattomaksi ja tuotti Pekkikselle useamman tekopaikan, joiden seurauksena tilanne oli äkkiä ikävät 3-0. Jooel sai kuitenkin ratkaisevalla hetkellä koneen rullaamaan ja suoritti haastavilla lyönneillä hienon pöydän tyhjennyksen ja 3-1 kavennuksen. Yleisön keskuudessa kuiskatut comeback-spekulaatiot hiljenivät kuitenkin nopeasti kun noin kaksi minuuttia myöhemmin Pekkis naulasi helpon ysipallon sisään aloituspartin merkiksi ja tarjosi vastustajalleen lämmintä kättä päättyneen ottelun kunniaksi. Toisessa semissä Skobe ja Jesse saivat aikaiseksi tasaista mittelöä aina 2-2 tilanteeseen asti, kunnes siirryttiin tiukan turvapelin pariin, jossa tähtipelaajan kokemus astui kunnolla esiin ja seurauksena olikin pian Jessellä käsipallo ja 3-2 tilanne. Jesse ei turhaan jaksanut viivytellä ratkaisua, vaan otti myös kuudennen erän nimiinsä ja finaalipaikan 4-2 voitolla.

Tämän viikon finaalissa kohtasivat siis samat naamat kuin viime viikollakin. Viime viikon tappion jälkeen revanssia tavoitteleva Jesse sai tällä viikolla ikävän startin kun pari kohtalokasta ohilyöntiä sallivat Pekkikselle 2-0 johtoaseman. Pekkis oli myös lähellä jatkaa voittokulkuaan kolmannessa erässä, mutta pitkä vitonen jäi juuri ja juuri luukulle ja siitä 2-1 kavennus. Yllättävä käänne antoi Jesselle lisäpuhtia kun seuraavassa erässä alkoi hyvästä breikistä sarjan tekeminen. Aloituspartti näytti jo viimeistelyä vaille valmiilta, kunnes kävi kummia ja päälleveto kasipalloon meni turhankin lähelle jääden melkein kiinni palloon. Hetken pohdiskelun jälkeen Jesse heilautti taikasauvaa ja yritti leikata ultraohutta kasia kulmaan, mutta seurauksena olikin kivellä muutaman vallin jälkeen nakki ysiin ja siitä ysi keskelle. Suorituksella tuli luonnollisesti mojovat aplodit ja lisäksi ”Hienoin Pekkiksen näkemä aapeli”-kunniamaininta. Tasatilanteessa pelattiin pitkään ja hartaasti turvapelejä, kunnes Pekkis sai aikaiseksi äärimmäisen hyvän maskin ja hyvän mahdollisuuden päästä tekopaikoille. Jessellä kuitenkin riitti vielä ässiä hihassa kun seuraavana ohjelmanumerona demonstroitiin legendaarista Efrenin Z-lyöntiä Jessen iskiessä kahden vallin kautta osuma kakkoseen ja täydellisellä leikkuulla mollukka kulmaan. Pussituksen tuoma etu salli Jessen hetken kuluttua tehdä loistoseiftillä itselleen tekopaikka ja kolmas erävoitto putkeen. Neljännessä erässä Pekkis pääsi vielä sarjan päälle tavoittelemaan kontraerää, mutta kaiken aikaisemman sattuneen jälkeen tuli pientä hankaluutta keskittymiseen ja ysipallo meni ohi keskipussista. Jesse luonnollisesti hyödynsi paikan ja nappasi itselleen 4-2 lukemilla voiton kotiin. Kyseinen kisavoitto oli Jesselle kauden neljäs ja pitkällä uralla yhteensä peräti 83. voitto! Illan ap-kuninkuus meni Pekkikselle neljän aapelin saldolla ja kisa oli kokonaisuutena erittäin laadukas kun listattiin yhteensä 12 aapelia seitsemän eri pelaajan toimesta.

 Luettu: 471 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JussiM
10.10.2019
18:31
  Esimerkki yhdestä (vastustajalta) laadukaasta pelistä: Voitin kolikonheiton, 1 pussiin, päälleveto 2:lle maskiin. Pekkiksen vastaus : putsi + AP. Aloitin, 1 pussiin, 2 ohi. Pekkiksen vastaus : putsi + AP ja kättely.
JB
10.10.2019
00:36
  Mukava lukea kattavia pooluutisia viikosta toiseen. Kirjoittajasta riippumatta uutisointi säilyttää tasonsa aina vähintään Hyvä+ asteella koko ajan, paikoitellen jopa Erinomaisella tai Erittäin Erinomaisella tasolla. Kiitos! (Peukku ylöspäin)
Tor
09.10.2019
23:45
  Jepster!