Uutiset
Luotu: 16.10.2019 20:35:50 /
Muokattu: 16.10.2019 20:53:35 / Jooel Honkasalo

Tämä maailmanrankingin 40. pelaaja vieraili poolkisoissa - Katso kuvat!


Tällä viikolla poolkisoissa kävi kova kuhina kun kisojen kynnyksellä pelimiehiä ramppasi klubille ovista ja ikkunoista. Listalle päätyi peräti 20 hengen nimet, joista 11 pelasi kovimmalla 0-tasoituksella. Mukana oli taas pitkästä aikaa snookertähdistöön kuuluva Joonas Rissanen joka saapui virittelemään Trump-henkisiä kierrelyöntejään ja koettelemaan pussien takarautoja. Seuraavana listaan ilmestyi illan julkkisvieraana EBK:n oma tähtipelaaja ja maailmanrankingin 40. sijalla majaileva Casper Matikainen. Lisäksi paikalla oli ennätysmäärä Träffin klaania kun Tuomo ja Teemu osallistuivat peleihin ja mukaan tuli myös nuoremman sukupolven edustajina Tiitus ja Thomas Träff. Nuorten tulokkaiden peleissä näkyi heti alussa vakuuttavia piirteitä kun Tiitus sai piinattua tähtipelaaja-Särkisiltaa aina kontraerään asti, jossa kuitenkin kokeneempi kaveri osoittautui etevämmäksi. Myös Thomakselta todistettiin äärimmäisen hieno pitkä ysin säkitys, jonka yhteydessä meni silti ikään kuin tervetulotoivotuksena valkoinen pallo pussiin ja lopulta Skobea vastaan tyly 4-1 tappio. Ironisesti tappiopuolella juniorit asetettiin vastakkain kohtaamiseen, josta Thomas pääsi vahvempana saavuttamaan ensimmäisen viikkokisavoittonsa ennen Esa Kalelan tarjoamaa loppuniittiä. Joonas Rissasella ei snookerkokemus tällä kertaa siivittänyt otteluvoittoihin asti kun kaksi piikkiä merkitsivät karkeloiden ennenaikaista päättymistä, mutta Cappe sen sijaan sai ensimmäisen kontravoiton jälkeen vaarallisemman vaihteen silmään ja jätti vastustajansa taakseen edeten cup-peleihin.

Kovatasoisilta alkukierroksilta voittoputkella cup-peleihin itsensä naputtelivat Juha Pekkarinen, Jesse Särkisilta, Mikko Kauppinen ja Casper Matikainen. Tappiopuolen taipaleella kovinta kisakuntoa osoittivat Tomi Piiparinen, Esa Kalela, Henry Grahn ja Panu Pekkala. Puolivälierissä tuli kaksi täyttä ryöpytystä kun Jepster ja Cappe molemmat kirjauttuvat 4-0 voittolukemat yhden aloituspartin kera. Skobe näki hieman enemmän vaivaa voittaen Panun 4-2 lukemilla ilman turhia näytösaapeleita. Pekkis ja Kalela sen sijaan venyttivät draamaa loppumetreille asti, kunnes kontaerässä Pekkis sai käännettyä voiton kotiin. Ensimmäisessä semifinaalissa viikkojen saatoksi muodostunut klassikkopari Pekkarinen-Särkisilta kohtasivat jälleen kerran pitkän ja hartaan taistelun merkeissä. Totuttuun tapaan kumpikaan ei halunnut antaa turhaa etumatkaa, vaan ottelussa edettiin sulassa sovussa kontraerään asti. Turvapelien tiimellyksessä vahvemman aseman ansaitsi tällä kerralla Jesse voittaen ottelun 4-3 lukemilla. Toisessa semifinaalissa Ap-kingi lähti tavoittelemaan kuuta taivaalta Cappea vastaan ja vaikuttavasta asenteesta huolimatta tilanne eskaloitui Capen ottaessa 3-1 johtoaseman. Ap-kingi vastasi haasteeseen ainoalla osaamallaan tavalla tekemällä hienon aloituspartin toivon ylläpitämiseksi. Cappe tosin otti tilanteen lähinnä lystikkäänä haasteena ja teki onnistuneesta breikistä perään oman versionsa aloituspartista ja otti samalla finaalipaikan nimiinsä. Semifinaalien jälkeen keskiyön kolkutellessa ovella mestari-Cappe tunsi murinaa vatsanpohjassaan ja totesi terveydellisistä syistä joutuvansa jättämään ottelu väliin. Kisojen voittajaksi siis kirjautettiin poikkeuksellisten sattumien jälkeen Jesse Särkisilta. Sattumuksista huolimatta iltaa voidaan pitää onnistuneena kun viime viikon hurjia lukemia saatiin edelleen parannettua. Kisoissa aloituspartin sai suoritettua jopa 10 pelaajaa ja Cappe yksinään teki jopa kuusi aapelia.

 

EBK:n biljardipaparazzit saivat napattua illan aikana kuvatodisteita biljardisankarin vierailusta kotikonnulleen. Tilannekuvista välittyy myös biljardikisojen tunnelma.

Kuva 1: Casper Matikainen ympyröitynä punaisella

 

Kuva 2: Casper Matikainen nuolella osoitettunaLuettu: 417 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Late
17.10.2019
09:40
  Harmillista, etten itse päässyt paikalle todistamaan maailmanluokan pelaajamme kotivierailua, mutta onneksi saitte napattua nuo hienot kuvat!
Skobe
17.10.2019
00:48
  Mahtava rapsa ja hienoa kuvamateriaalia!
Tor
17.10.2019
00:39
  Huikeeta!!!
Jooel
17.10.2019
00:02
  Aapelit:
Jooel Honkasalo 1
Jesse Särkisilta 1
Tomi Piiparinen 1
Esa Kalela 1
Juha Pekkarinen 1
Mikko Kauppinen 1
Tuomo Träff 1
Casper Matikainen 6
Timo Montonen 1
Tuomas Komi 1