Uutiset
Luotu: 06.11.2019 21:32:26 /
Muokattu: 06.11.2019 21:37:46 / Jooel Honkasalo

Poolin kisoissa paljon pizzaa ja vaihtelua finaaliin


Tulevana lauantaina järjestettävät Broden parikilpailut kannustivat tällä viikolla jopa 18 pallonpukkaajaa esittelemään taitojaan ja nostamaan kisafiilistään. Suureen biljardijuhlaan tilattiin toki väkeä ruokkimaan vino pino pizzaa. Osallistujat olivat kaikki tuttua porukkaa, mutta hieman harvemmin EBK:n kisoissa käyvinä mainittakoon Henri Kaksonen, Jyri Toivonen ja Joonas Lounamaa. Alkukierroksilla aloituspartit viuhuivat ja kovatkin kaverit joutuivat aikaisessa vaiheessa pakkaamaan keppinsä ja suuntaamaan kohti uloskäyntiä. Voittajien puolelta paikkansa kahdeksan parhaan joukossa lunastivat Henri Kaksonen, Jesse Särkisilta, Jyri Toivonen ja Juha Pekkarinen. Yhdestä piikistä oppineina jatkoon kampesivat itsensä lisäksi Tuomo Träff, Jooel Honkasalo, Tomi Piiparinen ja Mikko Kauppinen.

Kvartseissa Heka oli suvereenilla pelillä jo 3-0 johdossa Jooelia vastaan, kunnes Jooel sai kavennettua tilannetta erä kerrallaan aina kontraan asti. Vauhti jatkui myös kontrassa kun Jooel pääsi ensimmäisenä yrittämään kunnon pyödän tyhjennystä. Seiskan kohdalla hankala pussitus meni haageista ohi, mutta onnettaren suosimana pallo vieri vallia pitkin vastakkaiseen kulmapussiin, jonka jälkeen myös ysi upposi pussiin kontravoiton ja onnistuneen comebackin merkiksi. Tuomo sai omassa ottelussaan shokeerattua suurta yleisöä kun peli eteni aina kontraan asti itse Jesse ”Divari-Jeppe” Särkisiltaa vastaan. Kontraerässä ei Kultaranteen ranteessa tuntunut minkäänlaista painetta kun hienon sarjan päätteeksi uskomattomat kasin ja ysin pussitukset kruunasivat hienon ottelun ja veivät Tuomon semifinaaliin. Skoben ja Jyrin välillä nähtiin ainoa selkeä ottelu kun ”AP-kingi” hoiti kotiin 4-1 voittolukemat tosin ilman aloituspartteja. Pekkiksen ja Tomin ottelussa riitti myös draamaa kun kovan tason lisäksi ottelussa oli panoksena kokonaisrankingin kärkisija. Tiukka vääntö eteni totutusti kontraerään asti, jossa lopulta Pekkis teki ratkaisevan turvalyönnin, josta Tomilla ei enää hyppy onnistunut, jonka jälkeen peli olikin marjojen poimimista vaille valmis.

Ensimmäisessä semifinaalissa Tuomo otti Jooelia vastaan kostonhimolla hyvän kontrollin samalla kun Jooelin huomio alkoi kiinnittyä yhä enemmän keittiössä odottavaa pizzaa kohden. Pelin ollessa 3-1 tilanteessa Jooelilta tuli kuiva aloitus, jonka jälkeen Tuomo painoi tylysti pöydän tyhjäksi ja siirtyi finaaliin. Toisessa semissä Skobe sai kovaa vastusta kun kivenkovaa virettä esittänyt Pekkis tuli vastaan. Tällä kertaa peli eteni kuitenkin suotuisammin Skoben suuntaan, joka loistavalla varmuudella hyödynsi hankkimansa mahdollisuudet ja vei ottelun 4-2 lukemin. Finaalissa oli siis hienon vaihtelun merkiksi Tuomo ja Skobe. Peli lähti käyntiin Skoben hyvässä komennossa, kunnes 2-0 tilanteesta Tuomo sai juonen päästä kiinni ja onnistui kaventamaan tilannetta. Vuoron perään voitetuilla erillä herrat etenivät 3-2 tilanteeseen, jossa loppujen lopuksi Skobe pääsi kohtalokkaasti pöydälle ja piti edelleen hyvän tahdin yllä tyhjentäen pöydän palloista ja samalla voittaen viikon karkelot 4-2 lukemilla.

 

 

Kuva: kovat kisakundit kisapizzan ääressäLuettu: 399 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Jooel
07.11.2019
01:13
  Vielä rahan jako, voittaja 60€, 2.sija 30€, 3-4.sijat 10€
Tor
07.11.2019
00:29
  Hyvä Skobe!! Tuomolle erityismaininta!
Jooel
07.11.2019
00:00
  Aapelit:
Henri Kaksonen 1
Tomi Piiparinen 1
Mikko Kauppinen 1
Jesse Särkisilta 2
Jooel Honkasalo 1
Juha Pekkarinen 2
Pasi Kilpivaara 1