Uutiset
Luotu: 11.12.2019 14:37:55 /
Muokattu: 11.12.2019 21:09:31 / Jooel Honkasalo

Poolin päätöskisat - Rankingin spekulaatiot ja tilanneseuranta


Poolkauden viimeisistä kisoista on päivitetty tilannetietoja pitkin iltaa. Ohessa rankingin suhteen asetelmat ja tarvittavat spekulaatiot ennen kisojen alkamista:

- Juha Pekkarinen on 1. sijalla 200 pisteellä ja johtaa 11,5 pisteen turvin. Rankingvoiton varmistamiseen Pekkikseltä vaaditaan yksi otteluvoitto.

- Mikko Kauppinen on nyt 2. sijalla 188,5 pisteellä ja voi nousta rankingin kärkeen ainoastaan, mikäli kisoissa tulee voitto, osallistujia on vähintään 13 ja Pekkis putoaa kahdesta pihalle saaden minimipisteet. Johtoasema 3. sijaan on Skobella vain 1,5 pistettä, eli kakkossijan säilyttäminen vaatii vielä tiukkaa keskittymistä tämän illan aikana.

- Tomi Piiparinen on nyt 3. sijalla 187 pisteellä ja voi nousta ykkössijalle vain kisavoitolla vähintään 17 pelaajan kisasta ja mikäli Pekkis on kahdesta pihalla minimipisteillä.

- Esa Kalela on varmalla 4. sijalla 163 pisteellä ja säilyttää nykyisen sijoituksensa viimeisen kisan tuloksesta riippumatta.

- Jooel Honkasalo on 5. sijalla 107,5 pisteellä ja johtoasema 6. sijaan nähden on 7,5 pistettä. Sijoituksen muuttuminen vaatii pahimmassa tilanteessa semifinaalin ulkopuolelle jäämistä.

- Pasi Kilpivaara on 6. sijalla ja voi nousta ylemmäs voittamalla kisat jos Jooel jää semifinaalin ulkopuolelle. Rankingin 7. sijalla majailee Tuomo Träff vain kahden pisteen erolla Pasiin nähden, joten kutossijasta käydään vielä taistelua. Myös Jesse Särkisilta on iskuetäisyydellä ja pystyy kisavoiton hankkimalla sekoittamaan vielä pakkaa.

 

Tilannetietoja:

- Dramaattisten käänteiden spekulaatiot tyrmätään heti alussa kun Pekkis ottaa avauskierroksella otteluvoiton, eli rankingin 1. sija Juha Pekkariselle!

- EBK:n uusin jäsen Linnea Aganimov saa ensimmäisten viikkokisojensa kunniaksi vastustajaksi Tomi Piiparisen, jota vastaan tappio tulee 4-2 lukemilla. Tappiopuolella ei tilanne helpotu kun vastaan asettuu itse hallitseva divarimestari Jesse Särkisilta. Dramaattisesti Linnea saa kuitenkin pari erää nimiinsä ja vasta kontraerässä Jesse saa ratkaistua ottelun

- Cup-pelaajat selvillä:
  Esa Kalela - Jooel Honkasalo
  Juha Pekkarinen - Tuomo Träff
  Tomi Piiparinen - Pasi Kilpivaara
  Mikko Kauppinen - Jesse Särkisilta

- Tuomo Träff putoaa ulos kisoista ja 5-6. rankingsijojen mittelöistä

- Jooel Honkasalo ulos kisoista sijoituksella 5-8, Pasilla on mahdollisuus kokonaisrankingin 5. sijalle mikäli ottaa kisavoiton

- Tomille tappio Pasia vastaan, eli rankingin 2. sija Mikko Kauppiselle ja 3. sija Tomi Piipariselle

- Skobelle niukka 4-3 tappio Jesseä vastaan

Semifinaaliparit selvillä:
   Esa Kalela - Juha Pekkarinen
   Pasi Kilpivaara - Jesse Särkisilta

- Pekkis ottaa 4-2 voiton Esa Kalelasta ja etenee finaaliin

- Pasi siirtyy Jesseä vastaan 3-1 johtoasemaan, mutta parin virheliikkeen seurauksena Jesse saa kavennettua aina 3-3 tilanteeseen. Tässä vaiheessa Jesselle upea aloituspartti ja 4-3 voitto. Pasin putoamisen seurauksena varmistuu rankingin 5. sija Jooel Honkasalolle. Semifinaalin pistesaldolla Pasin etumatka Jesseen jää kuitenkin tarpeeksi suureksi ja näin varmistuu rankingin 6. sija Pasi Kilpivaaralle

Vuoden viimeisessä finaalissa vastakkain pelailivat Juha Pekkarinen ja Jesse Särkisilta. Molemmat herrat olivat juuri kisojen alussa ottaneet uudet keppibägit paketista, joka oli varmasti vaikuttavana tekijänä illan pelivireessä. Kovimman alun otteluun sai Pekkis, joka nappasi pikapuoliin 2-0 johtoaseman. Kolmannessa erässä Jesse upotti kiven ikävän käkän seurauksena ja Pekkikselle 3-0 johto. Neljännessä erässä käytiin mehukasta turvapeliä kun mestarit ottivat strategisista taidoistaan mittaa. Lopulta Jesse saavutti tilanteesta edun ja sai taululle kaivatun erävoiton. Myös viidennessä erässä jätettiin kaveria maskiin innokkaasti. Tällä kertaa Pekkis pääsi ensimmäisenä pussitusapajille ja normaaliin tyyliinsä otti tilanteesta kaiken irti säkittäen pöydän tyhjäksi kauden yhdeksännen kisavoiton merkiksi.

Pelien tiimellyksessä jackpot unohtui suorittaa, mutta meiningit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen. Kisatoimituksen puolesta kiitokset hyvästä kaudesta!

 Luettu: 437 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
12.12.2019
20:22
  1. 240
2. 190
3. 140
4. 120
5. 90
6. 70
Tor
11.12.2019
23:17
  Huikeeta. Ensi kaudelle täytyy hommata uusi bägi. Onnittelut Pekkikselle ja kiitos kisavetureille.
Jooel
11.12.2019
23:13
  Kymppisijan otti tällä kaudella haltuunsa tiukkojen vaiheiden jälkeen EBK:n oma uimari ja myös biljardia pelaava henkilö, jonka nimi julkistetaan tulevassa palkintogaalassa
Tor
11.12.2019
22:34
  Kuka sijalla 10? Jännää on.