Uutiset
Luotu: 08.01.2020 22:43:46 /
Muokattu: 08.01.2020 23:17:38 / Jooel Honkasalo

Jooel ja Pekkis kauden avauskisojen finaalissa


Poolkauden avauskisa saatiin tällä viikolla käyntiin reilulla porukalla kun EBK:n klubille saapui yhteensä 18 pelaajaa. Mukaan tuli pitkästä aikaa vanha konkari Hannu ”Middle Pocket Kid” Vesterinen esittelemään taitojaan. Lisäksi myös uusin klubijäsenemme, mutta entuudestaan tuttu naama Eero Vakkuri osallistui mukaan pienen tauon jälkeen. Tuore klubijäsen Linnea Aganimov oli myös mukana havittelemassa kisauransa avausvoittoa. Mukavan oloinen peliseura houkutteli viime hetkellä vihreiden verkojen ääreltä Joonas Rissasen. Hannu aloitti oman urakkansa väkevästi ottamalla ensimmäisellä kierroksella 4-0 voiton Mikko ”Skobe” Kauppista vastaan ja toisen kierroksen kontratappiosta huolimatta eteni kahdeksan pelaajan cup-vaiheeseen. Eero pisti tästä vielä pykälän verran paremmaksi ja ensimmäisen kierroksen voiton jälkeen shokeerasi yleisöä ottamalla yhden aloituspartin kera 4-3 voiton itse rankingvoittaja-Pekkistä vastaan ja samalla eteni voittajien puolelta jatkoon. Linnea ja Lauri painoivat ensimmäisellä kierroksella tarkkaa turvapeliä ja voittajaksi selviytyi vasta kontraerässä Late. Tappiopuolella Linnea joutui kohtaamaan vielä kivenkovan Esa Kalelan ja valitettavasti 4-1 lukemien myötä menestyksen metsästys jatkuu tulevalla viikolla. Joonas sai pidettyä pelin yllättävän tasaisena Skobea vastaan, mutta joutui tyytymään kontratappioon. Tästä sisuuntuneena Joonas otti kuitenkin kahdella peräkkäisellä voitolla jatkopaikan haltuunsa.

Yleisesti alkukierroksilla paljon tiukkoja otteluita ja useita aloituspartteja kun kovat pelaajat mittelivät taidoistaan. Voittajien puolelta kahdeksan joukkoon menivät Jooel Honkasalo, Eero Vakkuri, Tomi Piiparinen ja Pasi Kilpivaara. Haastajiksi kaavion vasemmasta laidasta saapuivat Joonas Rissanen, Tuomo Träff, Hannu Vesterinen ja Juha Pekkarinen. Puolivälierissä nähtiin kaksi tiukkaa vääntöä kun Jooel nipisti vasta kontraerässä voiton Tuomoa vastaan ja myös Pekkis joutui urakoimaan täyden seitsemän erän ajan voittaakseen Tomin. Näiden otteluiden vastakohtana Eero ja Pasi vetivät mutkat suoriksi ja eivät mahdollisten tasoitusten lisäksi antaneet ainuttakaa erää vastustajalleen ja etenivät ryminällä semifinaaleihin. Ironisesti semifinaalissa tilanne kuitenkin kääntyi päälaelleen kun Jooel otti kolme erävoittoa putkeen ja salli Eerolle vain yhden erän ennen ottelun lopullista ratkaisua. Pekkis ei ollut tämänkään vertaa armelias paukuttaessaan Pasia vastaan kaksi aloitusparttia ja 4-0 lukemat taululle.

Finaalissa siis kohtasivat Jooel Honkasalo ja Juha Pekkarinen. Pitkät kisat olivat tällä kerralla saaneet katsojakunnan lievästi väsähtämään ja itse asiassa paikalla oli nolla katsojaa. Illan päätösottelu vedettiin kuitenkin heti alusta asti kovat piipussa kun Pekkis sai Jooelilta näkyvän nelosen eteensä ja painoi sen yli keskelle ja putsaten pöydän muistakin mollukoista. Seuraavassa erässä Pekkis ei saanut sarjaa alulle, mutta jätti ykköseen etäisyyttä ja reilusti leikkuuta. Jooel sai kuitenkin leikattua pallon tarkasti sisään ja hyvän päällevedon ansiosta sai kakkoselta eteenpäin pidettyä sarjan kasassa loppuun asti. Jooel sai vielä seuraavasta breikistä hyvän paikan ja teki hyvällä sykkeellä siitä aloituspartin. Pekkis sai kuitenkin hillittyä tilannetta ja otti neljännen erän nimiinsä tasoittaen 2-2 lukemiin. Ottelun ratkaisevat hetket nähtiin viidennessä erässä kun Pekkis yritti pussittaa kolmosta väistäen ysin niukasti, mutta otti vahingossa pienen hipaisun. Käsipallossa piti kuitenkin päällevedon takia uhrata pussitusvarmuutta ja Jooel menikin tästä lyömään ohi. Myöskään Pekkis ei kuitenkaan saanut palloa pussiin asti, vaan jätti sen aivan luukulle. Helppo säkitys piti kuitenkin lyödä restillä lievästä takamaskista ja kierrättää kivi sivukierteellä neloselle ja ihannepaikan ohi mentiin parikymmentä senttiä. Nelonen ei tämän seurauksena enää uponnut ja Pekkis sai illan useiden kontraerien harjoituksella pelattua Jooelin pahaan maskiin. Osuma palloon saatiin mukavasti, mutta samalla jäi hyökkäyspaikka, jonka Pekkis pääsi hyödyntämään. Tilanteesta seurasi luonnollisesti pöydän tyhjennys ja Pekkikselle 3-2 johtoasema. Pekkis sai myös seuraavasta breikistään palloja sisään ja parin hankalan säkityksen jälkeen sarja jatkui pelottavalla varmuudella. Kasilta ysille päällevedossa kivi jäi kuitenkin keskilinjalle ikävän lähelle ysiä. Pekkis kuitenkin otti tyynesti jatkopalan keppiin ja löi laihan ysin suoraan kulmaan aloituspartin ja 4-2 voittolukemien merkiksi. Pekkis siis jatkaa voitokasta linjaa ja etenee viime kauden kokonaisrankingin voiton jälkeen myös tämän kauden listalla ykköseksi. Jäämme innolla odottamaan tulevia mittelöitä!

Jackpotiin osallistui tänään neljä pelaajaa rahan kiilto silmissään. Tavoitteena jackpotissa siis pussittaa pilkkupallo aloitusviivan takaa ja jättää lyöntipallo keskellä pöytää olevan (20€) setelin päälle. Suoritusta yrittämään pääsivät Tuomo Träff ja Mikko Kauppinen. Tuomo sai kolmen yrityksen aikana yhden läheltä piti-tilanteen kun kivi jäi noin senttimetrin päähän maalista. Skobe pisti tästä kuitenkin paremmaksi kun jackpotissa jouduttiin ensimmäistä kertaa turvautumaan silmämääräisen arvion lisäksi myös fyysiseen arvioon, jossa seteliä liikutetaan ja tarkastetaan, onko valkoinen päällä vai ulkopuolella. Valitettavasti päätös oli yksiselitteinen kun lyöntipallo pysyi paikallaan. Purnukan pohjalle jäi siis 36 euroa odottamaan tulevia haastajia.

 Luettu: 267 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Mikko R
10.01.2020
09:58
  Jätkä kirjottanu romaanin oluen voimalla.
Hieno kisaraportti ????
Tor
09.01.2020
07:16
  Hyvä Buffalo!
JussiM
09.01.2020
03:48
  Katos, 6 ap:tä yhteen kisaan, aika kova !
(Hua Hin, 28 degC)
Jooel
09.01.2020
01:15
  Voittaja 60€, kakkonen 30€, 3-4 10€

Aapelit:
Pekkarinen 6
Honkasalo 1
Piiparinen 1
Toivonen 1
Vesterinen 1
Vakkuri 1