Uutiset
Luotu: 13.02.2013 23:12:44 /
Muokattu: 13.02.2013 23:16:30 / Mikko Kauppinen

Tuisku voittoon 16 pelaajan poolin viikkokisoissa


Keskiviikon poolmittelöissä saatiin 16 pelaajan kaavio täyteen taistelijoita kisaamaan ysipallon voitosta. Vieraspelaajiakin oli paikalla mukavasti kolmin kappalein kun Miika Virtanen, Toni Pistool sekä Markus Leppiaho ottivat osaa viikkokilpailuihin. Alkukauden rankingiä mennen tullen hallinnut Jesse ”jep-star” Särkisilta oli varmasti kaikkien pelaajien mielestä se este joka pitää ylittää, mikäli voittoon mielii.

Jyri Toivonen ja Miika Virtanen pistivätkin tähtipelaaja Jepen koville heti alkuun, mutta Jesse kaivoi molemmista otteluista kontravoitot edeten kahdeksan pelaajan cupiin. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana kaikki kolme vieraspelaajaa sysättiin kylmästi kaavion vasemmalle puolelle sen kummempia tervetuliaismaljoja nostamatta. Toni Pistool hävisi ensimmäisellä kierroksella kontramestari Tuomo ”Kultaranne” Träffille 3-4 ja Markus Leppiaho toisella kierroksella Mikko ”Skobe” Kauppiselle 2-4 lukemin. Tuomon, Jepen ja Skoben seuraksi puolivälieriin tiensä selvitti Hannu ”middle-pocket-kid” Vesterinen 4-1 ja 4-2 voitoilla Janne Alhosta ja Mikko Paajasesta.

Tappiopuolen pelit cupiin pääsystä tuntuivat olevan melko selvää kauraa voittajien osalta. Yhtä 4-2 lukemiin päättynyttä peliä lukuun ottamatta kaikki pelit päättyivät kolmen tai neljän erän erotuksella. Jatkoon selvinneitä olivat Janne Alho, Miika Virtanen, Mikko Paajanen sekä Markus Leppiaho.

Kahdeksan pelaajan loppukahinoissa tiukimmat ottelut koettiin Janne Alhon ja Mikko Kauppisen sekä Hannu Vesterisen ja Miika Virtasen välillä. Molemmat ottelut päättyivät vasta kontrassa Kauppisen ja Virtasen eduiksi. Jesse Särkisilta ja Markus Leppiaho sen sijaan voittivat omat ottelunsa selvemmin.

Semifinaalissa oli siis mukana kaksi kotikenttäedun omaavaa EBK:n pelaajaa sekä kaksi vieraspelaajaa. Ensimmäisessä semifinaalissa Jesse Särkisilta hävisi Markus ”Tuisku” Leppiaholle 4-3. Jessellä oli ratkaisuerässä mahdollisuus voittoon mutta hankalasta asennosta lyöty seiskapallo jäi putoamatta pussin pohjille, jonka jälkeen Tuiskulla oli helppo työ korjata puuttuvat kolme palloa. Näin päättyi siis Jepen viiden kisan ajan kestänyt finaalisarja, mutta ei semifinaalipaikkakaan ihan katastrofi vielä ole.  Toinen semifinaali päättyi selvemmin hienosti pelanneen Miika Virtasen voittoon 4-1.

Tiedossa oli siis kahden vieraspelaajan välinen finaali. Tasaiseksi odotettu pelipari etenikin käsikädessä aina viimeiseen ja ratkaisevaan erään. Aloitusedun saanut Markus Leppiaho tyylitteli lopulta päätöserään illan viimeisen aloituspartin. Näin Miika Virtasen kauden kolmas finaali päättyi kolmanteen finaalitappioon. Markus Leppiaholle EBK:n viikkokisat olivat kauden ensimmäiset ja hän ottikin heti päävoiton.

 

Aloituspartteja tehtiin yhteensä 8 kappaletta:

Markus Leppiaho 3

Santeri Saarinen 1

Vesa Puustinen 1

Miika Virtanen 1

Mikko Kauppinen 1

Jesse Särkisilta 1

toim. huom. Miika Virtaselta oli jäänyt hänen edellisissä kisoissa tekemänsä 1 aloituspartti merkitsemättä.

Jackpot oli kasvanut jo käsittämättömän suureksi 170 euron potiksi. Pyramidi hustleri Santeri Saarisen ja Snooker-ruiskun  Mikko Paajasen koitokset päättyivät epäonnisin tuloksin. Näin ollen ensi viikolla onkin luvassa kunnon jättipotti, sillä rahaa on jaossa jopa 194:n euron verran. Kisaorganisaation onkin huhuttu pohtivan jopa Aulis Gerlanderin värväämistä jackpotin viralliseksi valvojaksi.Luettu: 2138 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
14.02.2013
11:18
  Rankinglistat päivitetty ja AP:t huomioitu myös taulukoissa. Kiitos!
Skobe
14.02.2013
09:33
  Ainii se oli se tsägä mistä mainitsitkin..
Jyri
14.02.2013
09:17
  +1 AP Jyrille ottelussa Peteä vastaan