Uutiset
Luotu: 23.02.2020 15:51:05 /
Muokattu: 23.02.2020 16:05:06 / Joni Ahola

EBK:n mestaruuskilpailut 2020 - kysely


EBK:lla pelataan perinteisesti mestaruuskilpailut kaikissa lajeissa (Kaisa, Kara, Pool, Pyramidi ja Snooker) joka vuosi. Kaisa on pelattu tähän mennessä perinteisesti yhden päivän kilpailuna aina syksyisin. Vastaavasti kaikki muut on ollut sarjamuotoisia "kaikki kaikkia" -vastaan n. 3kk kestäviä lohkopelailuja.

Osallistumismaksu on ollut yleensä 30€ ja palkintona on käytännössä kaikki jaettu palkintoina ja lisäksi voittaja on saanut kuvalla varustetun mestaruustaulun vuodeksi klubin seinälle.

Jotkut on sanonut, että ei halua osallistua mestaruuskilpailuihin "rahoittajana", kun ei omaa mitään mahdollisuuksia vaan haluaisi vaan pelailla. Toiset taas on varmasti sitä mieltä, että näitä sarjoja ei ole mielekästä pelata jos ei niissä ole mitään os.maksuja+palkintoja.

Kysymys kuuluukin (tai parikin), että minkälaisia mestaruuskilpailuja EBK:n pelaajat haluaisivat, että järjestetään? Itse kaipaisin mestaruuskilpailuilta sitä, että niihin osallistuisi mahdollisimman runsas määrä pelaajia mukaan. Mutta miten me saataisiin tämä toteutetuksi. Tähän kaipaisin mielipiteitä jäseniltä. Esim. kommentteja seuraaviin vaihtoehtoihin:

 

1) Onko osallistumismaksu 30€ ollut mielestäsi sopiva EBK:n mestaruuskilpailuihin? Pitäisikö summan olla pienempi (vai suurempi) vai kenties täysin ilmainen?

2) Pitäisikö mestaruuskilpailu jossain lajissa mieluummin pelata yhdessä päivässä (niin kuin kaisa) vai isompana sarjana kaikki kaikkia vastaan (kuten käytännössä kaikki muut nyt)? Vai pitäisikö jopa kokeilla pelkästään isoa suoraa cupia (joissakin lajeissa esim. isompaan voittomäärään) joka edelleen pelataan pidempänä sarjana, mutta ei luonnollisesti kestä niin pitkään, kun yhdestä piikistä putoaa pois.

3) Vuodenaika mestaruuskilpailuille? Keväällä, Kesällä, Syksyllä, mikä olisi millekin sarjalle se mieluisin aika aloittaa ja mitkä sarjat ei missään nimessä saisi olla päällekkäin?

4) Onko jotain sarjaa mikä pitäisi ehdottomasti pelata vuoden aikana (tai jättää pelaamatta)?

 

Antakaahan kommentteja! Näistä voidaan keskutella myös vuosikokouksessa lisää ma.9.3.Luettu: 980 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
1) mestaruuskilpailujen osallistumismaksu (vihreä)
2) minkälainen sarja/kilpailu mestaruuskilpailuilla? (punainen)
3) vuodenaika ja päällekkäisyys mestaruussarjan kilpailuilla (sininen)
4) jokin sarja mikä pitäisi pelata tai jättää pelaamatta vuosittain (ruskea)
Kommentti:
 

Altti
24.08.2020
11:56
  Tuplaeliminaatio on mielestäni paras tapa viedä mestaruuskisat isolla porukalla läpi.
Altti
24.08.2020
11:55
  Kannatan ajatusta maksuttomista mestaruuskisoista.
Tällöin pelaisimme kunniasta rahan sijaan.

Tällöin kaikki kerhon jäsenet voisivat osallistua kaikkiin kisoihin.
Jeps
23.08.2020
20:03
  Osallistumismaksu 20-30€ on sopiva ja päivän kisa mielummin kaikissa lajeissa (pl snooker), kuin sarjana. Toisaalta vähän koronatilanteen mukaan, sarja voisi toimia paremmin tässä tilanteessa, mutta muuten ehdottomasti päivän kisa. Ihan eri tunnelma ja ei tarvitse koko syksyä katsella muiden pelaajien kanssa kalentereita ristiin.
Heikki
21.08.2020
13:14
  Mä taas ehdottaisin että tuskin kukaan muu kuin minä joka jos osallistuu osallistuu raha palkintojen taki nii miten olis sellanen että os maksu ois vaikka vaan 20e pelatkaa vaikka kaikki kaikkia vastaa sarjalla ihan se ja sama mutta kaikki rahat menisi uuteen verkaan —> Eli peli olosuhteisiin !? Ainakin 1/3 verka rahasta sais kasaan jossei enemmänkin nii ei tarvis kerran vuoteen vaa sais jo 8kk jälkee uutta pintaa ;)
JB
21.08.2020
00:59
  En näkisi myöskään poissuljettuna etteikö voisi ilmaisen os.maksun lisäksi mestaruuskisoissa kokeilla esim. Snookerissa suora cup sarja alusta loppuun asti ja vaikka arpa joka kierroksella. Tai lajeissa missä enemmän kuin 1 pöytä käytössä ja kisakalenterit sallii, voisi olla myös välillä taas yhden päivän kisana.
JB
21.08.2020
00:51
  Itseäni himoittaisi ajatus, että vuonna 2021 pelattaisiin kaikki EBK:n mestaruuskilpailut ilman osallistumismaksua. Näkisi vertailuna, että vaikuttaisiko se osallistujamääriin positiivisesti vai negatiivisesti. Tämä toki vaatisi muuten pientä hienosäätöä, mutta mielestäni olisi hyvä idea kokeilla.
Kentsu
28.07.2020
20:54
  Mitäs jos maksettaisiin esim kahdesta mestaruuskisasta 50 euroa (yksi olisi 30 euroa), kolmesta 75 euroa ja neljästä 100 euroa.

Olisi ainakin jotakin pois hinnasta, jos haluaa pelata kaikki mestaruuskisat. Minä todennäköisesti pelaisin kaikki neljä vaikka turpiin tulisikin.

Välillä on ihan kiva seurata niiden henkilöiden pelejä jotka tekevät sen ammattitaitoisesti.
Paajis
08.03.2020
16:40
  Osallistumismaksu on yksittäiselle kisalle ok, mutta saattaa vähentää "sivulajeihin" osallistumista.

Hahmottelin hiukan systeemiä, jossa pelaaja voisi osallistua päälajiin 30€ maksulla, mutta sivulajeihin 10€ hintaan.

Potit kylläkin pienenisivät, jollei pelaajamäärä kasvaisi n. 11 pelaajalla per laji. Eli tavoite olisi nimenomaan innostaa pelaamaan, eikä rahastaa lisäpelaajilla.

Rahanjako olisi vasta vuoden lopuksi ja siinä potit suhteutettaisiin painottuen päälajiosallistumisien mukaan. Esim. jos kaisamestaruuteen osallistuisi paljon "päälajipelaajia" ja pyrikseen vähän, niin pyriksen "lisärahasta" menisi osuus kaisapottiin.

Yksi päälajiosallistuminen olisi pakollinen.

Tämä mestaruuskisojen osalta. Sarjat ja niiden palkinnot vanhaan malliin.

Lopuksi oma mielipide:
En kaipaa os.maksuja, enkä palkintoja mestaruuskisoihin ja ilmaisuus/alennus voisi innostaa pelaamaan enemmän. Ajankohdan osuvuus on kuitenkin itselle se merkittävämpi tekijä.
Paajis
08.03.2020
16:38
  Mestaruuskisat mieluusti yksi(/kaksi)päiväisinä. Snooker toki sarjana, mutta sekin tiivistettynä esim. tuplaeliminaatio + semit ja finaali.

Kaikki sarjat tasoituksellisina ("reiluin" tasoituksin) ja lohkoissa, jossa jokaiselle vähintään 3, mutta maksimissaan 4 peliä, jonka jälkeen 8- tai 4-cup. Kesto olisi hyvä saada tiivistettyä 2kk / 10 vko mittaan.
Paajis
08.03.2020
16:37
  Mestaruuskisat kalenteriin ripoteltuna yksi(/kaksi)päiväisinä. Mahdollisuuksien mukaan liiton kisojen taukoja hyödyntäen.

Sarjat n. 2kk / 10vko mittaisina tammi-helmi, maalis-huhti, touko-kesä, elo-loka, loka-joulu.

Snookersarja voisi muuttaa alkusyksyyn ja snookermestaruus tiiviinä versiona talvelle (esim. helmikuu).

Kesälle omat kesäsarjat, jos kiinnostuneita löytyy. Niitä pelaajat voivat organisoida enimmäkseen keskenään. Ns. "isot sarjat" pois kesältä, koska pelien sopiminen on hankalampaa.
Heikki
03.03.2020
22:14
  Samaa mieltä temen kanssa muiden lajien osalta.
Snookerissa kun on vain yksi pöytä mahdotonta eli lähes pakko pelata sarjana. Siihen ehdottaisinki tuplaeliminaatiota tai jopa suoraa cuppia. Käynnissä oleva sarja on mennyt nopeaa tahtia mutta aikaisemmat on kestäny monta kuukautta kun pelataan kaikki kaikkia vastaan ja sitten kaksi putoaa.. En myöskään tiedä onko kiva sitten pelata näin nopeaan tahtiin ! Tuplalla saisi sarjan pelattua suht ripeään (4 cup) ja kaikki saavat sen kaksi peliä minimissään. Os maksu on ok enkä usko sen siitä olevan kiinni vaikka sitä kympillä sinne tänne muuttaisi.
Ymmärrän että ihmiset tai no muutama haluaa pelata tätä tasoitus sarjaa mutta mun mielestä sitä ei tarvitse.. Yksi pöytä tekee tästä hankalan ja jokainen varmaan ymmärtää että muutamia kilpailuissa käyviä pelaajia ei miellytä että ”puolet” vuodesta on joku sarja käynnissä... Ja joo tiedän että kun snookerissa ei ole viikko kisoja niin on kiva että on kaksi sarjaa vuodessa ja vieläpä toinen tasoituksilla... Kysynkin mikä estää sopimasta treffejä jonkun kanssa että mennään pelataanko snookeria ilman että siinä pitää olla virallinen sarja takana... !
Eli ehdotan että snookerissa pelataan VAIN mestaruussarja tyylillä millä hyvänsä ja se syksyllä. Jos joku kokee ettei halua pelata rahoittajana niin pelatkaa ilman os maksua vain taulusta seinällä, ehkä jopa pokaalista ja yksi sarja vuodessa niin voin ilomielin ilmoittaa jättäytyväni pois.
Teme
03.03.2020
20:08
  Yksipäiväiset kisat saisi ainakin minut
Osallistumaan.sarjaluontoinen kuukausia
Kestävä mittelö.liikaa säätöä joka ei sovi minulle.
Samalla viikonlopulla voisi tosiaan pelata kahta eri lajia.
Osallistumismaksu 30.Ok.
Se että ei klupilaisilta perittäisi kisoissa
Lisämaksu. Taitaa jäädä pelit pelaamatta.
Enkä taida olla ainut.
Palataan vanhaan hyvään aikaan ja
Mestaruuskisat yksittäisenä viikonloppuna.
Oletan että uusia osallistujia sekä tunnelmaltaan aivan eri luokkaa.
Kuukausien mittaisia sarjoja toki voi pelailla koska niihinkin osallistujia näyttää
Riittävän.
Mutta mestaruuskisoihin kaikki kerralla paikalla
Kentsu
29.02.2020
18:01
  Minusta 30 euroa ei kuullosta edes rahoitukselta, koska pitää palkintoihin jotain olla.
Sen sijaan se mitä maksoin aikanaan klubimaksuina oli pelkkää rahastusta, valitettavasti. Ja se oli yksi suurimmista syistä miksi jätin pelit vähemmälle.
Se että otetaan ulkopuolisilta (klubin ulkopuolelta) vie juuri siihen mistä nyt kysellään, miksi ei ole muuta kuin ne samat naamat jokaisessa kisassa.
Pauli
28.02.2020
20:59
  20 euroa on mielestäni sopiva osallistumismaksu kerhon mestaruuskisoihin. Summa palkintoihin.

Klubiin kuulumattomilta voisi lisäksi periä 5/peli klubin kassaan.

30 kalskahtaa vähän "rahoituskierrokselta", mutta tästähän nyt on eri versioita..
JB
28.02.2020
14:57
  Kiitos jo tässä vaiheessa kommenteista. Lisääkin saa tulla. Keskustellaan näistä lisää vaikka EBK:n vuosikokouksessa ma.9.3. Nyt tänään päättyy Karamestaruus ilmoittautuminen ja se pelataan niin kuin on karaporukassa suunniteltu jo aikaisemmin Paulin, Togen & co johdolla.
Skobe
28.02.2020
13:15
  Itse tykkään sarjoista samasta syystä, jonka Panu tuossa totesi.

Mutta jos päätetään pelaamaan turnauksena, olisiko mahdollista pelata kaksi lajia samaan aikaan? Esim. Pool & Pyris yhtenä ja Kaisa & Kara yhtenä päivänä. Näin saisi vähän kisafiilistä salille ja ehkä uusia pelaajia kun voi oman lajinsa ohella vetää toistakin lajia. Aloitus voisi olla esim. sunnuntai-aamupäivä, jotta kaksi lajia menisi läpi päivän aikana.

Aikaisemmin turnausten ongelma on ollut osallistujamäärä, kun oikeaa ajankohtaa on vaikea löytää kaikille halukkaille. Sen vuoksi perustettiin sarjat.
Panu
26.02.2020
23:02
  Yhden päivän turnaukset olisi varmaankin hyvä vaihtoehto, jo kisafiiliksenkin kannalta. Itse tykkään kyllä myös sarjoista, koska pääsee pelaamaan paljon.
JukkaH
25.02.2020
10:47
  Koko kisa yhden viikonlopun aikana toimisi ehkä parhaiten. Lähtökohtaisesti 1-päiväisenä, 2-päiväisenä jos pelien määrä edellyttää tätä joko pelaajamäärän takia tai jos halutaan kaikille vähintään 3 peliä alkulohkossa.

Pyriksessä alkulohkon pelejä voisi pelata myös kaisa-pöydillä, mutta semit ja finaali isolla pöydällä. Peleiksi Moskovskaja ja Nevskaja sopivat kaisapöydille paremmin kuin Amerikanka.
JukkaH
24.02.2020
12:29
  Käsittääkseni urheiluseurojen mestaruuskilpailut ovat pääasiassa maksuttomia osallistujille. Olisi hyvä ettei maksu karsisi halukkaita osallistujia. Osallistumismaksua voisi alentaa nykyisestä jos sen suuntaisia kommentteja tulee jäseniltä.

Osallistumismaksun rakenteesta seuraavat kommentit lähtien siitä, että Kerholla (ry) ja klubilla (sali) on eri rahoituspohja.
- Mikäli Kerho maksaa varoistaan palkinnot ja muut mahdolliset suorat kilpailukulut, näiden rahoittamiseksi ei tarvitse periä pelaajilta Kerholle tilitettävää kilpailumaksua (kuten ei ole perittykään)
- kaikki osallistujat maksavat pienen osallistumismaksun, joka jaetaan voittajien kesken kuten nykyisin
- Klubiin kuulumattomilta pelaajilta voisi periä pienen salimaksun, joka tilitetään Klubitoimintaan eikä siis jaeta voittoina pelaajien kesken. Nämä varat köytettäisiin Klubitoiminnan kuluihin. Myös kaikissa muissakin Klubin kilpailuissa (viikkokilpailut, RG) voisi pelaajilta periä pienen (muutama euro) salimaksun Klubiin kuulumattomilta osallistujilta. Tällä ei olisi suurta taloudellista merkitystä, mutta periaatteessa maksu olisi perusteltua.
Sauli
24.02.2020
11:01
  Kiinnostaisiko muita pelata kerhomestaruudesta teknisissä karalajeissa eli lähinnä suora tai yksi vallia? Italiankeila?
Sauli
24.02.2020
10:56
  Tavanomaisella kisakaaviolla mielellään yhden viikonlopun aikana.
Sauli
24.02.2020
10:21
  Saattaisin osallistua esim yksipäiväiseen pool- tai kaisamestikseen max 10 egen starttimaksulla.
Heggins
23.02.2020
21:12
  Yhtenä päivänä, sunnuntaina. Selvin päin eli tasoista. :)


Jeps
23.02.2020
19:16
  Sarjat ei maistu. Liian pitkiä ja lohkovaiheen lopussa, sekä cupissa liikaa säätöä sopia pelien ajankohdat. Mestaruuskisat voisi olla mielestäni kaikki päivän kisoja ja sen päälle sitten voisi pitää sarjoja... 30€ on mielestäni ihan ok osallistumismaksu.
Tomi
23.02.2020
18:42
  Poolin voisi myös pelata yksi päiväisenä. Tai vaihtoehtosesti, ensin kaksi lohkoa ja 8cup yksipäiväisenä. 30€ os.maksu on ihan kohillaan.
BigJack
23.02.2020
18:22
  Tuon Pyriksen voisi ainakin pelata yhtenä päivänä ihan niin kuin Kaisakin pelataan. Noi pitkät sarjapelit ei oikein sovellu itselleni kun en koskaan tiedä missä milloinkin olen töiden takia. Ehkä noissa seuran sisäisissä kisoissa ei raha ole se tärkein juttu, joten vois olla ilmainen (tai halvempi)... ainakaan se ei rajoittaisi osallistujien määrää ?
JB
23.02.2020
18:14
  Kaikkea uuttakin voidaan kokeilla, mutta en oikein näe hohtoa niissä sarjoissa mihin tulee vain se joku n. kymmenkunta osallistujaa, jotain muutoksia pitäisi näihin tehdä.
JB
23.02.2020
18:09
  Nykyisin on pelattu Kara keväällä, Snooker kesällä, Pyramidi syksyllä (alkaa heti alussa) ja Pool syksyllä (alkanut syyskuun lopussa) ja Kaisa yhden päivän kisana loka-joulukuun aikana. Parempaa ei ole toistaiseksi ollut mielessä itselläni.
JB
23.02.2020
18:08
  Rovaniemellä pelataan mm. Snookermestaruus suoralla cupilla neljään voittoon. Ilmainen osallistumismaksu ja monen viikon mittainen sarja. Pelit etenee kuitenkin aika nopeasti, koska se on kerrasta ulos ja heillä yli 30 osallistujaa mestaruussarjassa. Kiinnostaisi kokeilla vastaavaa meillä jossakin lajissa ainakin.
JB
23.02.2020
18:06
  Osallistuisiko mestaruuskilpailuihin enemmän porukkaa, jos kokeiltaisiin pelata jotkut kilpailut kokonaan ilman osallistumismaksua?