Uutiset
Luotu: 07.03.2013 11:03:09 /
Muokattu: 07.03.2013 11:05:05 / Mikko Kauppinen

Poolissa jälleen 16 pelaajaa ja tuttu voittaja


Keskiviikon poolkisat pelattiin jälleen täydellä 16 pelaajan kaaviolla mikä tuntuukin olevan tämän hetken trendi, sillä koko kauden pelaajakeskiarvo on noin 15 osallistujaa/kisa. Osallistujat koostuivat Miika Virtasta lukuun ottamatta klubin ja EBK:n jäsenistä mikä kertoo hienosta seuran sisäisestä aktiivisuudesta.

Pelimuotona vuoroviikoittaiseen tapaan oli kymppipallo, jota pelattiin voittajien puolella neljään voittoon ja tappiopuolella kolmeen voittoon. Pauli Peräinen pelasi itsensä hienosti cupiin suoraan voittajien puolelta saalistettuaan Mika Koljosen ja Mikko Kauppisen päänahat. Jälkimmäistä vastaan Pauli teki kylmän viileän aloituspartin kontraerään. Korkealla piste keskiarvolla pelaava Miika Virtanen oli tyly vastustaja Pasi Kilpivaaralle ja Tuomo Träffille. Miika voitti molemmat ottelut puhtaasti 4-0. Myös Jesse Särkisilta ja Hannu Vesterinen taiteilivat itsensä totutusti cupiin voittajien puolelta.

Hannu oli alkukierroksilla antanut jo yhden piikin Tuomas ”Tube” Komille, mutta Tube selviytyi loppukahinoihin puhtailla 3-0 voitoilla Mikko Paajasesta ja Matti Hämäläisestä. Toinen Vesterisen piikistä saanut pelaaja oli Jarno Ahola, joka niin ikään suoriutui vasemmalta laidalta cupiin voitolla Vesa Puustisesta. Myös Miika Virtasen piikittämä kaksikko Tuomo Träff ja Pasi Kilpivaara toipuivat tappioistaan sen verran, että pääsivät loppupeleihin.

Jo alkukierroksilla erittäin vakuuttavasti pelanneet Miika Virtanen ja Jesse Särkisilta selvittivät cupin ensimmäisen kierroksen helposti 4-1 voitoilla. Hannu Vesterinen isku oli myös kunnossa kovasta kaaviosta huolimatta, Hannu matkasi semifinaaliin 4-0 voitolla Tuomo Träffistä. Hienot kisat pelannut Pauli Peräinen joutui lopulta taipumaan Tuomas Komille kahdeksan parhaan joukossa lukemin 2-4.

Ennen semifinaalipeliään Jesse Särkisiltaa vastaan Miika Virtanen oli hävinnyt ainoastaan yhden erän koko illan aikana. Tilastot eivät tunnetusti kuitenkaan paljoa paina kesken ratkaisuotteluita ja Jesse käänsikin ottelun edukseen lukemin 4-1. Toisessa semifinaalissa Tuomas Komi sai revanssin Hannu Vesteristä vastaan. Tällä kertaan Tube vei pidemmän korren lukemin 4-2, joten finaaliin saatiin tuttu kaksikko Komi-Särkisilta.

Jesse oli finaalissa ns. normileikkuussa ja ottikin numeroiden valossa selkeän 4-1 voiton Tubesta. Jesselle näin kauden viides voitto!

Jackpotiin oli iltaa varten kertynyt jo 270 euroa. Pottia pääsi ratkomaan Tuomas Komi ja Jarno Ahola. Tube saikin onnistuneen aloituksen, jonka jälkeen pallo kerrallaan taisteli itsensä hienoilla pussituksilla aina toiseksi viimeiseen palloon asti. Kasissa oli erittäin ohut leikkuu ja pallo ei aivan löytänyt tietään pussin pohjille. Tämän päälle Jarnolta vielä kuiva aloitus, joten ensi viikolla lähennellään jo 300 euroa!Luettu: 2451 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
12.03.2013
20:59
  Jos valkoinen savu nousee....:)
Skobe
08.03.2013
22:41
  Miltäs kuulostaa jos kuitenkin laitetaan ensi viikkokisojen osallistujien kesken tukkimiehen kirjanpidolla "neuvoa antava" kansäänestys asiasta. Jos kannatusta tulee, niin pelataan testipelejä eri tasoisten pelaajien kesken ja mittaillaan erien kestoja ym.
Tube
08.03.2013
16:50
  Ihan ok pelejä, mutta ei mun mielestä kumpikaan sovellu meidän viikkokisoihin. Noissa peleissä tasoerot korostuu entisestään, etenkin kun pelataan ilman tasoituksia. Straight 30 pisteeseen on todella raaka hyville pelaajille ja sit taas peliä aiemmin pelaamattomat/vähän pelanneet joutuu miettimään entistä enemmän lyöntejään ja pelit venyy entisestään. Sit taas 40/50 pisteeseen jotkut alkukierrosten pelit saattaa kestää pitkästi toista tuntia.

Mielummin otetaan näille erikoislajeille aluksi erillisiä kisoja ja vaikka sitten tasoituksilla tarvittaessa, jos se innostaisi kokemattomampia mukaan.

Voidaan toki sen jälkeen kokeilla viikkokisoissakin, jos halua löytyy muiltakin, kun klubin top5-pelaajilta. Ei kuitenkaan tehdä mitään loppukauden pysyvää päätöstä suoraan.
Hannu
08.03.2013
16:31
  Yksi tapa nopeuttaa one pockettii mitä on Jenkeissä jossain turnauksia käytetty on että spotataan kaikki kitcheniin tulleet pallot
WJ
08.03.2013
16:06
  aluksi. Tämä on todella hyvä idea. toiseksi streitti on yksi parhaimmista treenimuodoista kun itsekseen pelaa ja sopii kaiken tasoisille. ainut haitta puoli tulee siinä että pelit jää lyhyiksi jolloin peli hieman muuttuu mutta en usko että se haittaa tälleen viikkokisatasolla. eli hep ääni streitille.

yxtaskusta viikkokisoihin ei ikävä kyllä taida olla koska tosiaan erän kestot vaihtelee 5 minuutista tuntiin. Se että jos vastakkain on kaksi peliä osaavaa/ymmärtävää pelaa vastakkain niin erät venyy väkisin. mutta ilman muuta kesällä voi ja pitää kokeilla. tässä samalla ehdotankin että järkätään one-pocket kisoja tämän vuoden aikana. ja perjantaille niinkuin klubin ekana vuonna jolloin järkättiin friday night kisoja(tai yritettiin järkätä) bänkissä, streitissä ja one pocketissa ja ainut mikä pelattiin oli OP.

yhteenvetona että streitti ilman muuta mukaan viikkokisa toimintaan. ja OP kokeiluun kesällä.

ps. Yxtaskua voisi esim kokeilla siten että molemmille vaikka kolme palloa eteen eli pelataan esim 5 palloon normi 8 sijaan. jolloin pelit lyhenee ainakin jonkin verran
Hannu
08.03.2013
15:10
  Moro! Kuulostaa hyvältä idealta ottaa uusia pelejä! One pockettia voisi kokeilla kesällä kun on tauko rg-viikkokisoista. Vaikka itse olenkin klubimme yksi aktiivisimpia one pocket pelaajia (eli Jarnon lisäksi toinen joka sitä joskus pelaa :) niin en ottaisi sitä viikkokisakalenteriin pysyvästi. Kyseessä kuitenkin "spesiaalipeli", ja lisäksi erien kestoissa isoja vaihteluita.

Tärkeämmäksi katsoisin streitin tuomisen viikkokisakalenteriin. Streitti on kuitenkin SBIL:n kisoissa pelattava muoto, joka on erittäin kehittävä peli. Lisäksi monilla on jonkinasteinen kammo peliä kohtaan, vaikka hyvin tiedostaakin pelin hyvät puolet (allekirjoittanut mukaan lukien). Viikkokisoissa saisi hyvän motivaation peliin ja se tulisi tutummaksi. Pelien pituudet voisi olla esim 30-40p. Esim alkupelit 30p ja cup 40p.

Itse olisin sillä kannalla, että 8, 9, 14.1 ja 10 vuorottelisivat peräkkäin, joka toinen rotaatio ja joka toinen pattern play-peli.

One pocketista voisi järkätä jonkun liigatyyppisen tai jonkun sarjan esim. kuukausikisoja tai jotain ton tyyppistä... 15k added... kaikki parhaat yms ;)
Skobe
08.03.2013
11:29
  Järjestystä ajattelin lähinnä tuonmoiseksi, jotta joka toinen peli olisi rotaatiota ja joka toinen kasia tai streittiä. Pitää ottaa muutamia koepelejä klubilla vaikka streittiä 30 pisteeseen ja tutkia pelien kestoja. Keskiviikkona voitaisiin tehdä äänestys viikkokisojen yhteydessä tehdäänkö muutosta (vuodenaikapotin jälkeen) vai ei.
JB
08.03.2013
11:16
  Minulle käy kaikki. Suosittelen, että mahdollisia muutoksia tehdään vasta vuodenaikapottien välissä, eli jos esim. haluaisi ottaa streittiä mukaan niin tekisi sen ensimmäisen kerran pääsiäisen jälkeen, kun niillä nurkilla alkaa toinen vuodenaikapotti joka kestää kesätaukoon asti. Sitten kesällä One-pocket kisoja niin kuin Skobekin ehdotteli ja tutustuu samalla siihen, että miten sitä kannattaa viikkokisoissa vedellä, jos ottaa ihan Rankingiin mukaan. Minulle siis käy kaikki variaatiot - mielenkiintoiselta kuulostaisi kyllä, jos olisi enemmän eri poollajeja viikkokisoissa ja ehkä se olisi myös kehittävääkin. Toki, ei ole pakko olla mitään tiettyä järjestystä kisoilla vaan voihan viikkokisatkin aikatauluttaa lajikohtaisesti vaikka koko kausi, että niitä esim. pelattaisiin vähän myös SBIL:n kisojen näkökulmalla valmistautuen RG- ja SM-kisoihin.
Skobe
08.03.2013
10:53
  Ainakin streitin voisi mielestäni ottaa vaikka samantien ohjelmistoon. Järjestys: Kymppi, kasi, ysi, streitti. En tunne onepocketia kovinkaan hyvin, mutta siinä saattaa tulla isoja eroja erien kestoissa, mikä vaikuttaa taas kisojen läpivientiin.. Kesällä rg:n ulkopuolella voitaisiin kyllä ajatella one-pocket viikkokisoja. Laitetaan sitten sbil-palstallekin kutsua. Se vetää ihme jengiä helsingforssista mukaan..
altti
08.03.2013
10:42
  Ainakin One pocket houkuttaisi uutta osanottajaa...
Jeps
08.03.2013
09:43
  Tuli tässä mieleen... Käsittääkseni 9- ja 10-pallo on mielekkäimmät pelimuodot valtaosan mielestä? Nyt kuitenkin pelataan 3/4 viikkokisoista näitä rotaatiopelejä, ja omasta mielestäni voitaisiin kokeilla esim kesällä eri pelejä kun rg on katkolla. Miltä kuulostaa esim one pocket, tai 14.1 viikkokisat kokeiluna? Itse olen pelannut one pocketia n 5 erää elämässäni, mutta haluaisin oppia sitäkin ja kyseessä on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen peli. Sitä pitäisi tosin varmaan pelata 1, tai max 2 voittoon. Streittiäkin voisi kokeilla pelata esim 30 pisteeseen. Kaikista lajeista oppii varmasti uusia asioita ja ne kehittävät toinen toisiaan. Mun mielestä oikeastaan ideaali tilanne olisi se, että pelattaisiin viittä lajia vuorotelleen 8,9,10, 1 pocket, straight pool. En tiedä miten 2 jälkimmäistä käytännössä onnistuu viikkokisassa, ja kiinnostaako ketään ollenkaan...? Mielipiteitä?
Tor
07.03.2013
16:21
  Jepster on kone. Hyvä Pauli P. , treenaus alkaa kantaa hedelmää :)
Puustis
07.03.2013
12:21
  Kaavio paranee viikko viikolta, paranispa oma pelikin samaa tahtia :)
JB
07.03.2013
12:18
  Rankinglista päivitetty. Kaavion lookissa ei ole mitään valittamista - hyvä on minun mielestäni!
Skobe
07.03.2013
11:09
  Mitä mieltä kaavion lookista? Näkeekö tuosta lukea hyvin eri laitteilla?