Uutiset
Luotu: 24.03.2013 23:09:00 /
Muokattu: 25.03.2013 10:18:57 / Joni Ahola

Pyramidi RG-kauden viimeinen osakilpailu pelattiin Espoossa


Omalla klubillamme pelattiin viikonloppuna kuluvan kauden viimeinen pyramidin RG-kilpailu ja lajimuotona oli The Dynamic Pyramid mikä tunnetaan kansankielellä paremmin nimellä Nevskaja. Mukana oli 21 osallistujaa ympäri Suomen sillä mukana oli myös neljä pelaajaa Oulusta ja yksi pelaaja Rovaniemeltä. Valtaosa pelaajista oli pääkaupunkiseudulta ja EBK:lta. Ikäjakauma oli myös mukavan laaja sillä kisojen nuorin pelaaja oli vasta 15-vuotias OBK:n Akseli Matikkala, kun puolestaan kokeneimman pelaajan titteli meni Alex Magzhanoville (66v)


Espoon Biljardikerhon Alex Magzhanov oli turnauksen kokenein pelaaja ja pelannut pyramidia jo ennen kuin suurin osa turnauksen muista pelaajista on edes syntynyt. Magzhanov nähdään usein kärkitaisteluissa mukana, mutta tällä kertaa tie päättyi jo ennen 8-cupia, kun seurakaveri Kim Laine pudotti hänet turnauksesta. Magzhanov on myös pelannut kaisaa silloin tällöin ja omaa kokemusta myös siinä lajissa jonkin verran. Hän edustaakin Venäjää tulevissa kaisan MM-kilpailuissa jotka pidetään ensi kuussa Kotkassa.

Helsingin puh.veli-klubia edustava Jesse Hämäläinen oli jälleen vakuuttavan tehokas ja iski voittamattomana itsensä suoraan semifinaaleihin asti erälukemin 13-4 ja kolmen voitetun ottelun jälkeen. Viime vuoden finaalipaikka vaihtui nyt semifinaalipaikkaan, kun Petri Pohjola oli häntä vastaan semifinaalissa tylyn tehokkaassa kunnossa voittamalla Hämäläisen suoraan 0-5.

Joni Ahola selvitti tiensä ainoana EBK:n pelaajan semifinaaleihin saakkaa. Vastustajana 8-cupissa oli Mika Juola ja ottelu päättyi Jonin voittoon 1-5. (8-4, 0-8, 6-8, 2-8, 1-8, 1-8). Ottelusta on videomateriaalia osoitteessa: http://www.ustream.tv/recorded/30275747


Kilpailujen johtajana toiminut Joni Ahola pelasi viime vuotiseen tapaan itsensä jälleen semifnaaleihin asti. Tappio tuli siellä sitten toistamiseen samalta mieheltä, Juho Nykäseltä lukemin 2-5 niin kuin myös alkukierroksilla. Semifinaali Juho Nykäsen kanssa pelatusta ottelusta on nähtävissä osoitteessa: http://www.ustream.tv/recorded/30314323

Finaalissa kohtasivat kisojen kaksi ennakkosuosikkia, tämän hetken RG-ykkönen Kotkan Kaisa-Karhujen Juho Nykänen ja Suomen kaikkien aikojen pyramidipelaajamme Hyvinkään Biljardikerhoa nykyisin edustava Petri Pohjola. Ottelu alkoi Pohjolan komennossa ja hän siirtyikin 3-0 johtoon, jonka jälkeen Nykänen pystyi kaventamaan peliä vielä 3-2 lukemiin asti. Tiukkojen vääntöjen jälkeen Pohjola kuitenkin piti pintansa ja voitti turnauksen kaksi viimeistä freimiä itselleen ja koko ottelun lukemin 5-2.


Juho Nykänen voitti viime vuonna Espoossa pelatun RG-kilpailun joka oli hänen uransa ensimmäinen RG-voittonsa. Siitä alkoi voittoputki joka kantoi hedelmää yhden unelmakauden verran sillä Nykänen voitti tällä kaudella kolme ensimmäistä RG-kilpailua ja kahdessa viimeisessä pelasi itsensä aina finaaliin asti. Eli Juho Nykänen voitti kokonaisrankingin ylivoimaisesti.


Petri Pohjola on edelleen Suomen ykköspyramidisti taukoiluista huolimatta. Tämä oli Pohjolan kauden ensimmäinen RG-kilpailu ja hän pelasi vakuuttavasti häviten koko turnauksessa vain viisi erää (23-5) ja pallosuhdekin oli murskaavan ennätyksellinen +104. Turnauksen finaalin näkee tästä: http://www.ustream.tv/recorded/30316723

EBK sai neljä omaa ukkoa seitsemän parhaan joukkoon, kun hienosti myös Santeri Saarinen, Kimi Laine ja Risto Ahola taistelivat myös 8-cupiin. Kiitoksia kaikille pelaajille ja katsojille. Ennen kaikkea suuri kiitos kisojen toimihenkilöille, mutta varsinkin erityiskiitokset kahdelle pääuurastajalle Vesa Puustiselle ja Joni Jäntille jotka uhrasivat järjettömän määrän omaa vapaa-aikaansa jälleen kerran klubin hyväksi notkumalla klubilla ja auttamalla juoksevissa asioissa niin kisojen suhteen kuin keittiön puolella, vaikka eivät olleet edes peleissä mukana. Erittäin esimerkillistä toimintaa jälleen. Tapahtuma oli hieno ja kokonaisuudessaan mukava ja myös kakkospyrispöytä sai valtavasti kehuja ja toimi loistavasti - täydellisesti ja oli snookerrungosta/-kivistä huolimatta parempi pöytä pelata kuin meidän oma aito pyrispöytämme. Kiitoksia siis pöydän laittajille, arvosana oli kisojen jälkeen pöydälle täysi 10+.

Pelikaaviohan on kokonaisuudessaan nähtävillä:
http://www.espoonbiljardikerho.com/files/Pyramidi_RG5_Nevskaja_EBK_20130323.htm

Pelistatistiikkaa:
http://www.espoonbiljardikerho.com/files/PyrisRG5_Statistics.jpg

Lopputulokset:
http://www.espoonbiljardikerho.com/files/PyrisRG5_Results.jpg


Kuvat: Joni Koskinen


Iloinen nelikko vasemmalta oikealle: Jesse Hämäläinen PVK, Petri Pohjola HyvBK, Juho Nykänen KaKa, Joni Ahola EBK

 Luettu: 2297 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti: