Uutiset
Luotu: 09.05.2013 17:20:30 /
Muokattu: 09.05.2013 17:23:25 / Mikko Kauppinen

Menikö Jackpot, voittiko Suomi, kuka vei poolin viikkokisat?


MM-lätkä ja tietoisuus siitä, että keskiviikkoa seuraava päivä oli kansallinen vapaa, ilmeisesti verotti porukkaa keskiviikon pool karkeloista. Jääkiekkoa tosin seurattiin myös EBK-klubin isolta kankaaltakin. Keskiviikon pelinä oli vuorossa USA - Suomi. Suomi sai otteluun hienon alun menemällä ensimmäisessä erässä 1-0 johtoon. Erän loppupuolella USA:n Craig Smith tasoitti kuitenkin lukemat 1-1:een. Toinen erä oli maaliton ja kolmannen vei USA peräti 3-0. Illan hahmoina häärivät kolme maalia sivaltanut Craig Smith, USA:n maalivahti John Gibson sekä McDonald’s –hampurilaisketjun logoa muistuttava päävalmentaja Jalosen tukka.

Kun ei MM-jääkiekosta jäänyt tällä kertaa enempää raportoitavaa, keskittykäämme siis illan huippuhetkiin eli pool-biljardin keskiviikkoisiin viikkokisoihin. Pelimuotona oli tällä kertaa kymppipallo ja osallistujat koostuivat poikkeuksellisesti 12:sta EBK-klubin aktiivista. Vieraspelaajia ei tällä kertaa paikalla nähty.Ensimmäinen kierros sekä voittaneiden puoli pelattiin neljään voittoon ja tappiopuoli kolmeen voittoon.

Kisoissa ei sinällään nähty kovin suuria yllätyksiä kun voittaneiden puolelta cup-peleihin selvisivät Janne Alho, Jesse Särkisilta, Mikko Kauppinen ja Hannu Vesterinen. Vasemmalla laidalla pelanneet Pauli Wigelius ja Tor Janzon ottivat yhteen pääsystä cupiin. Tor vei ottelun puhtaasti nimiinsä ja nappasi jälleen yhden cup-niitin vyölleen. Muita jatkoon päässeitä olivat Tomi Lindroos, Tuomo Träff ja Tuomas Komi.

Janne Alhon ja Tuomo Träffin välinen cup-matsi oli kierroksen tasaisin pelin edetessä aina kontraan asti. Kontraspesialisti Tuomo vei ottelun lopulta rutiininomaisesti nimiinsä. Muut tulevat semifinalistit olivat Jesse Särkisilta, Mikko Kauppinen ja Hannu Vesterinen.

Tuomo Träff jatkoi hienoja otteitaan tähtipelaaja Särkisiltaa vastaan semifinaalissa taistellen pelinsä jälleen kontraan. Tällä kertaa Jesse oli kuitenkin vahvempi ja eteni näin finaaliin asti (tahaton sanamuunnos). Toisessa semifinaalissa nähtiin lähinnä shakkipeliä muistuttavaa taktikointia, jossa Hannu Vesterinen osoittautui Mikko Kauppista etevämmäksi lukemin 4-2.

Hannun kauden kolmas finaali päättyi kuten hänen aikaisemmatkin finaalitaistot; voittoon. Pitkähköltä vaikuttanut peli päättyi Hannun 4-2 voittoon Jesse Särkisillasta.

Jackpot jatkui tutulla kaavalla eli arpa osui jälleen Mikko Kauppisen kohdalle, jonka ”Dennis Orcullolta opittu salettibreikki” ei onnistunutkaan. Jo nimensä velvoittamana toiseksi suorittajaksi arvottiin Joonas ”Bingo” Lounamaa. Joonaksen breikissä ysipallo lähti jo lupauksia antavasti kohti keskipussia, mutta päätyi kuitenkin muutaman sentin sivuun kohteestaan.Luettu: 1969 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tor
13.05.2013
16:44
  Jos oisin tiennyt tän pisteytyksen, niin oisin vetänyt kontraan saletisti :)
JB
13.05.2013
09:38
  Rankinglistat päivitetty. 12 pelaajalla sijoilal 5.-6. ja 7.-8. pitäisi olla eri rankingpisteet joten jotta ei tästä kaavioerosta tule "ilmaisia" lisäpisteitä kenellekkään niin cupissa 0-4 hävinneet Janzon ja Lindroos tulevat olemaan sijalla 7.-8. (2 pistettä) ja Alho ja Komi sijalla 5.-6. (3 pistettä)
Tube
09.05.2013
21:34
  Hyvä Skobe :)
heggenstein
09.05.2013
17:49
  Skoben kynä on kyllä hyvin teroitettu!
Skobe
09.05.2013
17:24
  Olisi muuten pitänyt vetää 4-pelaajan cupilla. My bad, totutusti otin esille "ultimaattisen pool kaavion", jossa on kasin cuppi.