Uutiset
Luotu: 15.05.2013 23:30:31 /
Muokattu: 16.05.2013 09:16:01 / Mikko Kauppinen

Jackpot thrilleri & pool viikkokisatulokset


Jääkiekon MM-kisoissa vietettiin sopivasti välipäivää mikä tarjosi otolliset asetelmat keskiviikkoisille pool-biljardin viikkokisoille. Siinä missä viimeviikolla pelattiin viikkokisat EBK:n jäsenten kesken vain 12 pelaajan voimin, tällä viikolla mukana oli vieraspelaajien säestämänä hienosti 18 osallistujaa.

EBK Pool-rankinglista päivittyi jälleen kahdella uudella nimellä, kun Heikki Lahtela sekä Firat Özturk ottivat osaa mittelöihin. Alkuvuoden aikana eri osallistujia on nyt kertynyt kaiken kaikkiaan 45 henkeä.

Tämän viikon pelimuotona oli 9-pallo, jota pelattiin voittajien puolen osalta neljään voittoon ja tappiopuolella kolmeen voittoon. Ensikertalaisena pelannut Heikki Lahtela osoitti kyllä pelimiehen merkkejä otteluissaan, mutta joutui kuitenkin taipumaan Tuomo Träffille sekä Firat Özturkille. Firat itse pääsi kahden voiton ansiosta yrittämään pääsyä kahdeksan pelaajan cup-vaiheeseen, mutta karsiutui niukasti jatkopelien kynnyksellä.

Voittajien puolen cup-suoriutujat olivat Jesse Särkisilta, Joonas Lounamaa, Mikko Kauppinen sekä Jarno Ahola. Kaavion vasempaan laitaan oli sysätty kova nippu pelimiehiä, joista lopulta jatkoon selvisivät Tomi Lindroos, Tomi Piiparinen, Hannu Vesterinen sekä Mika Koljonen.

Cupin ensimmäisellä kierroksella ainoastaan Särkisillan ja Piiparisen ottelu eteni kontraan asti, Lindroosin, Kauppisen ja Vesterisen voittojen ollessa selvempiä. Tomien Piiparisen sekä Lindroosin välinen semifinaalitaisto oli niin ikään selvää kauraa Piiparisen voitettua ottelu selvästi 4-1. Toisessa semifinaalissa Hannu Vesterinen kukisti viimeviikkoiseen malliin Mikko Kauppisen lukemin 4-2.

Hannu ”middle-pocket-kid” Vesteriselle näin ollen jo kauden neljäs finaalipaikka ja jo toinen perätysten. Aivan vieras finalisti ei Tomi Piiparinenkaan ole, sillä käymästään seitsemästä kisasta Tomi on napannut peräti viisi finaalipaikkaa. Ottelu alkoi Hannun viedessä peliä hänen siirtyessä jo 2-0 johtoon. Tomi kavensi hienolla putsilla kuitenkin lukemat 2-1:een ja lähellä oli vielä aloitusparttikin tämän jälkeen. Missatun kutospallon johdosta Hannu pääsi kuitenkin kuittaamaan seuraavankin erän nimiinsä. Hannun johtaessa peliä 3-1, hänelle tarjoutui parikin paikkaa ratkaista ottelu Tomin hieman epätyyppilisten virheiden seurauksena. Hannu uitti kiven kuitenkin kulmaan väärässä kohtaa ja Tomilla oli helppo paikka kaventaa peli jälleen tilanteeksi 3-2. Voitokkaan erän jälkeen Tomin breikki palautui kuivana ja tätä paikkaa Hannu ei enää missanut. Hieno kaikki yhdeksän palloa kattanut partti ja kauden neljäs voitto Hannu Vesteriselle!

Spektaakkelimainen Jackpot saavutti viikkokisojen yhteydessä merkittävän virstanpylvään kun potti nousi tasan 500 euroon. Ensimmäiseksi yrittäjäksi arpa heitti Jarno ”Kunfu-Panda” Aholan. Hetkeä ennen Jarnon yritystä, EBK-klubin tiloissa oli havaittavissa selvää jännitystä ilmassa. Huhut ovat kertoneet myös Jarnon opetelleen Dennis Orcollon salettibreikin. Suuren yleisön yllätykseksi Jarno päättikin käyttää semi-soft-hard-breikkiä, jonka tuloksena pallo meni kyllä koteloon, mutta suoraa näkymää seuraavalle ykköspallolle ei kuitenkaan ollut. Jarnolta hieno oma-yksi valli säkitys ja hyvin seuraavan pallon päälle. Toinenkin pallo meni näyttävästi koteloon ja kaupanpäälliseksi Jarnolle ns. maximi päälleveto. Niin monesti on nähty, kun kaikki isoin työ on tehty, seuraavaan helppoon palloon keskittyminen saattaakin herpaantua. Näin kävi myös tällä kertaa. Jarnolle helppo missi ja vuoroon ysibreikki spesialisti Vesa Puustinen. Ennen aloitusta jo maalailtiin, ysin uppoavan joko nakeista keskelle tai saman vallin kulmapussiin. Huuto olikin melkoinen, kun ysipallo singahti matkaan kohti kulmapussia. Veskun harmiksi pallo meni hiuksen hienosti ohi hivellen haagien suita.

Tähän lyöntiin päättyi lupaavasti alkanut sarja.

Ensi viikolla muovimukissa kelluttelee siis puolen kilon siika!Luettu: 2286 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
16.05.2013
15:49
  Rankinglistat päivitetty. AP:t jäi merkkaamatta listaan joka on nyt näkyvillä, mutta lisäsin kuitenkin exceliin saman tien, joten tulevat tänne näkyviin seuraavalla päivityskerralla. Alkaa muuten olemaan aika mössevä potti jacksoninpotissa, tuostahan saa jo melkoisen kansanjuhlan aikaiseksi keskiviikkoisin.
Skobe
16.05.2013
11:12
  Se on maximi. Tilanteesta on myös videotallenne. Jos ette muuten sitä pääse klubille katsomaan, Yle lähettää sen erikoislähetyksenä TV2:lta lauantaina klo.21.00 (illan Tartu mikkiin lähetys siirtyy sunnuntaille).
Pete
16.05.2013
10:08
  Skobe, ei toi päällevetokaan ihan maximi ole jos kattoo Jarpin takakättä. ;)
Skobe
16.05.2013
09:18
  oho, tekstiä hieman viilattu turhan tarkkaavaisten lukijoiden vuoksi.
JJ
16.05.2013
08:35
  Mä en vissiin vaan osaa, mutta eikö toi Jepen ja Tomi P:n peli mennyt kontraan? :-)
Skobe
15.05.2013
23:33
  AP:t
Tuomas Hänninen 1
Jesse Särkisilta 1
Hannu Vesterinen 1