Uutiset
Luotu: 23.05.2013 13:01:56 /
Muokattu: 23.05.2013 13:04:11 / Mikko Kauppinen

Odotettu kaksikko poolin viikkokisafinaalissa


EBK poolin viikkokisoissa rikotaan näemmä viikko toisensa jälkeen eri ennätyksiä. Tämän viikon ennätykselliset tilastot olivat 546 euron arvoinen jackpot sekä 24 pelaajan osallistujamäärä. Tiettävästi näin suurta osanottajamäärää ei ole vielä klubin historiassa nähty viikkokisatasolla.

Pelimuodoista vuorossa oli vuoroviikoittaiseen tapaan kymppipallo, jota pelattiin kolmeen voittoon kisojen suuren suosion vuoksi. Nuori Aleksi Nylund otti osaa kisoihin ensimmäistä kertaa. Aleksi näyttikin kyntensä taistelemalla ottelunsa konkaripelaajia Pasi Kilpivaaraa sekä Tuomo Träffiä vastaan aina kontraan asti, mutta joutui niissä lopulta taipumaan. Kisojen toinen juniori-ikäinen peluri, Casper Matikainen sen sijaan pääsi pelaamaan aina pääsystä kahdeksan pelaajan cupiin asti. Kaiken nähnyt ja kokenut poolin mestaruussarjaa kiertävä Henri ”mestis-heka” Kaksonen oli kuitenkin tuossa ottelussa vahvempi lukemin 3-0.

EBK:n pool-rankingin top 4 pelaajista vain Jesse Särkisilta selviytyi jatkoon alkupeleistä, Vesterisen, Komin ja Kauppisen tiputtua kisoista ennenaikaisesti. Voittajien puolelta jatkoon selvisivät Juan Castaneda, Markus Leppiaho, Janne Alho sekä Pasi Kilpivaara.

Kaavion vasemmasta laidasta jatkopeleihin itsensä kampesivat Särkisillan lisäksi Tomi Piiparinen, Henri Kaksonen ja Markku Määttä. Näin cup-peleihin saatiin mielenkiintoiset ja ennakko-arvioissa tasaiset peliparit. Juan Castaneda ja Jesse Särkisilta pelasivat todella pitkän ja taktisesti mielenkiintoisen kontraerän, jossa tähtipelaaja Särkisilta oli lopulta vahvempi. Toisessa puolivälieräottelussa vastakkain olivat mestaruussarjan tähdet Markus ”Tuisku” Leppiaho sekä Henri ”Heggins” Kaksonen. Heggins osoitti vaarallisuutensa kohtelemalla Leppiahoa kaltoin 3-0 lukemin. Kolmas cup-taisto oli EBK:n jäsentenvälinen Markku Määtän ja Janne Alhon ottaessa yhteen. Kovassa iskussa oleva Janne Alho voitti viime aikoina vähemmän pelanneen Markku Määtän suoraan 3-0. Neljännessä ”kvartsissa” vastakkain olivat tuore EBK:n snookersarjan voittaja Pasi Kilpivaara sekä käsittämättömän kovassa vireessä oleva Tomi Piiparinen. Tomi vei lopulta tasaisen ottelun kontrassa 3-2.

Semifinaalissa Särkisilta ja Piiparinen voittivat omat ottelunsa Kaksosta ja Alhoa vastaan tällä kertaa jo ennen kontraa, joten illalle saatiin varsin odotettu finaalipari. Jesse ”Jepster” Särkisillalle finaali oli jo kauden 11:sta ja Tomi Piipariselle kauden kuudes. Tomin tilastoissa huomion arvoinen seikka on, että hän on pelannut vasta kahdeksat kisat kauden aikana. Finaali pelattiin illan ainoana otteluna neljään voittoon ja sen päättymistä saatiin odotella pitkälle yli puolen yön. Voittajaksi seuloutui loppujen lopuksi jo kahdeksatta kertaa Jesse Särkisilta!

Illan seuratuin tapahtuma oli jälleen kerran kahden pelurin jackpot –yritykset. Onneaan onkimassa olivat tällä kertaan Casper Matikainen sekä Pauli Wigelius. Molemmilta epäonnekseen kuivat aloitukset, joten potissa on ensi viikolla 546 euroa pohjilla.Luettu: 2191 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Jeps
24.05.2013
14:19
  Meni yli yhteen ja kahden aikaan pääsin nukkumaan. Jos olisi vedetty kympin sijaan ysiä, niin LUULISIN, että tunti olisi säästynyt helposti... Kisat kuitenkin kesti sen +7,5 tuntia. Kasia oltais tökitty koko yö.
Skobe
24.05.2013
14:10
  Myös mukana olevien pelaajien nopeus vaikuttaa kummasti, pelien kestot ovat viikkokisoissa olleet jossain 15-90 minuutin välissä. Yksikin puolentoista tunnin peli, venyttää kisoja jo kummasti.
Skobe
24.05.2013
14:08
  Olin kyllä aiemmin muutosta vastaan hieman varauksella tosin, mutta kyllä hieman kauhistuttaa ajatus, että kasipalloa vedeltäisiin 24 pelaajalla kolmeen voittoon kun 10-pallokin venyi jonnekin klo. yhden tietämille. Vaikea sanoa edelleen..
Jeps
24.05.2013
10:38
  Aiemmin ehdottelin, että tietyn os.määrän täyttyessä pelattaisiin aina 9-palloa. Edelleen olen tämän kannalla, vaikka se aiemmin ei saanut kannatusta... Se on kuitenkin näin pitkässä juoksussa selkeästi nopeampi peli kuin 10- , saatika 8-pallo.
JB
24.05.2013
10:06
  Rankinglista päivitetty. Poolin viikkokisoihinhan on määritelty 24 ylärajaksi os.määrässä ja aikaisemmin ei klubin aikana ole näin suurta ollut. Sitä voi vetäjät miettiä, että pidetäänkö 24 pelaajan rajasta kiinni tulevaisuudessa, ehkä ihan hyvä, kun ei finaaleja ole kiva vedellä pikkutunneilla.
Skobe
23.05.2013
13:14
  Aloituspartit:
Komi 1
Kaksonen 1
Tulikohan todella vain 2 ap:ta, vai jäiköhän niitä ilmoittamatta..?