Uutiset
Luotu: 30.10.2013 01:38:54 /
Muokattu: 30.10.2013 11:28:56 / Tuomas Komi

Johnny Boyh puhtaalla kaisan viikkokilpailujen voittoon


20 pelaajaa otti osaa lokakuun viimeiseen kaisan viikkokilpailuun. Koska kyseessä oli syksyn vuodenaikapotin päätöskilpailu, oli kilpailussa jaossa 1,5 kertaiset rankingpisteet. Turnaus oli vallan yllätyksellinen sillä se oli vuoden ensimmäinen kaisan viikkokilpailu jonka voittaja ei ollut Jackson tai Tube molempien ollessa osallisena kilpailussa. Yksi suurimpia yllätyssuorituksia nähtiin cupin ensimmäisellä, eli kolmannella kierroksella, kun Pentti Kalliomäki tuli takaa tasoihin ja ohi ryöstäen Tuomas Komilta voiton lukemin 60-54. Tuben pelitasoa varjosti hieman viime viikolla revähtänyt kylkilihas, mutta Penalta joka tapauksessa upea voitto. Tätä ennen Pena on joutunut kauden aikana taipumaan peräti 17 kertaa kahdesta kannikkoon, mutta nyt voittoja napsahti kaksi Jukka Harjun pudottaessa Penan neljännellä kierroksella.

Toinen turnauksen yllätyspelaaja oli vastikään Naisten Streitti SM-kultaa historian ensimmäisenä viiskymppäsenä ladyna napannut M(arj)ella Frosterus joka kohosi upealla kolmella voitetulla ottelulla aina turnauksen kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi. Mella löi viimeisessä voitokkaassa pelissään Kamikaze-Harpan, eli Harri Korkiakosken joka oli tätä ennen piessyt turnauksen pisimmän sarjan (35) tehneen Joni Jäntin kassalle. Mellan tie päättyi kuitenkin Joni Aholaa vastaan 23-60, kun takaa-ajo (kaisa krossi keskelle vitin nakilla) alkoi hieman liian myöhään Jonin ollessa jo lähes 50 pisteen karkumatkalla.

Turnauksen yksi hienoimmista lyönneistä nähdään ottelussa Johnny Boyh vs. Jackson, jossa kumpainenkin Aholan veljeksistä oli puhtaalla pelillä selvittänyt tiensä neljännelle kierrokselle. Isoveli Joni iskee pikkuveli Jarnon nylppäyksen jälkeen kaisan päätyvallin ja kahden sivuvallin kautta keskelle 12 pisteen arvoisesti. Kylmän viileästi, perusilmettä muuttamatta, veljekset jatkavat peliä tiukkaan aina loppuun asti joka päättyy hieman yllättäen Jonin murskavoittoon 60-13.

Isä-Ahola eli Risto Ahola pelasi tehokkaasti, vaikkakin tuskaili välillä omaa lyöntiään - kuitenkin finaaliin asti puhtaalla pelillä. Semifinaaliottelu Jukka Harjua vastaan päättyi Ripan murskavoittoon 60-3, vaikkakin partti tuli vasta viimeisellä lyöntivuorolla ennen 45 minuutin rankkarirajan täyttymistä. Ripan finaalivastus oli puhtaalla myöskin finaaliin asti pelannut Joni Ahola.

Joni "Johnny Boyh" Ahola menee finaalissa menojaan tehden paljon pitkiä raakoja punaisia pussiin kontrolloiden peliä lähes joka osa-alueella. Lähes ratkaisevan tuntuinen hetki koetaan Ripan pussittaessa luukkukaisan säkkiin tilanteessa 19-36, josta oma humahtaa suoraan keskipussiin. Sekä muutama lyöntivuoro eteenpäin jälleen Ripalla ui oma kaisan pussitusyrityksessä karoista keskipussiin ja tilanne olikin jo kääntynyt Jonille 7-52. Puheenjohtajan ote pitää ja parin taistelutilanteen jälkeen peli päättyy Jonin hyväksi 60-7 ja näin alias Johnny Boyh - kauden avausvoittoon puhtaalla pelillä.Syksyn vuodenaikapotissa oli jaossa 282 euroa jotka kerääntyivät 11 syksyn aikana pelatusta kaisan viikkokilpailusta. Tehokkain pelaajaa oli ylivoimaisen syksyn esittänyt Tuomas Komi joka keräsi ennätykselliset 80 pistettä ja kuittasi itselleen 141€ potin. 80 pistettä yhdessä vuodenajassa on historian tehokkain vuodenaikapottipistesaalis. Toiseksi tehokkain oli Jarno Ahola (85€) ja kolmanneksi tehokkain Altti Helläkoski (56€)

Kautta on jäljellä vielä kuusi viikkokilpailua ja kaisamestaruus 2013. Kauden kahdesta viimeisestä viikkokilpailusta on jaossa vielä 1,5 kertaiset rankingpisteet.Luettu: 2207 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tube
30.10.2013
11:33
  Hyvä JB!
Korjasin uutiseen sen verran omaa terveystilannettani, että kävin uudelleen lääkärissä ja ei ollut kun yhdessä luussa mahdollinen pieni murtuma. Kipu johtuu revähtäneestä kylkilihaksesta.
JB
30.10.2013
10:15
  Muistakaahan ilmoittautua EBK:n kaisamestaruuteen joka pelataan lauantaina 16.11.
Skobe
30.10.2013
08:45
  Hyvää jutunjuurta! Hyvä Joni(t)!
JB
30.10.2013
02:12
  Rankinglistat päivitetty