Uutiset
Luotu: 05.11.2013 20:22:01 /
Muokattu: 05.11.2013 20:51:53 / Joni Ahola

EBK:n kaisamestaruus lauantaina 16.11. klubilla


Espoon Biljardikerhon jäsenille tarkoitettu erittäin perinteinen kaisamestaruus ratkotaan klubimme tiloissa lauantaina 16.11. alkaen kello 12:00. Turnaus pelataan yhden päivän kilpailuna ja osallistumismaksu on 30e. Turnauksesta jaossa myös 1,5 kertaiset rankingpisteet ja pelit pelataan läpi ilman cupia eli kahdesta piikistä pihalle kaavion loppuun saakka.

Ilmoittautumiset: http://www.espoonbiljardikerho.com/Registration.php?id=31

Os.maksu jakautuu 100% palkintoihin seuraavasti:

1. 40% + pytty + mestaruustauluun kuva
2. 25% + pytty
3. 20% + pytty
4. 10%
Pisin sarja 5% + sarjan pituuden verran €uroja (sponsored by EBK)
(mikäli saman sarjan on tehnyt kaksi tai useampi - potti jaetaan)

Lisäksi tietysti turnauksesta laitetaan pystyyn superkaksari (10e/kpl) jossa veikataan finaaliparia. (viime vuonna Tuomo Träff ja Jouni Kelokaski nappasivat 160e superkaksaripotin)

Jos jotain muita ideoita kaisamestaruuspäivän tapahtumiin tai mitä tahansa kommenttia niin kommentoikaa vapaasti.

Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät!

Viime vuoden kilpailutLuettu: 2691 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Da Mahouni Muhis Muhonen
15.11.2013
03:29
  Muistinko oikein että EBK:lla on etä kaksarin peluu mahdollisuus tulevissa Klubin KaisaMestaruus Kilpailuissa ,voisin hieman etäämpää tulla kaksariin mukaan..Terveisiä ja hyviä pelejä
Skobe
07.11.2013
10:51
  Mielestäni nykysysteemi on hyvä ainakin poolin ja Kaisan osalta (ja tod.näk myös Karan). Poolissa sarjamuotoon mentiin, kun yksipäiväisiin kisoihin ei saatu kuin noin 10 pelaajaa mukaan. Kisaviikonloput ovat kortilla eikä niitä ole ensi vuonnakaan yhtään sen enempää kuin nytkään. Yksipäiväisten 10 pelaajan poolmestaruuskisojen voitto on mielestäni alempiarvoinen kuin perus viikkokisojen voitto jossa on esim. 16 pelaajaa. Sarjan seuraaminen ja taulukkoaijoitusten spekuloiminen pitkin syksyä tuo myös hyvän lisämausteen. Semit ja pronssipelit voisi yrittää sopia sellaiseen ajankohtaan kun klubilla on muutenkin porukkaa eikä pelata väkisin keskellä yötä pois. Esim. tiistai tai perjantai päivä voisi toimia..
Se mitä olen Kaisajengin fiilistä kisoissa katsellut,niin ei tulisi mieleenkään järjestää siinä Kaisamestaruussarjaa ainakaan tällä hetkellä. Kaisakisat näyttää olevan paljon sosiaalisempi tapahtuma kuin viivasuisten poolin pelaajien vastaavat kisat..
Eli mennään mielestäni niillä systeemeillä mitkä ovat kullekin lajille parhaita ja perusteltuja.
WJ
07.11.2013
09:01
  mä tykkään kyllä nimenomaan tästä systeemistä varsinkin karassa ja pyriksessä jossa pelaajamäärät muuten saattaisivat jäädä vähemmälle (tai ainakin tälleen on tullut enemmän pelaajia varsinkin pyramidiin)

Kaisaan en tiedä toisiko juuri yhtään pelaajia lisää ja tosiaan se kisafiilis kärsii tossa systeemissä eniten. Kaisamestaruus ansaitsee mun mielestä tämmöisen yhden päivän perinteikkään kisan ja sitä puoltaa se että aina kuitenkin pelaajia on riittänyt,

Siinä vieressä tosiaan voisi pelata vaikka Klubin mestaruussarjan jossa sitten vaikka tasoitukset tai jotain muuta kommerverkkiä
Jeps
07.11.2013
08:45
  Heippa! Hyviä pointteja ja puolensa kummassakin... Nyt kun on toinen vuosi pool mestaruuden pelaamista tällä pitkällä sarjalla pikkuhiljaa loppusuoralla, niin alan vähän olemaan yhden päivän kisojen kannalla siinäkin... (Vaikkakin tämä nykyinen systeemi taisi olla juuri allekirjoittaneen ehdotus) :D

Tuossa yhden päivän kisassa on kieltämättä ihan erilainen fiilis, joskaan siihen ei aina kaikki pääse mukaan muiden menojen/kisojen takia. Thats life...

Jarnon kanssa kun pelattiin pool finaalia vuosi takaperin torstaina myöhään illalla ja klubilla ei ollut ketään muita, niin ei siinä minkään suuren urheilujuhlan tuntua kieltämättä ollut.

Itse siis olen sitä mieltä, että kaikki EBK mestaruudet pitäisi pyrkiä pelaamaan yhden päivän kisana ja ehkä pitää jonkun tällaisen "klubimestaruus"-sarjan erikseen.
Tube
06.11.2013
22:55
  Samaa mieltä, sarjamuotoisena voi pelata klubilaisten kesken milloin vaan. Ja kun ei ole EBK:n mestaruus kyseessä, niin sitä voi varioida ihan toiveiden mukaan. (pistemäärät, tasoitukset, ym.)
JB
06.11.2013
22:23
  Kannatan itse että jatkossakin kaisamestaruus pelataan yhtenä turnauksena ihan historian perinteiden vuoksi, mutta se ei estä etteikö me silti voida pitää lisäksi Snookersarjan tapaista Kaisasarjaa, vaikka heti ensi keväänä johon voi osallistua kaikki klubilaiset.
Pete
06.11.2013
19:45
  Itse kannatan näitä yksipäiväisiä kisoja juurikin tuben + merkkisiin kohtiin vedoten.
JJ
06.11.2013
19:42
  ei kai tässä nyt jokaisesta asiasta ollakaan mielipiteitä kysymässä. Toin vaan esiin sen mitä olen käytävillä kuullut, mutta ilmeisesti se ei tällä kertaa miellyttänyt. Mennään siis eteenpäin vanhalla kaavalla. Kuten aiemmin totesin, niin mulle aivan sama jos hallituksessa asian näin päätämme.

Kaikki eivät ole hallituksen jäseniä, eivätkä näin ollen ääntänsä siellä saa kuuluviin, edes kysymyksen muodossa. Koitin tässä lähinnä tuoda heidän ääntään kuuluviin. Asia loppuun käsitelty omalta osaltani.
Tube
06.11.2013
16:20
  Jokainen saa toki esittää toiveita ja mielipiteitä. Seuralle on kuitenkin valittu hallitus, jonka tehtävä on suunnitella asiat kaikki yksityiskohdat huomioiden. Jos jokaista asiaa kysytään kaikilta klubin 60 ja EBK:n 70 jäseneltä, me ei saada mitään päätöksiä aikaiseksi, kun mielipiteitä tulee kymmeniä erilaisia ja moni ajattelee vaan sitä mikä on itselle mieluisampi vaihtoehto.Alla omat + ja - molempiin:


Lohkojen plussat/miinukset
+ pelejä tasaisemmin kaikille
+ pääsee pelaamaan eritasoisia vastaan
+ ei ole sidottu yhteen pelipäivään
+ huono pelipäivä ei pilaa koko turnausta
- klubin ulkopuolisten osallistumisen vaikeus
- merkityksettömät pelit
- latteampi kisatunnelma
- vaikea päästä kisafiilikseen, kun pelaa yhden pelin n. viikon välein
- pelien sopiminen/ aikataulujen noudattaminen
- taulukoiden ylläpitäminen vaatii jatkuvaa työtä
- muiden lajien vastaavat turnaukset sotkee aikatauluja


Mestaruuskisan (1 pv) plussat ja miinukset:
+ ei tule merkityksettömiä pelejä
+ parempi kisafiilis
+ katsojia ja kannustusta enemmän
+ mukava tapahtuma, hyvä myynti klubille, muu oheistoiminta, puheet, palkitsemiset
+/- päivän kunto ratkaisee
+/- yllätysmomenttia enemmän
- jollekin ei sovi ko. päivämäärä (joka on toki tiedossa jo yli puoli vuotta aiemmin)
- voi käydä huono arpaonni (ainakin ellei sijoiteta pelaajia)


ja niin edelleen..


tähän voi listailla mielipiteitä jatkoksi.


.Muokannut: Tuomas Komi, 06.11.2013 04:20:48
JJ
06.11.2013
12:19
  Ok, sellaista kuvaa ei ollut tarkoitus antaa. Tarkoitin tuolla "hyvä hetki" maininnalla vaan sitä, että kun palautetta pyydetään niin nyt on hyvä hetki sitä antaa

Hieman turhan myöhäistä alkaa muuttamaan tulevan mestaruuskisan muotoa.

Edelleen olen sun kanssa samaa mieltä noista ongelmista ja hyvä, että niitä on nyt listattuna tähän vino pino.

Mutta, muutkin saavat antaa mielipiteitänsä suuntaan tai toiseen.
Tube
06.11.2013
11:47
  Ok, sain tosta sun ekasta viestistä sen kuvan, että olisi vielä mahdollisuus vaikuttaa tämän vuoden pelitapaan. Siksi korjasin.

Esim. viime vuoden 20 osallistujasta 7 ei tällä hetkellä kuulu klubiin. Miten he pelaisivat keskinäiset ottelunsa? Jos vaikka 5-6 sellaista osuu samaan lohkoon, niin miten peluutus klubilla onnistuisi?

Kaisassa EBK:lla on niin pitkät perinteet, että olisi sääli estää osallistuminen muilta kuin klubin jäseniltä. Muissa lajeissa ongelmaa ei ole samassa määrin, kun lähes kaikki ovat klubinkin jäseniä.

.
JJ
06.11.2013
11:33
  On käsitelty joo ja tottakai tänä vuonna mennään tällä tavalla, mutta pyydettiin kommentteja.

On aivan totta mitä sanoit kaisaa pelaavista henkilöistä, sarjan pyörittämisestä ja niiden päälekkäisyyksistä. Ehkä nämä ei vaan ole kaikille tullut mieleen. Tästä syystä tämä on mielestäni hyvä ottaa esille näin, että kaikilla on mahdollisuus saada tämä tieto.

Tässä kun nyt oli jo pompottelua tuon päivän suhteen, niin sekin oltaisiin saatu torpattua pelaamalla sarjana tämä. Kuten kaikki tiedämme, niin nämä vapaat viikonloput ovat vähissä, ellei jopa suoranaisesti loppu. Sen takia on mielestäni hienoa, että useampi mestaruus pelataan sarjana, eikä yhtenä viikonloppuna.

Mulle henkilökohtaisesti ihan sama, vaikka pelattaisiin jatkossakin kuten nyt. Haluan vain ihmisten tuovan mielipiteensä esiin, jotta hallitus voi niiden pohjalta tehdä oikean päätöksen tulevaisuudessa.
Tube
06.11.2013
09:26
  Tätä on kokouksissa käsitelty ennenkin. Tänä vuonna mennään jokatapauksessa näin ja seuraavana vuonna voidaan miettiä muutoksia. Sarja on ihan mukava pelitapa, mutta sen pyörittäminen vaatii paljon työtä ja on hankalaa pelaajille, jos monen eri lajin sarjat menee päällekkäin. Meillä kun on monia, jotka osallistuvat kaikkiin lajeihin. Yksi hankaloittava tekijä on myös se, että kaisassa on eniten niitä pelaajia, jotka kuuluvat seuraan, mutta eivät klubiin.
JJ
06.11.2013
08:41
  Olen useammalta henkilöltä kuullut tässä muutaman viimesen kuukauden aikana ihmettelyä, että miksi Kaisamestaruutta ei pelata samalla kaavalla kun muitakin. Nyt olisi hyvä hetki ilmaista mielipiteenne, jos haluatte Kaisan noudattavan samaa kaavaa, jota käytetään muissakin lajeissa.