Uutiset
Luotu: 06.03.2014 00:08:04 /
Muokattu: 06.03.2014 00:10:40 / Mikko Kauppinen

Poolin viikkokisoissa uutta tilastotietoa ja tutut finalistit


EBK:n biljardipyhättöön Kivenlahteen oli saapunut 15 iloista peluria mittelemään taitojaan kasipallon merkeissä. Ensimmäisen kierroksen pelit sekä tappiopuoli pelattiin kolmeen voittoon, mutta voittaneiden puolella vastustajan kukistamiseen tarvittiinkin sitten jo neljä voittoa. Hallitsevana viikkokisavoittajana peleihin lähti tutusti Jesse ”Jepster” Särkisilta. Tiesittekö muuten, että Jepster on voittanut edellisen kauden alusta tähän päivään mennessä jo 158 ottelua ja hävinnyt ainoastaan 48, eräsuhteen ollessa 702 voitettua ja 418 hävittyä?* Ei siis ollut kovin iso ihme, että ennakkosuosikki Jepster matkasikin jatkopeleihin voittaneiden puolelta. Muita jatkoon voittaneiden puolelta päässeitä pelaajia olivat Jyri Toivonen, Casper Matikainen ja Tomi Piiparinen. Takaporttia jatkoon pääsyyn käyttivät Mikko Kauppinen, Henri Kaksonen, Tuomo Träff ja Pasi Kilpivaara.

Kahdeksan pelaajan cupissa kokemus ja nuoruus asettuivat vastakkain Pasi Kilpivaaran ja Casper Matikaisen kohdatessa. Pasi oli vienyt edellisen kohtaamisen lukemin 4-1, mutta tällä kertaa Pasi sai kuitenkin puristaa keppiä ihan loppumetreille asti vieden ottelun vasta kontrassa edukseen. Henri ”Heka” Kaksonen voitti puolestaan Jyri Toivosen selvin 4-0 lukemin. Otteluparin keskinäiset kohtaamiset illan ottelun jälkeen ovat nyt 3-1 Hekalle. Jesse Särkisilta on historian saatossa kurittanut Mikko ”Skobe” Kauppista kaiken kaikkiaan 17 otteluvoitolla Skoben voittaessa ainoastaan neljä kaksikon kohtaamisista. Merkit olivat siis selvät, eikä Jepster pettänyt tälläkään kertaa viedessään ottelun puhtaasti 4-0. Toinen kestosuosikki Tomi Piiparinen kohtasi rankingin neljännellä sijalla majailevan Tuomo Träffin. Tiesittekö muuten, että Tomi on voittanut 80 % pelaamistaan otteluista Tuomoa vastaan? Ja niinhän Tomi vei tämänkin illan ottelun 4-0.

Henri ”Heka” Kaksonen oli semifinaalissaan kovan paikan edessä, sillä hänen vastustajansa Jesse Särkisilta oli vienyt aiemmat kohtaamiset selvästi 5-1. Tilastoihin ei tullut tälläkään kertaa kohennusta Jessen viedessä pelin 4-1. Myös Pasi ”Shield” Kilpivaara lähti omassa semifinaalissaan altavastaajana, olihan hän hävinnyt kahdeksan peliä yhdeksästä Tomia vastaan parivaljakon aiemmissa kohtaamisissa. Ei ollut tälläkään kertaa Pasista Tomin yllättäjäksi, sillä Tomi vei ottelun vakuuttavasti 4-0.

Jo kolmatta kertaa peräkkäin finaaliin saatiin siis Tomi Piiparinen ja Jesse Särkisilta. Tiesittekö muuten, että Tomi Piiparinen johtaa keskinäisiä otteluita lukemin 13-11 ennen illan finaalia? On siis yksi statistiikka, jossa Jepster ei ole kaukana muiden edellä. Tätä epäkohtaa tasoittaakseen Jepster lähtikin voittamaan ottelun Tomia vastaan. Molemmat finalistit paukuttivat otteluun yhden aloituspartin mieheen, mutta Jesse osoittautui tällä kertaa Tomia etevämmäksi lukemin 4-2.

Jackpotin koittelijat olivat tällä kertaa Tuomo Träff sekä Mikko Paajanen. Mitään tilastoja kaksikon aikaisemmista Jackpot suorituksista ei tällä kertaa valitettavasti ole, mutta melko kuivakkaita aloituksia kaksikko on historian saatossa tarjoillut. Ja tyhjät olivat molempien pelureiden aloitukset tälläkin kertaa. Ensi viikolla potissa näin ollen 124 euroa.

* Tarkkaavaisimmat lukijamme huomasivat varmasti tilasto-iloittelun kisaraportin rivien välissä. Tilastotyökalusta on kiittäminen Mikko Paajasta, joka koodasi sen käyttöömme. Kaikki tulevat ja menneet tilastot kattavat historiaa aina vuoden 2013 ensimmäisiin viikkokisoihin mukaan lukien EBK:n poolmestaruussarjan. Antakaamme siis raikuvat aplodit Mikko Paajaselle hänet kohdatessamme. Tiesittekö muuten, että Mikko Paajanen on kisannut ottelukaaviossa 28 kertaa W.O:ta vastaan voittaen kaikki kohtaamiset.Luettu: 2325 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
06.03.2014
21:43
  Mahtavaa tilastointia! Rankinglistat päivitetty.
Tor
06.03.2014
08:53
  Kukkuu, kukkuu, kukkuu sanoi eräs...
Tube
06.03.2014
08:41
  Hienoa! Kävin äsken klubilla, joku viikkokisailija on unohtanut Certina-merkkisen rannekellonsa korkeille pöydille kisatoimiston viereen.
Tor
06.03.2014
08:20
  Hienoja uutisia ja tilastointia!
J-P
06.03.2014
08:09
  Mielenkiintoista dataa. Propsit Paajikselle!
Pauli W
06.03.2014
07:57
  Hyvä Paajis!
Paajis
06.03.2014
07:54
  Tuomo taisi muuten kaikessa hiljaisuudessa, mitään erityistä numeroa asiasta tekemättä, tehdä ap:n mua vastaan. Unohtui merkitä.

(Tor, parta lähtee viimeistään, kun häviän W.O:lle!)