Uutiset
Luotu: 13.03.2014 00:26:44 /
Muokattu: 13.03.2014 01:18:28 / Mikko Kauppinen

Yllätyksiä poolin viikkokisafinaalissa?


Viime aikoina suurta biljardiyleisöä on mietityttänyt voiko olla mahdollista, että Tomi Piiparinen ja Jesse Särkisilta kohtaavat jo neljännen kerran peräkkäin poolin viikkokisojen finaalissa kymppipallon ollessa pelivuorossa. Ainakin Jessen kone hieman yskähteli alkukierroksilla, mikäli kontra-tappiota aina jäätävälle Tuomo Träffille voidaan kutsua yskähtelyksi. Tomi Piiparinen sen sijaan matkasi kahdella 4-1 voitolla puhtaalla pelillä cupiin. Muita jatkopeleihin voittaneiden puolelta selvinneitä pelaajia olivat Tuomo Träff, Joonas Lounamaa ja Mikko Paajanen. Ja pääsihän se Jepster Särkisiltakin jatkoon kaavion vasemmalta puolelta. Samasta osasta kaaviota jatkoon matkasivat niin ikään Hannu Vesterinen, Casper Matikainen ja Mikko Kauppinen.

Ensimmäisiä EBK:n poolin viikkokisoja pelanneille Andreas Jankesille ja Esa Kirvesmäelle tarjoiltiin siis kylmästi kaksi piikkiä mieheen. Toivotaan herrojen kuitenkin piipahtavan myös jatkossa Kivenlahden klubin karkeloissa. Cupissa oli sen sijaan täysi tohina päällä, kun Mikot Paajanen & Kauppinen ottivat yhteen. Paajasen Mikko meni pelissä vakuuttavasti jo 3-0 johtoon, kunnes Kauppinen sai kirittyä johdon umpeen. Epäonninen takamaski ajoi Kauppisen kuitenkin epätoivoisiin tekoihin, jonka tuloksena Paajanen korjasi hienon voiton ja kauden ensimmäisen semifinaalipaikkansa. Paajasen pariksi semifinaaliin saatiin Jesse Särkisilta, joka voitti oman pelinsä Joonas Lounamaata vastaan puhtaasti 4-0. Myös Casper Matikainen ja Tomi Piiparinen selviytyivät jatkoon omista cup-peleistään.

Oli siis semifinaalia vailla valmista, jotta saataisiin jälleen Tomi & Jeppe finaali. Eikä homma tehnyt herroille edes kovin tiukkaa Tomi piikitti Casper Matikaista tylysti 4-0 luvuin ja Jesse seurasi esimerkkiä perästä samoilla lukemilla. Ennen illan finaalia otteluparin keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Tomin hyväksi voitoin 13-12. Myös voitettujen ja hävittyjen freimien suhdeluku on äärimmäisen tasainen, 71-72 Tomin hyväksi.

Finaalissa Tomi otti ohjat heti käsiinsä mennen jo 3-1 johtoon erittäin tasokkaassa mittelössä. Jepster kipusi kuitenkin tasoihin, kunnes jätti Tomille paikat ratkaista ottelu. Tomi kohenteli tilastoja voittamalla lopulta taiston tiukasti 4-3 kahden aloituspartin säestyksellä.

Jackpot kone pyöräytti kokelaiksi Tor Janzonin ja ”yllättäen” Joonas Lounamaan. Torin aloitus palautui tyhjänä, mutta Joonas puolestaan sai pallon jos toisenkin koteloon. Aloituksen jälkeen seuraavana vuorossa ollut kakkospallo jäi luukulle, mutta ehkä hieman liian ohueksi säkitystä ajatellen. Tämä ei Joonasta säikäyttänyt, vaan viimeisen päälle jackpot –peluri katsoi pöydältä sopivat oikopolut ja hyökkäsi ysipalloon kakkospallon karalta. Kuten arvata saattaa ysi helähti keskeltä pussia koppaan ja Joonakselle näin mukavasti maistukkaa, yhteensä 115 euron edestä.Luettu: 2205 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
14.03.2014
12:21
  Rankinglistat päivitetty
Skobe
13.03.2014
08:15
  Pahus, unohtui mainita että Joonas sai suorituksestaan raikuvat aplodit.
Puustis
13.03.2014
07:49
  Saiko Joonas raikuvat aplodit?? :)
Skobe
13.03.2014
01:19
  Finaaliturinointi oli jäänyt jonnekin julkaisussa. Nyt korjattu.
Aloituspartit:
Piiparinen 2
Matikainen 2
Särkisilta 2