Uutiset
Luotu: 29.07.2014 09:42:22 /
Muokattu: 29.07.2014 10:34:25 / Joni Ahola

EBK:n heinäkuun lopun uutispaketti


KLUBILLA VIIHTYY SÄÄLLÄ KUIN SÄÄLLÄ

Espoon Biljardikerhon klubitilan uusi ilmastointi on ollut poikaa näillä viime viikkojen helteillä. Nyt kun ulkona jyskyttää yli 30 asteen hellepäiviä niin on mukava pitää ilmastointi tehokkaalla. Pidetään kuitenkin muistissa, että kylmää ilmaa on turha jyskyttää täysillä koko aikaa, varsinkaan öisin tyhjille seinille vaan pienempikin teho riittää yöksi. Viimeiset lähtijät iltaisin voisivat huomioida tämän samalla kun sammuttavat valot. Kaukosäätimet löytyvät seiniltä, toinen varaston oven vierestä ja toinen ikkunoiden puolelta.

 

KAISAPÖYDÄT REMONTOITU

Viikonlopun talkooporukka suoritti upeasti kaikkien kolmen kaisapöydän pöytäremontit kerralla. On pöydät loistokunnossa syyskuun RG-kisoja varten ja kahden viikon päästää alkaa myös viikkokisat pyörimään normaalisti. Pöytä numero kahdeksan on myös paranneltu mm. pussien osalta. Tosin kyseisessä pöydässä on vielä pieni kupru aloituspään toisen pussin läheisyydessä veran ja kiven välissä joka vaikuttaa jonkin verran. Tämä kyllä viilataan aikanaan kuntoon, mutta hätäisimmät voivat tämän myös korjata itse kuntoon. Työkalut löytyvät kyllä klubilta.

 

JÄTEHUOLLOSSA MUUTOKSIA

Kesän aikana on iso jätesäiliö poistunut alueelta ilmeisesti edellisen urakoitsijan toimesta jota olemme voineet jo reilu pari vuotta käyttää. Meidän Jätehuollosta vastaa nykyisin Tapiolan Lämpo ja allekirjoittanut selvitteli tänään, että miten nykyään toimitaan. Isännöitsijän ja Tapiolan Lämmön kanssa on kuulemma sovittu, että meidän koko kiinteistöllä on vain yksi jätehuoltopiste ja se sijaitsee D-rapun edessä (Ravintola Weran vieressä). Tämä tieto tuli tänään Tapiolan Lämmöstä. Isännöitsijää en saanut kiinni vaan se palaa lomilta ensi viikolla jolloin selvitetään asiaa lisää. Vaikka tänä päivänä suositaankin kierrätystä niin yksi sekajäteastia vaikuttaa kovin vähäiseltä tälle koko kiinteistölle. Ja olisihan se meidän kannalta mukavaa ettei se olisi pelkästään kauimmaisessa mahdollisessa nurkassa.


Näillä mennään kuulemma tällä erää. Harmaan peltipöntön sisällä on yksi
sekajäteastia ja yksi pahville tarkoitettu. Vieressä biojäte. Nämä ovat ainoat pöntöt
jotka Tapiolan Lämpö on toimittanut kiinteistön jätehuoltoa varten. Isännöitsijän
tilauksessa eivät varmaankaan ottaneet huomioon, että kovin moni käytti sitä isoa
jäteastiaa metsän puoleisessa päädyssä mikä ei ilmeisesti ollut kiinteistön virallinen
jätehuoltopiste.

 

KANSAINVÄLISILLÄ KENTILLÄ TAPAHTUU

Casper Matikainen ja Santeri Saarinen lähtevät kuun vaihteessa valloittamaan maailman biljardiareenoita. Casper Matikaisella alkaa Junioreiden EM-kilpailut Sloveniassa viikonloppuna ja ne pelataan aikavälillä 1.-8.8. Cappe on tällä hetkellä hallitseva Junioreiden Suomenmestari 8-pallossa, 9-pallossa ja 10-pallossa joten hän kuuluu ehdottomasti Suomen suurimpiin toivoihin. Cappelle kyseessä on uran ensimmäinen kansainvälinen kilpailu joten oma jännityksensä se on jo sekin. Santeri Saarisella puolestaan on jo kansainvälistä kokemusta alla ja hän lähteekin Pyramidin EM-kilpailuihin varmasti suuremmilla odotuksilla kuin koskaan aikaisemmin. Moninkertaisella SM-mitalistillamme alkaa matka Valko-Venäjälle Minskiin jo keskiviikkona 30.7. ja EM-finaali on sunnuntaina 3.8. Oikein paljon tsemppiä molemmille.

 
Hyvä Cappe! Hyvä Sanchez!

 

SBIL:N KILPAILULISENSSI KAUDELLE 2014-15

EBK:n puheenjohtaja voi tilata keskitetysti lisenssejä. Tilaus tapahtuu elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana ennen varsinaisen kilpailukauden alkua. Lisää asiasta: http://www.espoonbiljardikerho.com/Uutiset_full.php?id=404

 

EBK:N KESÄRIEHA TULEVANA VIIKONLOPPUNA

Tule mukaan kesän kohokohtaan ja hauskaan tapahtumaan. http://www.espoonbiljardikerho.com/Uutiset_full.php?id=405

 

ELOKUUSSA PALATAAN ARKEEN

Elokuussa siivooja aloittaa taas tiistaisin siivoilut. Viikkokilpailut lähtevät käyntiin viikosta 33. Kaisasarja ja Straightsarja jatkavat normaalisti, mutta tiivistetymmällä aikataululla. Tulevana lauantaina 2.8. alkaa myös jo Senioreiden kilpailukausi kun Keravalla MN40 sarjan seniorit mittaavat toisiaan vastaan kauden avaus RG-kilpailussa 9-pallon merkeissä. EBK:lta mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä jo ainakin Janne Alho. Tsemppiä Jannelle ja tule kisojen jälkeen mukaan Kesäriehan iltameininkeihin.

Hyvää loppukesää kaikille ja alkakaahan kaivamaan jo bilisfiilistä esiin niin ollaan kaikki syyskaudella sitten hyvässä iskussa.Luettu: 2856 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
05.08.2014
11:05
  Eli kaikki mustat jätesäkit mitä meiltä tulee voidaan tämän mukaan työntää tuohon Energiapuristimeen.
.
JB
05.08.2014
11:04
  Tiedote isännöinniltä:

Kiinteistön pihalta poistetun ison jätekeräyskontin (8m3) tilalle ei ole
tulossa korvaavaa keräystä, vaan poistetussa jätekontissa kerätty
jätemateriaali kerätään nyt samaan jätekeräys energiapuristin
keräykseen.

VANHA POITUNUT JÄTEKERÄYSMALLI:
Kohteessa poistettu vanha jätekeräys jakoi sekajätteen ja
REF-energiajätteen erilleen toisistaan ja täten keräyksiä oli
kiinteistön länsipäädyssä kaksi erillistä keräystä lähes vierekkäin:
- sekajäte etukontti 8m3 sekä - Ref energia puristin 20m3.

UUSITTU JÄTEKERÄYSMALLI:
Kohteeseen uusittu jätekeräys kerää entisen sekajätteen ja
REF-energiajätteen samassa, koska nykyiset energiantuotanto
teollisuuslaitokset kykenevät käsittelemään entistä tehokkaammin ja
monipuolisemmin jätemateriaaleja ja täten energiakeräykseen halutaan
entistä enemmän lämpö- ja sähkötuotannossa hyödynnettäviä materiaaleja
jotka ennen menivät sekajätteeseen

Näin ollen jatkossa kohteessanne tarvitaan kiinteistön länsipäädyssä
vain yksi jätekeräysväline. Uusi jätekeräys nimi on energiapolttojae
jonka keräys tapahtuu:
- energiapuristin 20m3.

= Tämä keräysratkaisu on kohteen käyttöön parhaiten soveltuva, koska
vuokralaisina toimii autokorjaamo- ja asennusliikkeitä missä jätteeksi
syntyy kumia ja sähköliitin/johtimia mitkä olivat ennen REF-energian
hyötykäytön ulkopuolella mutta sopivat energiapolton hyötykäyttöön.

JJ
02.08.2014
11:18
  Mä luulen, että musta ei ole paljoa apua noiden pooli pöytien kanssa. Tube ja Miko jutteli niistä samalla kun laitettiin kaisoja kuntoon. Tube voinee ottaa tähän tarkemmin kantaa?

8 pöytä on nyt kunnossa. Tämän kyseisen ongelman korjaus oli noin 20min homma yhdeltä ihmiseltä. Lisäksi siinä ongelmaa korjatessani havaitsin toisen ongelman, jonka takia venähti hommat tuntiin kyseisen pöydän parissa. Ei siis todellakaan ollut isosta hommasta kyse.

Kiitokset Tubelle 8 pöydän kaatojen parannuksesta, toimii! Hetken aikaa testailin pöytää ja johan mä kaksi sellaista lyöntiä onnistuin lyömään, jotka entisillä kaadoilla olisi ollut huulilla, mutta nyt putosi nätisti pussin pohjille
Jeps
01.08.2014
22:57
  Mä oon ens viikolla kanssa käytettävissä. Brunswickien verat pitäis kanssa varmaan kiristää jos joku/jotkut tulis kaveriks?
JJ
01.08.2014
20:11
  Jotenkin uskomatonta, että jollain on pokkaa kuittailla tehdystä työstä. Ei muuta kun kättä pystyyn, niin hoidetaan homma kuntoon ensi viikolla. Tämä ei koske Tubea, joka tekee muutenkin jo liikaa hommia klubin hyväksi ja tämä kaikki ilman minkäänlaista korvausta asian tiimoilta.

Muistuttaisin vielä, että kaisan viikkokisat alkaa vajaa kahden viikon päästä ja jos 8 pöytä ei ole siihen mennessä kunnossa, niin vähän on vaikeeta viikkokisojen läpivienti.

Itse olen vielä ensi viikon lomalla, joskin muutakin hommaa olisi mielessä kun pöydän korjaus, mutta pakkohan se on jossain vaiheessa kuntoon laittaa, joten käsiä kaivataan! En ole nähnytkään pöytää sen jälkeen kun se on saatu "kuntoon", joten homman laajuudesta ei ole käsitystäkään. Toivotaan kuitenkin, että se saadaan kuntoon ilman veran irrotusta.

Käyn huomenna aamulla / päivällä purkamassa kyseisen pöydän. Eiköhän me saada yksi pöytä kuntoon ilman Tubeakin?
Altti
31.07.2014
14:54
  Osu ja uppos, parannellaan tapoja.
tuomo
31.07.2014
14:03
  tube kirjoitti asiaa.itse lupaan ryhdistäytyä ja tehdä listalla olevia asioita jatkossa.
Tube
30.07.2014
23:20
  Muutamia lisäkommentteja:

- Ilmanlämpöpumppuja ei voi säätää tuosta juurikaan kylmemmälle, kuin mitä ne nyt ovat. Muuten etenkin 4 ja 6 pöydillä on liian kylmä pelata. Pumppu ei vaan jaa kylmää ilmaa riittävän tehokkaasti koko tilaan, joten muita tuulettimia (4kpl klubilla) kannattaa käyttää ja siirrellä tarpeen mukaan, jotaa ilma kiertäisi tehokkaammin. Tuulettimet saa jättää helteillä myös yön ajaksi päälle. Ikkunaseinusta suorastaan hohkaa lämpöä ikkunoiden päälle asennetuista vanerilevyistä ja tauluista huolimatta. Tukalimmat pelipöydät sen osalta ovat snooker, pool(pöytä 7) ja kara(pöytä 11) Kannattaa siis valita ainakin poolpöydistä joku muu tällä hetkellä, kun valinnan varaa riittää.

- Kaisapöytään 8 on tosiaan jäänyt joku veran irtonaru kivilevyn ja veran väliin ja pöytää ei kannata toistaiseksi käyttää. Se olikin ainoa asia, jonka kuulin monesta suusta kun tulin klubille ensimmäistä kertaa lauantain raskaiden talkoiden jälkeen. Kiitosta tai kehuja ei kuulunut mistään, ainoastaan kuittailua, ym. Voin siis rehellisesti sanoa, että työkiireiden ohella oma motivaatio on aika vähissä tehdä asialle yhtään mitään toistaiseksi.

Edelleenkin korostan sitä, että tämä ei ole ns. kaupallinen sali, jossa voi odottaa saavansa täyden palvelun maksua vastaan. Meillä edullisen pelaamisen ja huippuolosuhteiden perustana on olettama, että kaikki jäsenet kantavat omalta osaltaan kortensa kekoon asioiden hoitamiseksi talkoovoimin. Jos jokainen tekisi jonkun edes pienen yksittäisen asian jokaisella käynnillään pelaamisen lisäksi, paikka toimisi paljon paremmin.

Tässä muutamia asioita joista suurinta osaa joudun korjaamaan muiden jäljiltä aina kun käyn klubilla:
- Pallojen ja pöytien putsaus
- Tuolit/restit/ym. takaisin paikalleen pelaamisen loputtua
- rikkinäisten lamppujen vaihtaminen heti, useimmiten lamppu on vaan huonosti kiinni. Riittää kun sitä kiristää. Valaisinten lampunkannat ovat huonossa kunnossa, joten kannattaa pitää toisella kädellä kiinni kannasta ja toisella asentaa uusi lamppu varovasti kiertäen. Ohje löytyy samasta hyllystä, jossa uudet energiansäästölamput ovat.
- jos kellosta loppuu patteri, vaihda se
- jos taulutussi loppuu, hae hyllystä uusi, älä pölli naapuritaululta
- täytä wc-paperit/käsipyyhkeet tarvittaessa
- harjaa paskaraidat pöntöstä käyntisi jälkeen, ällöttävää jälkeä saa jotkut aikaiseksi. Pistän nuolemaan puhtaaksi, kun saan kiinni.
- jos roskis pursuaa, vaihda uusi pussi ja vie roskat roskikseen lähtiessäsi
- tiskaa astiasi ja kahvinkeitin
- täytä pahvimuki/muovilusikka/sokeri, ym. jos ne on vähissä
- palauta tyhjät tölkit/pullot omille paikoilleen ja vie roskat roskikseen(omat ja muutkin näkyvillä olevat käsipyyhkeet, eväspaperit, pahvimukit,ym.)
- kylmäkaappien täyttö (ne kenellä on avain toimistoon)
ym. ym. ym.

Ryhdistäytykää, niin asiat ei luisu siihen pisteeseen, joka on pilannut lähes kaikki yksityisklubit historian aikana.