Uutiset
Luotu: 13.08.2014 23:04:15 /
Muokattu: 13.08.2014 23:05:51 / Mikko Kauppinen

EM-Cappe voittoon poolin syyskauden avauksessa


Kolmetoista kesän jalkapallo- ja kesäriehahuumasta toipunutta biljarditaituria saapui Kivenlahteen jatkamaan EBK:n poolin viikkokisarankingia. Mukana kymppipalloa pussittelemassa oli mukava soppa kokemusta ja nuoruutta kun osallistujien joukosta löytyi niin Leevi Jäntti, Aleksi Nylund, Mika Kanta-oksa sekä EM-kisadebyyttinsä vast’ikään tehnyt Casper Matikainen. Kokemusta puolestaan edustivat ainakin Tor Janzon ja Tuomo Träff. Paperilla vanha, mutta henkisesti tuskin neljääkymmentäkään Henri ”seniori-heka” Kaksosen nimeä ei parane mainita kummassakaan yhteydessä.

 

Seniori Heka onnistui piikittämään avausottelussa Mikko ”Skobe” Kauppista selvin 4-1 luvuin, mutta seuraavassa pelissä Tor Janzon siivoi miroslav klosemaiseen tapaan pallot koteloon vitosen linjalta vieden kamppailun 4-2. Torin lisäksi cup-karkeloihin voittaneiden puolelta selvisivät Tuomo Träff, Casper Matikainen sekä Tuomas ”AP76” Komi.

 

Yhden piikin saaneista jatkoon pääsivät Tomi Piiparinen, Mikko Kauppinen, Aleksi Nylund ja Joonas Lounamaa. Cupin ensimmäisellä kierroksella vastakkain asettuivat EBK:n Neymar Tuomo Träff ja Mikko Kauppinen. Kauppisen törkeä polvitaklaus Tuomon alaselkään ratkaisi ottelun Skoben eduksi lopulta 4-1. Mikäli mahdollista, muissakin puolivälierätaistoissa vastustajaa kohdeltiin vielä törkeämmin. Sekä Tomi Piiparinen, Casper Matikainen että Tuomas Komi voittivat ottelunsa puhtaasti 4-0.

 

Semifinaalissa Tomi Piiparinen kyykytti Mikko Kauppista 4-2 ja toisessa semifinaalissa Espoon Suarez, Casper Matikainen lohkaisi siivun Tuomas Komin olkapäästä aiheuttaen Tubelle kyseenalaisen tappion lukemin 4-1.

Näin illan finaaliksi muodostui odotusten mukaisesti Casper Matikaisen ja Tomi Piiparisen välinen kohtaaminen. Tomi paineli parilla paitsio-osumalla jo 2-0 johtoon, mutta Cappe ei lannistunut vaan kiri vakuuttavasti tasoihin. Pelin luonteen mukaisesti herrat etenivät aina kontraan asti, jossa Cappe sai paikan, jota ei enää missannut. Casper Matikainen vei näin ollen syyskauden ensimmäiset poolin viikkokisat. Jesse Särkisillan laistaessa vielä golf-viheriöillä, Tomi Piiparinen varasti rankingin piikkipaikan.

Jackpotissa yrittäjät olivat ihan Mikkoja. Ensimmäinen Mikko vuorossa oli Paajasen Mikko, joka saikin aloituksesta ykköspallon keskelle, mutta kakkospallo jäi erittäin vaikeaksi. Ohut ja pitkä kakkonen meni hiuksen hienosti ohi ja Paajasen jaakkopotti jäi saamatta. Toinen Mikko vuorossa oli Kauppisen Mikko, jonka aloitus oli Paajasen vastaavaa onnekkaampi. Kakkospallo jäi kivasti lekottelemaan pussin suulle, joskin kiven ja kohdepallon välinen etäisyys vaati silmiähivelevän hyvää teknistä suoritusta päällevetoa ajatellen. Ja kulkihan se kivi hienosti kolmosen päälle ja näin Skobella oli pöytä katettuna perusparttia varten. Pallo toisensa jälkeen löysi tiensä pussin pohjalle ja lopulta 150 euroa riihikuivaa löysi tiensä Skoben taskun pohjalle onnistuneen suorituksen merkiksi. Ensi viikolla pottiin jäi vielä mukavasti noin 70 euroa.Luettu: 2400 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
15.08.2014
12:15
  Rankinglista päivitetty
Tube
13.08.2014
23:58
  Hyvä Skobe, Jackpot-kingi!