Uutiset
Luotu: 05.11.2014 23:30:05 /
Muokattu: 05.11.2014 23:32:15 / Mikko Kauppinen

Skobelle voitto kymppipallon viikkokisoissa


Sopivan sointuvasti kymmenen pelaajaa kymppipallossa. Kysymyksessä tietenkin EBK:n viikottaiset poolin viikkokisat. Kaavio tarjoili tällä kertaa mielenkiintoisia kiemuroita, joiden johdosta nähtiin mm. Tomi ”Kid Pilisious” Piiparisen ja Casper Matikaisen kohtaaminen ensimmäisellä kierroksella sekä Jesse ”J-Snautser” Särkisillan ja Matikaisen taisto paikasta cupiin. Molemmista koetuksista jatkoon eteni nuori hurrikaani Casper ”Kaisa-kapseli” Matikainen. Toinen puhtaalla pelillä cupiin selvinnyt pelaaja oli Juan Castaneda. Mikko ”Skobe” Kauppinen oli ottanut ensimmäisessä ottelussaan piikin Pauli Peräiseltä, mutta kimpoili kolmen voiton turvin semifinaaliin. Myös Tomi Piiparinen selvitti tiensä jatkoon voitoilla Jyri Toivosesta, Pauli Peräisestä sekä Jesse Särkisillasta. Viimeksi mainittua vastaan meinasi tosin käydä ohrasesti, sillä Tomi johti jo 3-0 kunnes löi helpon ysipallon ohi. Jesse kipusi tästä hyvästä aina kontraan asti. Ratkaisuerässä Jesse pisti kaiken lisäksi Tomin ahtaalle ja tarkemmin sanottuna maskiin. Pinoy Piiparinen ei tästä kuitenkaan säikähtänyt, vaan säkitti kohdepallon kierrättämällä valkoista ensin parin vallin kautta ja putsaamalla sen jälkeen loputkin pallot pöydältä.

Yhtä jännittävä oli myöskin Juan Castanedan ja Tomi Piiparisen välinen kohtaaminen semifinaalissa. Ottelu eteni ennakko-odotusten mukaisesti aina kontraan asti, jossa Juan oli kuitenkin vahvempi. Toisessa semifinaalissa Mikko Kauppinen oli vahvaa kautta pelaavaa Casper Matikaista etevämpi voittamalla ottelun selkein lukemin 4-1.

Herrat Castaneda ja Kauppinen etenivät finaalissa käsi kädessä aina kontraan asti. Ratkaisevassa erässä Skobe sai paikan, jossa selkein reitti oli edetä kahden pussituksen kautta kyytikympille. Ratkaisu osoittautui hedelmälliseksi kympin upottua kulmapussiin. Skobelle näin kauden neljännestä finaalista toinen voitto.

Jackpotissa ei tapahtunut tällä viikolla kummempia. Pauli Peräinen aloitti kuivan aloituksen ja Casper Matikainen jäi aloituksen jälkeen maskiin, jonka purku ei enää onnistunut. Ensi viikolla potissa on noin 117 tikkaria.Luettu: 2244 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Jeps
06.11.2014
17:36
  Juu tuo mun päähänpisto oli aika raju ehdotus. :) Mutta ideatasolla olen juuri sillä linjalla, että ainakin itse mieluummin tulisin klubille ja pelaisin esimerkiksi 2 peliä 8:aan voittoon, kuin monta peliä vaikka sitä kasia kolmeen voittoon. Tai jos pelaisin vaikka Tennistä, pelaisin mieluummin yhden kunnon pelin, kun pari syöttövuoroa kerrallaan ja sen jälkeen tunnin huili ennen seuraavaa samanlaista. Taikka golfissa/frisbeegolfissa koko kierroksen sen sijaan että käy tuuppimassa pari reikää kerrallaan.

Juuri huomasin, että nimenomaan tuo bongaamani Baribalin tämän päivän 7-pallo kisa on suora cuppi, mutta 9:ään voittoon!!! Mahdollisuuksia eri variaatioihin on siis olemassa kyllä. Kysymys on vaan siitä, mitä suuri massa viikkokisoilta haluaa ja mikä on meidän resursseilla mahdollista ja fiksuinta... ?
JB
06.11.2014
16:22
  Rankinglistat päivitetty
Skobe
06.11.2014
11:47
  Mun ehdotus ei ole kovin radikaali, vaan pieni askel. Viikkokisojen pelikierto: 9-pallo, 10-pallo, äänestetty laji. Eli joka kolmas viikko, pelaaja ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä lajin jota haluaa pelata. Vaihtoehdoista voidaan sulkea ysi ja kymppi pois jos halutaan ja laittaa vaihtoehdoiksi esim. 7-ball, streitti ja kasi.
Kasipallon määrää ainakin itse haluaisin vähentää ja tiedän että moni muukin tahtoo. Syy on lähinnä se, että kasia joudutaan pelata monesti kolmeen voittoon ja se on hieman turhan karua.
Jeps
06.11.2014
09:27
  Tai sit ei tarvi sunnuntaina ilmottautua, vaan voi tulle ke paikanpäälle kuten tähänki asti, jolloin arvotaan pelit ja ne pitää olla pelattuna ens ti mennessä.
Jeps
06.11.2014
09:21
  Mulla tuli itellä just päähän idea, joka tosin voi olla ihan paska. :)

Mitä jos hieman yhdistelisi viikkokisoja ja näitä sarjoja mitä ollaan klubilla pelattu?

Eli esimerkiksi sunnuntaihin mennessä pitäisi ilmoittautua ensi viikon "viikkokisoihin". Sitten osallistujien kesken arvotaan jokaiselle esim 2-3 peliä pelattavaksi ensi viikolle kunnon voittomääriin tasoituksilla. Esim 8 voittoon tasoituksillä 0-5. Keskiviikko ilta olisi edelleen ns. pyhitetty näille peleille ja "viikkokisapelejä" pelaavilla olisi etuajooikeus pöydille. Toki pelejä voisin pelata muinakin päivinä jos ei keskiviikkona halua, mutta toki ne pitäisi sitten saada kuitenkin pelattua tai tulee luovutus tmv... Voitoista saisi sitten pisteitä ja niistä muodostuisi koko vuoden kestävä sarja.

Tällä formaatilla siis edelleen keskiviikkona toivottavasti porukka liittyisi jatkossakin yhteen klubille jne. Mutta pystyisi pelaamaan kaikkia lajeja kunnon voittomääriin ja mahdollistaa mm. one pocketin ja streitin tuomisen myös ohjelmistoon.

Kuten totesin, idea tuli just äsken päähän, siinä voi olla miljoona epäkohtaa ja olla kaikinpuolin ihan paska, mutta mun mielestä siinä vois nopeesti ajateltuna olla ideaa.
Jeps
06.11.2014
09:09
  Hyvä Skobe! :) Erittäin lahjakas kehittyvä nuori mies! Pistäkää nimi korvan taakse, hänestä kuullaan vielä!

Haluaisin (jälleen) näin kauden lähestyessä loppua avata keskustelua viikkokisojen tulevaisuudesta. Ainakin omasta mielestäni ne kaipaa jonkinlaista muutosta ja virkistystä... Mitä muut olette? Kävijämäärä taitaa olla tällä kaudella kaikkien aikojen heikoin?

Tämä tuli mulla mieleen lähinnä kun just näin Facebookissa ilmoituksen, että Baribalissa on tänään 7-pallon viikkokisat, jossain oli streittiä jne... Jossain on välillä tasoitukset, välillä ei ja välillä pallotasoitukset jnejne.

Omasta mielestäni koko vuoden rankingtaisto ja miksei vuodenaikapotit ja jackpot tulee pitää elossa, mutta jotain muutosta olisi kiva saada.

Mielipiteitä? Ehdotuksia?
Tor
06.11.2014
08:31
  Hyvä Skobe!
Heggins
06.11.2014
06:45
  Hyvä Skobe, sun kehityskaari povaa loppuvuodelle vielä ilmaista joulukinkkua tai vähintäänkin Baribal Openin voittoa :)
Juan Castaneda
06.11.2014
00:21
  mun ja piiparisen peli päättyi 4-1. :)
Tube
05.11.2014
23:51
  Hyvä Skobe!