Uutiset
Luotu: 16.11.2014 12:00:00 /
Muokattu: 16.11.2014 12:35:38 / Joni Ahola

Tuomas Komi nousi pyramidi tasoituskilpailun korkeimmalle korokkeelle


14 pelaajan The Free Pyramid eli Amerikankan tasoituskilpailu pelattiin Espoossa lauantaina 15.11.2014. Tasoituskilpailussa tasoitukset määriteltiin 0-10 välille ja erät pelattiin 16 palloon (Streittityyliin). Jokainen ottelu pelattiin alusta loppuun asti paras kolmesta ja kutkuttavia eräkamppailuja nähtiin perä perään sillä juuri tasoitusten vuoksi valtaosa eristä päättyi totutusti todella tiukkoihin lukemiin.

Tänä vuonna tasoituskilpailun finaalissa taistelivat vastakkain kisojen ennakkoon kovimmat nimet (=pienimmät tasurit) Tuomas Komi ja Joni Ahola. Finaali alkoi Aholan hallinnassa Komin parin kriittisen epäonnistumisen myötä ja Ahola nappasikin erän itselleen erittäin selkeästi 16-7. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä sillä ensimmäinen pakka tehtiin tilanteessa 8-8. Ahola johti ottelua jo 12-9, mutta Komi nousi takaa ohi johtoon 12-13 ja teki upean kolmen pallosarjan partin vieden toisen erän 12-16 ja näin edessä oli finaalille mannaa - eli ratkaiseva kontraerä. Kontra alkoi Komin aloituksella jonka ohilyönnin seurauksena Ahola painoi itsevarmasti pari palloa säkkiin siirtyen 3-2 johtoon. Epäonnistuneen pussituksen seurauksena kehään astui takaisin entistäkin sisuuntunut Tuomas "Tube Lé Tupsu" Komi joka mennä pläjäytti selkärangan katkaisun arvoisesti kymmenen pallon sarjan ja 3-12 johtoon upeiden pussitusten myötä. Ottelun ratkaiseva erä menee Tuomas Komille lopulta 16-5 ja näin tasoituskilpailut ovat saaneet uuden voittajan.


Tuomas Komi on menestynyt hienosti tasoituskilpailuissa sillä hän oli ensimmäisessä tasoituskilpailussa neljäs (2012), toisessa toinen (2013) ja nyt kolmannessa voittaja (2014)

Turnauksen kolmas sija meni pitkästä aikaa kilpailuihin osallistuneelle Pietari "Pietu" Lehdolle joka oli upeasti antanut Tuomas Komille piikin turnauksen kolmannella kierroksella. Vain tiukka kontraerän kontrapallo tappio Joni Aholalle esti Lehdon etenemisen puhtaalla pelillä finaaliin. Joni Ahola nousi kolmen pallon takaa ohi tasoihin ja voittoon kontraerässä.  Tuomas Komia vastaan semifinaalissa Pietulla olikin jo takki hieman tyhjä, mutta upeasti kolmas sija taskuun. Kisojen neljäs oli myös upeaa peliä pelannut Hyvinkään Tero Saira.

Pyramidi HCP 15.11.2014 Espoo TOP3: Vasemmalta 2. Joni Ahola, 1. Tuomas Komi, 3. Pietari Lehto

 

 

 Luettu: 2396 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

Tube
18.11.2014
23:54
  Kiitos JB, oli kyllä aika jäätävä sarja omastakin mielestä. Muistaakseni ei mennyt edes samaan pussiin peräkkäin 2 palloa enempää, vaan kaikki joutui tosiaan kaivamaan milloin mistäkin paikasta. Vaikkei pituudeltaan enkkasarja ollutkaan, niin vaikein ja hienoin varmasti. Ois pitänyt olla streami tallentamassa. Viiden ekan pallon jälkeen alkoi JB:n selkäranka paukkua nikama kerrallaan :)
JB
18.11.2014
23:27
  Finaalin ensimmäinen erä meni meikäläiselle oikeastaan vain sen takia, että Tube sai jätettyä minulle ainakin kolme kertaa lyöntivuoronsa päätteeksi pallon aivan reiälle ja yhdellä näistä oli muistaakseni kaksikin palloa. Ne löin kaikki pesään vuorenvarmasti ja ekassa erässä meikäläinen teki myös kolme kertaa semmoisen pussituksen, missä meni myös toinen palloista säkkiin henkselillä tai tuurilla. Mutta ei taittunut Tupsu, vaikka tokassa erässä olin vielä loppumetreillä aivan varma, että peli on meikäläisen. Niin vaan Lé päätti tehdä ensin siistin kolmen pallon partin toisen erän loppuun ja siihen päälle sitten kontraan tuo kuuluisa "säkäkymppi" jonka muistan kyllä aina. Näin jälkikäteen kun mietin sitä Tupsun sarjaa niin ei tainnut olla yhtäkään palloa sarjassa reiällä niin kuin usein pitkät sarjat saadaan aikaiseksi. Kaikki se pamautti pesään jostain huitsin nevadasta, koska siinä ei missään vaiheessa pallot ollut sarjamaisesti alla. Tnx Tupsu koulutuksesta!
Jeps
17.11.2014
20:43
  Reilusti eniten tsägäpalloja... ;)
Pena
16.11.2014
18:16
  Onnittelut hyvästä suorituksesta! Huomasin että oli varmuutta pelissä, kun tarjosit yhden Olvinkin kiitos.
JB
16.11.2014
15:27
  Kiitoksia kaikille osallistuneille! Ihan toimiva formaatti näissä tasoituskilpailuissa tuntunut olevan.