Uutiset
Luotu: 02.12.2014 22:51:10 /
Muokattu: 03.12.2014 07:43:04 / Joni Jäntti

Altti ja Tube Kaisan viikkokisafinaalissa


Tänään saatiin mukavat 18 pelaajaa taistelemaan voitosta. Kyseessä oli vuoden 2014 toiseksi viimeisin viikkokilpailu, joten porkkanana oli vielä 1,5-kertaiset rankingpisteet. Rankingin kärkisijat olivat jo lähestulkoon varmoja, joten kuumin taistelu käydään 6. eli viimeistä rahasijaa kärkkyvien kesken. Ennen iltaa Simo oli kuudentena, puoli pistettä edellä Joni Jänttiä. Jouna hengitti niskaan 2 pistettä JJ:n takana ja Winhakin oli 9 pisteen päässä Simosta, eli viikkokisavoitolla olisi ollut vielä iskuetäisyydellä.

Santeri täräytti heti avauspelissään komean 41 pisteen sarjan Pekkaa vastaan ja otti kiinnityksen 80€ arvoiseen pisimpään sarjaan. Surkuhupaisan sarjasta teki se, että se päättyi Santerin tekemään tussiin. Toki se saattoi olla myös taktinen virhe, ettei oma ainakaan mene  pussiin lyönnin yhteydessä, pyrismiehiä kun on :)

Timo Muhonen oli myös pelottavan kovassa kunnossa, iskien avauspelissä isolla pöydällä Alttia vastaan 36 pisteen pötkön ja seuraava peli Pavea vastaan meni 10 minuutissa ja Timppa paukutti ensin 30p, perään 21p ja siitä sitten poikki. Muut puhtaalla pelillä Cuppiin edenneet olivat Simo, Tuomo ja Tube.

Cup-kierroksella Pena paukutti Joonasta käkättimeen selkein 60-13 numeroin (Pena oli edellisessä pelissä kaatanut myös pötkö-Santerin). Jouna kaivoi isolla pöydällä voiton Winhasta ja odotteli kuumeisesti jo seuraavaa vastustajaa, koska kaukolento Aasiaan lähestyi. Ei siinä muuten sen kummempaa, mutta kun Jouna istuu työkseen siellä koneen ohjaamossa, joten parinsadan muunkin ihmisen matka oli EBK:n viikkokisoista kiinni, koska eihän pelimies töiden takia luovuta pelejään!

Tube ja Tuomo pelasi tiukkaa peliä ja Tuomo yritti 53-37 johtotilanteessa rohkeaa punaista hakien samalla kaisan nakilla peliä poikki. Puni ohi ja Tubelle jäi kaisa teolle. Tube tekikin kaisan kulmaan, perään punainen keskelle, sitten kaisa keskelle valkoisen nakilla ja parttipallona punainen keskelle, eli suoraan poikki. Semifinaaleissa Altti voitti Jounan ja Tube Simon. Tubella oli hyvä paikka viedä tässä pelissä Santerin pötkökin, kun aloituksesta oli jo 33 pistettä tehtynä. Jatkopaikka jäi kuitenkin hieman hankalaksi, eikä pötkölle tullut enempää mittaa. Simo teki kakkosaloituksesta punaisen alapallolla ja nakki pisteellään olleeseen kaisaan ja kaisa helähti vielä nakista kulmapussiin. Simo teki toisen 15p melko pian ja peli olikin tasan. Tube onnistui kuitenkin tekemään tarvittavat pallot heti perään, joten alle vartissa oli peli ohi ja finalistit selvillä.

Finaali alkoi Altin hallinnassa, ja parin lyöntivuoron jälkeen peli olikin jo 0-27 Altille. Tube pääsi kuitenkin peliin mukaan ja paukutti takarautoja punaisilla palloilla ja nakeilla 28 pisteen arvoisesti. Altti teki siihen 11 ja siirtyi 28-39 johtoon. Tube teki hienon kaisan valkoisen nakilla ja perään valkoinen kulmaan ja maksimisti keskikaisan päälle. Tube yritti samalla siirtää nakkipallona olleen punaisen kulmapussille, ja keskittyminen unohtui pussituksen osalta, joten taas oltiin lähes tasoissa 41-39.
50-50 tilanteessa Tube `seiftasi´ Altin kulmapussin lähelle kaisan taakse. Altti valitsi kaikki tai ei mitään- tyyppisen ratkaisun ja maalasi kaisan ylikeskelle. No lopun arvaattekin.

Onnittelut Altille kauden kolmannesta viikkokisavoitosta ja Santerille pötkösrahoista!

Tervetuloa ensi viikolla veistelemään viimeistä kertaa tänä vuonna Kaisan viikkokisojen merkeissä. Luettu: 2214 kertaa 
Kirjoita yllä oleva luku alla olevaan kenttään, numeroina (esim. 123)
Nimi:
Kommentti:
 

JB
04.12.2014
04:19
  Rankinglista päivitetty.
Jorppe
03.12.2014
16:06
  ???? On siis hymiö... Ainakin piti olla...
Jorppe
03.12.2014
14:48
  Hesarissa etusivulla iso uutinen: Kuuden kärki selvillä! Hyvä Simpe!???? terkkuja Singaporesta.